Abi alla aşkına nasıl inanıyosun bunlara adamın teki arabasını plug in işaretlemiş.Arabalara bakarken biraz arkasına önüne bakmanı tavsiye ederim.Ben bir araba hakkında ciddili bir information verirken.Kullanılan contasına varana kadar fabrikasına kadar bakarım.3,35 liralık lpg almakla uğraşacağın kadar bilgi kirliliği yapmamaya da dikkat edersen sevinirim.Burda Hybridler 4,8 litre çıkıyor : https://www.spritmonitor.de/en/over...tml?fueltype=6&minkm=10000&sort=2&powerunit=2
Burda 1,2 turbo olanlar 5,04 litre çıkıyor : https://www.spritmonitor.de/en/over...tml?fueltype=2&minkm=10000&sort=2&powerunit=2
Bu iki göstergeye göre 5,04 - 4,8 = 0,24 ediyor... Hybrid ile 1,2 turbo arasındaki gercek fark 0,24...
Vites düşüreceksin, asla ama asla boğulmasına izin vermeyeceksin. Araban hızı tutamıyorsa bir mikyat gazı artırdın, yürümüyorsa, vereceksin alt vitesi. Ben öyle zamanında çok hata yaptım. Motor boğulduğunda Tüketim düşmüyor aksine artıyor. Birde acil durum oldu, dipgaz yaptın hiç yürümüyor. Vites düşürmen gerek, ben her zaman en ufak boğulma belirtisinde down shift yaparım. Sende yap. 6 nci vitese bağlı kalma.
O zaman konumuzu, bu güzel iki mısrayla taçlandırıyorum.Haa, bak dediğim o düşük devirdeki motor boğulma hareketini atmosferikte yapmamak lazım dedim de, dizelde hiç yapmamak lazımDeneme için, ayağı alıştırıp motoru tanımak için çok çok ince ayarla 1-2 kez yapılabilir ama çok çok zararlı, bünyeyi o kadar yormaya değmez
Dizelse ver gazı harlat ateşi
![]()
Abi alla aşkına nasıl inanıyosun bunlara adamın teki arabasını plug in işaretlemiş.Arabalara bakarken biraz arkasına önüne bakmanı tavsiye ederim.Ben bir araba hakkında ciddili bir information verirken.Kullanılan contasına varana kadar fabrikasına kadar bakarım.3,35 liralık lpg almakla uğraşacağın kadar bilgi kirliliği yapmamaya da dikkat edersen sevinirim.
Ben zaten söylüyorum burda takip edenler trafikte-trafiksiz-son sürat yakıt tüketimlerimi biliyor.Ama kimsenin başını şişirmiyorum böyle az böyle çok yaktım diye.Ayarını tutturmak önemli herşey dozunda güzel.Doktor o 3.35 liralik lpg alma davasi arabayi bakimdan aldiktan sonra yaptigim bir testir.
Adam plug in isaretlemiş olsa bile heralde aldigi benzin miktarini yanliş girecek degilya. Adam her yakit aldiginda log girmiş. Fake iş yapicak degilya.. Madem sen onlara inanmiyorsun. Sen bize loglama yap. Elimizde saglam bir veri olsun..
Ben zaten söylüyorum burda takip edenler trafikte-trafiksiz-son sürat yakıt tüketimlerimi biliyor.Ama kimsenin başını şişirmiyorum böyle az böyle çok yaktım diye.Ayarını tutturmak önemli herşey dozunda güzel.
O zaman konumuzu, bu güzel iki mısrayla taçlandırıyorum.
Hayat rampasında düşüyorsa devir
Patlat ara gazı vites değiştir![]()
Toyotaların oem debriyaj seti Aisin ve çok kaliteli bir markadır. Exedy daikini hondalarda kullanıyorlar fakar toyota için de aftermarket debriyaj üreten bir marka. İkisi de sağlamdır ama oem Aisin almak daha doğru tabi. Hidrolik rulmanı da kesinlikle şanzıman inince değiştirin. En fazla tutacağı işçilik 300 tldir o da kare traversli işçiliği uğraştıran araçlarda tutar. Toyotaları söküp takması çok kolayGeçen Cevizlibağın ordaki sanayiye gidip yedek parcaciya sordum aisin seti 350 bide daisin diye bi marka vardi oda 250ydi sanırım
babam boşver gel kayseride yaptirirsin dedi ben 900 falan tutar diye düşünüyordum o kadar tutmayacak galiba
Selamun Aleykuuuuum
Beyler walla ozledim sizi yaaa, soylemesi ayip "Tatil volume #2" yeni bitti, ancak evime kavusabildim
Zaman zaman foruma goz attim ama yazmaya pek firsatim olmadi.
Balkanlardan dondukten bir gun sonra Mustang ile Bodrum a gectik, teknede 1 hafta gecirdikten sonra Izmir ve Canakkale ye ugrayip, Bursa - Osmangazi uzerinden Istanbula vardik
1 haftada 1800km den fazla yol yapmisim (Balkanlarda Renault Trafic ile 800 km yol yaptim cok daha fazla yorulmustum)
Bu arada yukarida birkac yakit tuketimi fotosu gordum, onlari da paylasayim dedim;
Trafic 125 dci (1.6 dizel): karma tuketim 8,0 lt (6 yetiskin ve 3 cocuk + valizlerle) 800 km de hep virajli ve cift yon yollar ve sehir ici dahil
Mustang 5.0: karma tuketim 10-10.5 lt ( 2 yetiskin ve 1 cocuk + valizler) 1800 km otoban + duble yol + sehir ici gezmeleri
Vaktim olsaydi Denizli ye de gecmek istiyordum ama olmadi.5.0 mustang biniyosun ve 10 10,5 lt yakıyor valla helal
ya içim acıyor şuan bodrumdayım fakat benim arabayı istanbulda bıraktım ve açık otoparkta geldiğimde sağlam bulabilsem bağri arabamıBu gece ve yarın için yine doğu yağabilir diyorlar, tedbirlerimizi alalımyastık yorgan ne varsa atın arabanın üstüne
![]()
Uğrayabilseydin abi keşke tanışırdık hemde canavarın sesini canlı canlı duymuş olurduk. Bir dahaki sefere yolunuz yine bu taraflara düşerse bekleriz mutlaka.Vaktim olsaydi Denizli ye de gecmek istiyordum ama olmadi.
Bu arada bu tuketim rakami: otobanda 130 kmh (cruise), duble yolda 120 kmh (cruise), sehir ici ve zaman zaman dip gaz (220-240 kmh)
Beni geçin ben bir yerlere gelemem uzunca bir süre. Gelebilirsem zaten fırsat yaratıp 1-2 kişiyi ziyaret ediyorum öyle geçiyorum. Bu aralar o da mümkün değil.