Geyik Başlığı 3

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
1.5 dci var 90 beygir 220 tork

Madem konuyu actin konusayim o zaman. Butun olay 0 100 demek degildir.bu araba 100 180 de cok can alabilen bir araba. Forumdaki cok fazla kisi ya mazda gitmez odur budur konustu en son sahil yolunda 5 kisi 140 ile tek parmakla viraj dondum. Ve arabadaki herkes bu araba gidiyormus ya oldu. Evet kagit uzerindeki degerler baki ama benim icin hissetirdikleride bambaska. Bir arabayi sadece motor olusturmaz. Sorunsuzlugu onemlidir. Bu konuda mazda zaten kendini kanitlamis durumda. Sitedeki her ankette basi cekmeside birazda bu yuzden.mehmet abide dedi her kose basinda gorebilecegin bir aracta degil kendisi. Tipki volvo alfa subaru gibi biraz butik.gibi gibi cok sey var 2011 de bile c segmentinde donanimda hep ilkleri oynayan bir araba oldu mazda . Bu yuzden benim icin en degerli at :)

Ben aslında ufak bir teori oluşturma aşamasındayım da ondan mehmet hocama da aracın motorunu sordum.
Teorim şu eğer bir insan aracının yakıtından fazlasıyla şikayetçi ise o araba onu yeterince tatmin etmiyordur.
Aslında bu teoriyi @Ugur hocamın dayımın ve annemin yaptığı yorumlarla geliştirdim.
1. olarak dayımın sahibi olduğu dizel otomatik zafira ve insignia sırasıyla onun sürüşüyle 8.2 lt ve 7.4 lt yakıyor. Bunlar dizel için fazla değil mi diye sorduğumda. Aynı @Sailor aynı senin gibi donanımı,sessizliği,konforu ve performansına değiyor dedi bir lt fazla yaksın ne yapayım dedi.
2. Olarak annem c4 picasso yu çok ama çok seviyor. Arabayı kullanmadığına eminim ama özetlemek gerekirse saçma sapan elektronik şeyler bozuluyor,yalıtım berbat (motor sesi ve rüzgar sesi 100 dan sonra içeride) ve konfor da pek iyi değil. Değişelim dediğimde az yakıyor ve içi güzel cevabını alıyorum.
3. Olarak da geldik Uğur hocama (az sonra küfredeceksiniz hazır olun :) ) Bu yaz hocamı tam 4 farklı arabaya bindirdim. Dizel ve benzinli insignia,c4 picasso ve dizel oto c3
C4 picasso ile aslında olay gazlamam ile başladı. Lift off verdiği tepkiyi çok beğendi üstüne de zorladığımamıza rağmen 6.5 lt ort görünce pastanın kreması oldu.
Dizel insignia pek binemedi ama 8 lt yakmasına rağmen yine iyi diye yorum yaptı.
Benzinli insignia da ise güzel bir gazladık,sakin kullandık,test çekimi yaptık derken benim kullanımım da min 11lt gördük ve o gün yakıtı gösterdiğimde 'oğlum yaksın ne olacak bu yakmayacakta kim yakacak dedi' ve 2 gün sonra benzine güzel bir zam geldi :)
Dizel c3 gelirsek araba ortalama 5.6lt ile gezdi aslında rakamsal olarak gayet iyi bir değerdi ama Uğur'u donanım,tip ve yalıtım dışında hiç bir şeyini beğenmediği hatta bu araba niye böyle yakıyor diye citroen küfrettiğini gördüm.

Uzun lafın kısası bende böyle bir algı oluştu. Ne kadar doğru hala araştırmadayım.

Abi şimdi bunda satılma ve arıza oranına bakmak lazım opel çok satılıyor ondan çok arıza veriyormuş gibi görünüyor....
Tatlim canimin ici bir esyanin ariza yapma orani hesaplanirken satilma adedi / kac tanesi cikarilmis diye bakilmaz mi ? Yani ha az ha cok sen interneti ac en guzeli sorunsuz markalar yaz cikanlara goz gezdir

Sen bunu ogle saati yaz yorumlari oku acisi olmayan adam yok forumda :D
Hahaha opelle can sıkıcı bir durumum olmadı ama bilindik bir bayisinin satış danışmanı hanımla küçük bir sorun oldu. Opel corsaya direksiyon ısıtma ve sunroof istediğimizde direksiyon ısıtma için burası Kars değil bence gerek yok dedi.Sunroof içinse Bodrum'da değiliz vereceğiniz paraya yazık dedi.Bizde teşekkür Edip çıktık bizi bilgilendirdiği icin:D

