Katarlılar alıp ne yapacakmış? Başka takım mı yok?
sebebini tahmin et
2,5 senelik Arda Turan Maliyeti 20 Milyon euro
Katarlılar alıp ne yapacakmış? Başka takım mı yok?
Gs'yi de satın alsalar da kurtulsak şu liseli ihtiyarlardan.Başakşehir'in Katarlılara satılacağını biliyorsunuzdur sanırım
Ediyorum gibi ama heralde öyle değildir..Ya da öyledir.sebebini tahmin et
2,5 senelik Arda Turan Maliyeti 20 Milyon euro
Valla banada öyle geliyor ama 145x145 alıp denemeyi düşünüyorumÇok kolay gibi göstermişler ama gerçekte hiç öyle olmuyor. Hadi bir şekilde ilk 15cm'ini yapıştırdın diyelim. Devamında düzgün, hava kabarcığı kalmadan yapabilmek lazım ve bunu yaparken arka taşıcıyı çekmeye devam etmen gerekiyor aynı zamanda kağıdın alt tarafında belirli bir gerginlik olması lazım ki dalgalanıp hava kabarcığı kalmasın tabi eğer gerginlik çok olursa kağıt esner bu da yapıştırırmken katlanmalara davetiye çıkarır. Hava kabarcığını fark ettin ve sökmeye kalktığın zaman sökmek için elinle tuttuğun yer esnemeye başlar hatta duvardaki boyayı sökmelere kadar gider. Uzun lafın kısası öyle göründüğü kadar kolay değil bence en iyisi poster kağıdına bastırtıp kağıdın kenarlarına kalınlığı olmayan çift taraflı bantlarla tutturmak diğer türlü çok eziyetli oluyor. Evet daha önce denedim
Arda adam değil ama yıllardır ona buna etmediği küfür kalmayan Melo hep adam oldu. Nerede sorunlu, saygısız yabancı oyuncu varsa hepsini adam yerine koymadı mı bu taraftar ? Para, para diye adamın başını yediler. O sevilen yabancıların kaçı Gs sevgisinden takıma geldi ? Anlaşamadıkları vakit paramı verin gideyim demediler mi ? Çok sevilen Sneijder 5 milyon euro alırken Gs'den, Nice takımıyla o paranın 5'de 1'inden daha az rakama anlaştı da üste kalan parayı Gs'den tahsil ettiler. Arda en azından bu takımdan giderken kaç milyon euro bonservis kazandırdı kulübe. Mevzu adam olmaksa bu taraftar adam olmayan çok topçuyu sevdi. Şimdi bu taraftar Arda'nın ligin ikinci yarısında form tuttuğu takdirde o takımı nasıl sırtladığını görecek.
Gs'yi de satın alsalar da kurtulsak şu liseli ihtiyarlardan.
Basaksehir İlçesi olmuş katar. Futbol Takımı ni katarlilar almış çok muBaşakşehir'in Katarlılara satılacağını biliyorsunuzdur sanırım
İyi de abi futbol böyle bir sektör değil.. O Fatih Terim değil miydi en iyi zamanımızda Tüpçüyü seçip milli takıma giden ? Mal gibi bıraktı takımı ortada şimdi omuzlara almışlar. Benim topçuluğuna bayıldığım efsane isim Hagi değil miydi takım arkadaşlarını telefonu çalındı diye hırsızlıkla suçlayan. Nefret ediyor olsam da Emre Belözoğlu bizdeyken adamdı, Fb'ye gidince ters düz hareketler yapınca Gs'ye adam değil oldu. Bu işler değişir, Arda Gs'ye de laf söylemiş olabilir, harbiden seviyor yahut sevmiyor da olabilir. Futbolun işi değil bunlar.Hacım katıldığım noktalar var, yalnız katılmadığım noktalar da var. Arda Turan Galatasaray'dan gittiğinde, gitmeyeceğim kalacağım diyip transferin son günlerinde atletico madride gitti. Taraftarın öfkesinin ise başka sebepleri var.Emre belözoğlu başta olmak üzere Galatasaray düşmanlarıyla yakın arkadaş olması. Galatasaray'da oynarken turuncu mor renkli formalar geldiğinde formaya küfretmesi, Kiralamak istediğimizde 'Komik fiyatlar teklif ettiler ama Galatasaray'lıyız işte napalım demesi. Her transfer döneminde bazı yandaş medyanın desteği ile BJK, FB ile adının çıkması ve her seferinde görüştüğünün doğrulanması. Milli takımda yaptığı saygısızlıklar rezaletler bi kenara, milli takımı bıraktım diyip Fatih Terim gidince koşa koşa geri gelmesi. Şimdi bütün bunlara Galatasaray'dan başka takımda oynamam, Avrupada kalırım diyip, kendisini tonla talibi varken Emre abisinin yanına koşması oldu. Galatasaray'lı kocakafa Arda Turan yandaş adam Arda turan'a evrildi. Galatasaray'a gelseydi herkes bağrına basardı, gelmeyi istiyorum diyip teklif edilen parayı komik bulmakla olmuyor Galatasaray'lılık.
