Ben genel listeye bakiyorum ya . Eskiden mazda ilk 3 te olurdu japonlar bozmus bozmusAudi genel olarak iyi istersen en sorunlu ve en sorunsuz 10 modeli de atabilirim

Ben genel listeye bakiyorum ya . Eskiden mazda ilk 3 te olurdu japonlar bozmus bozmusAudi genel olarak iyi istersen en sorunlu ve en sorunsuz 10 modeli de atabilirim
Mesela tam bundan bahsediyorum. Ben 6.6 yaktırıyor olsam o araca, 4 litreye düşürmek için hypermilling kasmazdım. Tabii insanların zevkleri, maddi durumları, alışkanlıkları bu konuda çok belirleyici ama ben aradaki 2.6 litre için kasmazdım. Kassam kassam 5,5-6 litre arasına düşüreyim diye uğraşırdım hepsi o.Ford fiesta 1.5 tdci..
Arkadaşim bunu 6.6 ile sürüyor.
Aynı arabayı aynı yol ve şartlarda ben 4.0 ile sürüyorum. Ben Hypermiling yapıyom tabi.
Bu bulduğun yine amerika. Aynı firma yapıyor ama bu arabaların testlerine de bağlı sadece sorunsuzluk değil
E kime guveneyim ben yahu kafam karistiBu bulduğun yine amerika. Aynı firma yapıyor ama bu arabaların testlerine de bağlı sadece sorunsuzluk değil
Genel manada daha akla yatkın bir liste olmuş. (Toyota biraz fazla aşağıda kalmış gerçi)
Mesela tam bundan bahsediyorum. Ben 6.6 yaktırıyor olsam o araca, 4 litreye düşürmek için hypermilling kasmazdım. Tabii insanların zevkleri, maddi durumları, alışkanlıkları bu konuda çok belirleyici ama ben aradaki 2.6 litre için kasmazdım. Kassam kassam 5,5-6 litre arasına düşüreyim diye kasardım hepsi o.
Fiat var listede diye bana mantikli gelmisti bana inandiriciligi kalmadi su olayin her sitede farkliysa ohooGenel manada daha akla yatkın bir liste olmuş. (Toyota biraz fazla aşağıda kalmış gerçi)
MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
E kime guveneyim ben yahu kafam karisti
Aslında senin durumun daha farklı. Çünkü sen hypermilling'i seviyorsun, tamam belli ölçüde bunu ihtiyaçtan yapıyorsun ama aracın hangi yol şartında, hangi devir aralığında, hangi vites ve hızda en ekonomik ilerlemeyi yaptığını bulmayı ve ona göre sürmeyi seviyorsun. O senin sürüş karakterin olmuş artık. O sebeple ben buna bir şey demem, diyemem. Neticede öyle kullanmayı seviyorsun. Benim dediğimde işin zevk meselesi haricinde direkt ekonomi odaklı olması yönünde bir tespitti. Tamam bizler çok zengin değiliz ama kendi aracımı çok sakin sürerek, kasarak 4,5 litre yaktırdığım yerde ekonomi yapacağım diye uğraşacağıma doğru düzgün basarım yakacağım da maksimum 6 litre olur. O sebeple aradaki 1,5 litrenin bana katacağı ekonomik kazanç için, sadece ekonomik kazanç için kendimi o kadar kasmam.Hypermiling kastım o arkadaş 2500 devir üzeri vites atarken. Ben arabanın koşula göre çektiği devirde vitesi takardım. Duracaksam süzülür, dur kalktada ise gaza bile basmadan yürütürdüm.
Tek yaptığım vites koluyla oynamak..
Ama yapmıyorum.Aslen ben o ilk yorumumu yaparken eklemeyi unuttum. O da şudur ki benim kullanım tarzıma göre, benim agresif ve yavaş kullanım tarzıma göre hypermilling yapıp yapmama mevzusunu belirliyorum. Normalde benim eski 1.25 fiesta'ya da gerçekten çift haneli rakamları gördürebilirdim ama ben çok agresif kullandığımda bile o kadar yakıt yaktıramıyorum çünkü benim agresifliğim bile belli başlı limitler dahilinde. O sebeple hypermilling'e değmez dedim. Sen misal harbiden dediğin gibi çok yaktırıyorsundur, agresif sürüşün harbiden agresifin dibidir, o zaman tabii ki yaparsın hypermilling![]()
Allah sağlıklı, sıhhatli, uzun ömürler versin inşaallah hocam. Yeter ki sağlık ve huzur olsun basarız hep beraber. 10 küsür litre yaktırırım benim araca, sen de agresifliğin dibiyle üst limiti görürsün. Paşa paşa tadını çıkarırız, sonra benzinliğe girip artan rakamları izleyerek birbirimizin yüzüne bakar salla gitsin iyi bastık derizAma yapmıyorum.Zaten 3 günlük ömrümü 5'e çıkarmaya kasıyorum bir taraftan, onu da hypermiling ile zehir mi edeceğim be
![]()
Para cok tabi ruyadaAllah sağlıklı, sıhhatli, uzun ömürler versin inşaallah hocam. Yeter ki sağlık ve huzur olsun basarız hep beraber. 10 küsür litre yaktırırım benim araca, sen de agresifliğin dibiyle üst limiti görürsün. Paşa paşa tadını çıkarırız, sonra benzinliğe girip artan rakamları izleyerek birbirimizin yüzüne bakar salla gitsin iyi bastık deriz![]()
Aslında senin durumun daha farklı. Çünkü sen hypermilling'i seviyorsun, tamam belli ölçüde bunu ihtiyaçtan yapıyorsun ama aracın hangi yol şartında, hangi devir aralığında, hangi vites ve hızda en ekonomik ilerlemeyi yaptığını bulmayı ve ona göre sürmeyi seviyorsun. O senin sürüş karakterin olmuş artık. O sebeple ben buna bir şey demem, diyemem. Neticede öyle kullanmayı seviyorsun. Benim dediğimde işin zevk meselesi haricinde direkt ekonomi odaklı olması yönünde bir tespitti. Tamam bizler çok zengin değiliz ama kendi aracımı çok sakin sürerek, kasarak 4,5 litre yaktırdığım yerde ekonomi yapacağım diye uğraşacağıma doğru düzgün basarım yakacağım da maksimum 6 litre olur. O sebeple aradaki 1,5 litrenin bana katacağı ekonomik kazanç için, sadece ekonomik kazanç için kendimi o kadar kasmam.
Bunu ülke dışında bir yerlerde yapalım yaa he?Allah sağlıklı, sıhhatli, uzun ömürler versin inşaallah hocam. Yeter ki sağlık ve huzur olsun basarız hep beraber. 10 küsür litre yaktırırım benim araca, sen de agresifliğin dibiyle üst limiti görürsün. Paşa paşa tadını çıkarırız, sonra benzinliğe girip artan rakamları izleyerek birbirimizin yüzüne bakar salla gitsin iyi bastık deriz![]()
Para cok tabi ruyada
Para cok tabi ruyada
Para pek yok tabii ama en azından şöyle doya doya gönlümüzce basa bas giderek bir depo yakıt harcayabiliriz herhalde. Harcarız dimi ? O kadar da ölmedik yahuBunu ülke dışında bir yerlerde yapalım yaa he?Dert kaparız valla
![]()