5476a6d217a4a5bea4e4b79a125fd4a2.jpg

Ya geçen yine gırtlak ds5 imizle akıyoruz 3 parça cam tavanlı mı dersin denon ses sistemli mi dersin head up displayli mi dersin navili mi dersin elektrikli deri koltuklu mu dersin anladınız mı gırtlak araba gırtlak

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ben senin arabadan hiç kullanmadım.
Ben 2 kez okudum anlamadim valla cahillik iste bendeki :D ya benim yakindigim en buyuk nokta dunyanin en sacma anlatimi ile olacak. Sabit bir hizda giderken uzun yolda sollamaya cikacaksam 2 secenegim oluyor . 1 manuel vitese al vites dusur motor cildirsin deviri cevir cevir gec bunda hic sikinti yok 2. Viteste bu sekilde 120 iste 3 ten 4 e gec 200 u gor devam et manuel inanilmaz guzel. Gelelim maalesef otomatige.basiyorum sollayacaksam hemen aninda guc yok. Bunda dsg eksikligi bariz hissediliyor.sonra 2.500 leri gec guc gelsin 7500 e kadar devam. Sacma sapan anlattimda neyse bu saatte bu kadar
Be
Abi dogruda sehir icinde cok kararsiz cok dusundugu oluyor ornegin sahilyolunda gidiyorum pedala cok yuklenmeden gaza basiyorum bazen vitesi bir uste atmayip cok bekledigi oluyor oyleki rahatlasin diye manuel alip atiyorum ama nadir yapiyor allahtan . Bakimlari gec yapiyorum ondanmi acaba

Arabanın 7 yıllık sahibisin. İlaki biliyorsundur herşeyini. Aslında yaktığın yakıtta yaşa göre normal. Sadece sana ayağını gazdan çekip arabanın kendi kendine overdrive gecmesini sağlamanı. Sonra tekrar gaza basıp hızın sabit kalmasını sağlamanı anlatacaktım...
Sen zaten yapıyor hatta manual olarakda kendin müdahele ediyorsun. Gerek kalmadı?

Ben aslında ufak bir teori oluşturma aşamasındayım da ondan mehmet hocama da aracın motorunu sordum.
Teorim şu eğer bir insan aracının yakıtından fazlasıyla şikayetçi ise o araba onu yeterince tatmin etmiyordur.
Aslında bu teoriyi @Ugur hocamın dayımın ve annemin yaptığı yorumlarla geliştirdim.
1. olarak dayımın sahibi olduğu dizel otomatik zafira ve insignia sırasıyla onun sürüşüyle 8.2 lt ve 7.4 lt yakıyor. Bunlar dizel için fazla değil mi diye sorduğumda. Aynı @Sailor aynı senin gibi donanımı,sessizliği,konforu ve performansına değiyor dedi bir lt fazla yaksın ne yapayım dedi.
2. Olarak annem c4 picasso yu çok ama çok seviyor. Arabayı kullanmadığına eminim ama özetlemek gerekirse saçma sapan elektronik şeyler bozuluyor,yalıtım berbat (motor sesi ve rüzgar sesi 100 dan sonra içeride) ve konfor da pek iyi değil. Değişelim dediğimde az yakıyor ve içi güzel cevabını alıyorum.
3. Olarak da geldik Uğur hocama (az sonra küfredeceksiniz hazır olun :) ) Bu yaz hocamı tam 4 farklı arabaya bindirdim. Dizel ve benzinli insignia,c4 picasso ve dizel oto c3
C4 picasso ile aslında olay gazlamam ile başladı. Lift off verdiği tepkiyi çok beğendi üstüne de zorladığımamıza rağmen 6.5 lt ort görünce pastanın kreması oldu.
Dizel insignia pek binemedi ama 8 lt yakmasına rağmen yine iyi diye yorum yaptı.
Benzinli insignia da ise güzel bir gazladık,sakin kullandık,test çekimi yaptık derken benim kullanımım da min 11lt gördük ve o gün yakıtı gösterdiğimde 'oğlum yaksın ne olacak bu yakmayacakta kim yakacak dedi' ve 2 gün sonra benzine güzel bir zam geldi :)
Dizel c3 gelirsek araba ortalama 5.6lt ile gezdi aslında rakamsal olarak gayet iyi bir değerdi ama Uğur'u donanım,tip ve yalıtım dışında hiç bir şeyini beğenmediği hatta bu araba niye böyle yakıyor diye citroen küfrettiğini gördüm.

Uzun lafın kısası bende böyle bir algı oluştu. Ne kadar doğru hala araştırmadayım.
Sen bana bakma ben hergun fazla yakar derim beni arastirma disinda tut :) benim sikayetciligim takilmaktan ibaret eger gercekten sorun olsa gider satar gecenlerdede foruma attigim mersoya el koyardim ama mazda benim ilk goz agrim biraz goz ardi ediyorum benzinini. Ama baska sorunlarida olsa gozunun yasina bakmaz satarim simdilik maddi acidan bana zorlugu yok ama dogruya dogru yeni kasasini 100 yapsalardi bana yarin alirdim kenara attim ufaktan onun icin.

Tatlim canimin ici bir esyanin ariza yapma orani hesaplanirken satilma adedi / kac tanesi cikarilmis diye bakilmaz mi ? Yani ha az ha cok sen interneti ac en guzeli sorunsuz markalar yaz cikanlara goz gezdir
Shshfjfhf ya abi dalgasına söylüyorum hakkatten opeller de çıkarıyor sorun yapacak bir şey yok

Ben senin arabadan hiç kullanmadım.

Be

Arabanın 7 yıllık sahibisin. İlaki biliyorsundur herşeyini. Aslında yaktığın yakıtta yaşa göre normal. Sadece sana ayağını gazdan çekip arabanın kendi kendine overdrive gecmesini sağlamanı. Sonra tekrar gaza basıp hızın sabit kalmasını sağlamanı anlatacaktım...
Sen zaten yapıyor hatta manual olarakda kendin müdahele ediyorsun. Gerek kalmadı?
Abi yok gerek kalmadi ama birsey itiraf edeyim madem. Gecenlerde arkadas uyardi yokusta once bos a al el freni sonra p diye sen bunu niye yapmiyorsun dedi. Dedim unutuyorum e cat cut sesler gelmiyormu dedi evet dedim( hatta en son forumdan sinanla yaptim maalesef cat cut cocugun ici acidi.) Kac senedir umursamiyorsun dedi 7 dedim. Birde servise gitmeyeli 1 seneyi gecti tum bunlari katarsak aracta sorun olmasida yuksek galiba

Abi allan aşkına sen de uyu yarın iş var:D:D Yaşla ne alakası var yaaa.Getir aynı motorunu 2005 mazda 1,6 tk 4 ileri de aynı yakıyordur aynı kondüsyondaki.Lastik mi bu raf ömrü olsun.Pederin corolla 10 yaşında alındığı günden beri 5,8 yakıyor.%95 kondüsyonu var..
Yahu yaşından kastım üretim yılı.. 2010 yılı teknolojisi. Tork konverter teknolojisi değişti..

Consumer reports göre bu sene sorunsuzluk olarak 8. sıra da lütfen abartmayalım onlar eskidendi :p
Liste de bu şekilde :D 1. sıralama 2. geçen seneye göre karşılaştırma 3. marka 4. kaç model olduğu 5. en sorunlu modeli 6. ortalama puan 7. en sorunsuz model

1 ↑1 Toyota 14 Tacoma 80 gt86
2 ↓1 Lexus 8 GX 77 ES
3 ↑2 Kia 7 Sportage 71 Niro
4 — Audi 7 A7 68 Q3
5 ↑4 BMW 6 i3 62 2 Series
6 ↑5 Subaru 6 Impreza 60 BRZ
7 ↑1 Infiniti 4 Q50 60 Q70
8 ↓5 Buick 4 LaCrosse 59 Encore
9 ↑1 Honda 6 Ridgeline 59 CR-V
10 ↓ 3 Hyundai 5 Tucson 59 Elantra
11 ↑2 Nissan 8 Sentra 53 Versa Note
12 ↓6 Mazda 6 CX-9 52 3
13 ↑ 3 Porsche 3 Cayenne 50 Macan
14 ↑3 Mercedes-Benz 6 GLC 47 E-Class
15 ↑3 Ford 12 Focus 45 Fusion
16 ↑ 6 Volkswagen 8 Golf 44 Passat
17 ↑ 10 Chrysler 2 300 41 Pacifica
18 ↓ 3 Chevrolet 15 Camaro 39 Bolt
19 ↓ 7 Acura 4 ILX 38 RDX
20 ↑ 3 Jeep 4 Renegade 38 Cherokee<
21 ↑ 4 Tesla 2 Model X 37 Model S
22 ↓ 2 Lincoln 3 MKX 33 MKZ
23 ↓ 4 Volvo 3 XC90 33 V60
24 ↑ 2 Dodge 5 Journey 32 Grand Caravan
25 ↑ 4 Ram 3 3500 30 1500
26 ↓ 2 GMC 7 Acadia 28 Sierra 2500HD
27 ↓ 6 Cadillac 5 Escalade 26 CTS<

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...