Bütün bunları bir kenara bırakıyorum, biz Türk'ler her konuda olduğu gibi futbolda da duygusal yaklaşıyoruz. Profesyonel futbolcudur, FB'nin en iyi yerlisi ve simge futbolcusu Gökhan Gönül Bjk'ye gitti, yıllardır 3 büyükler arasında bir çok futbolcu alışverişi oldu. Arda'nın bu kadar tepki çekmesinin sebebi ise tamamiyle kendisiyle alakalı.
O eleman ABD'yi bile dolandırmış adam. Kulübü komple alıp götürmesinCem uzan başkanımı bekliyorum ben
İyi de abi futbol böyle bir sektör değil.. O Fatih Terim değil miydi en iyi zamanımızda Tüpçüyü seçip milli takıma giden ? Mal gibi bıraktı takımı ortada şimdi omuzlara almışlar. Benim topçuluğuna bayıldığım efsane isim Hagi değil miydi takım arkadaşlarını telefonu çalındı diye hırsızlıkla suçlayan. Nefret ediyor olsam da Emre Belözoğlu bizdeyken adamdı, Fb'ye gidince ters düz hareketler yapınca Gs'ye adam değil oldu. Bu işler değişir, Arda Gs'ye de laf söylemiş olabilir, harbiden seviyor yahut sevmiyor da olabilir. Futbolun işi değil bunlar.
Pepe, Marcelo, Ramos üçlüsü Madrid tarihinin en çirkef 3'lüsüydü. Barça gitti adam ısıran Suarezi aldı. İbrahimoviç gibi manyağı her takım istiyor. Örnekler çoğalır, artar. Bir topçu iyiyse, maliyeti kulübe uyuyorsa, takıma yararı olacağını düşünüyorsan alırsın olay bu kadar basit. Disiplinle ilgili sorunlar olursa da kesersin cezasını. Tekrar ederse de gönderirsin takımdan. Bu öyle adamlıkla ölçülecek işler değil. Karakteri iyi olan oyuncudan da karakteri bozuk olan oyuncudan da edebildiğin kadar istifade edersin olay budur.
Kim ne derse desin Arda form tutamamış olabilir, uzun süredir oynamıyor olabilir ama çok yetenekli topçu. Hele bu lige fazla bile. Barça'ya ilk gittiği zamanlar öyle ya da böyle attığı goller, yaptığı hattrickler'in hepsinin videosu var. Atletico'da kazandığı başarıları, oynadığı topu saymıyorum bile. Form tuttuğu takdirde Gs'nin sol kanadını alır götürürdü. Bizde oraya acaba Belhanda uyar mı ? Bruma'yı tekrar nasıl alırız ? diye kara kara oturup düşünmezdik.
ben yabancıları savunmuyorum. arda'dan bir yol cacık hiçbir şey olmaz.Arda adam değil ama yıllardır ona buna etmediği küfür kalmayan Melo hep adam oldu. Nerede sorunlu, saygısız yabancı oyuncu varsa hepsini adam yerine koymadı mı bu taraftar ? Para, para diye adamın başını yediler. O sevilen yabancıların kaçı Gs sevgisinden takıma geldi ? Anlaşamadıkları vakit paramı verin gideyim demediler mi ? Çok sevilen Sneijder 5 milyon euro alırken Gs'den, Nice takımıyla o paranın 5'de 1'inden daha az rakama anlaştı da üste kalan parayı Gs'den tahsil ettiler. Arda en azından bu takımdan giderken kaç milyon euro bonservis kazandırdı kulübe. Mevzu adam olmaksa bu taraftar adam olmayan çok topçuyu sevdi. Şimdi bu taraftar Arda'nın ligin ikinci yarısında form tuttuğu takdirde o takımı nasıl sırtladığını görecek.
O eleman ABD'yi bile dolandırmış adam. Kulübü komple alıp götürmesin
Arda adam değil ama yıllardır ona buna etmediği küfür kalmayan Melo hep adam oldu. Nerede sorunlu, saygısız yabancı oyuncu varsa hepsini adam yerine koymadı mı bu taraftar ? Para, para diye adamın başını yediler. O sevilen yabancıların kaçı Gs sevgisinden takıma geldi ? Anlaşamadıkları vakit paramı verin gideyim demediler mi ? Çok sevilen Sneijder 5 milyon euro alırken Gs'den, Nice takımıyla o paranın 5'de 1'inden daha az rakama anlaştı da üste kalan parayı Gs'den tahsil ettiler. Arda en azından bu takımdan giderken kaç milyon euro bonservis kazandırdı kulübe. Mevzu adam olmaksa bu taraftar adam olmayan çok topçuyu sevdi. Şimdi bu taraftar Arda'nın ligin ikinci yarısında form tuttuğu takdirde o takımı nasıl sırtladığını görecek.
Orası öyle zaten. Ben Terim tekrar niye geldi de demedim misal. Faydası olacaksa gelir tabii. Neticede bu iş milyon dolarların döndüğü profesyonel bir sektör. Arda Turan adam değil diye istemedik gitti Başakşehir'e.. Ya şampiyon yaparsa ? Ya o takımın en vazgeçilmez topçusu olacak kadar iyi oynarsa ? Cayır cuyur asist yapıp gol atarsa ? Taraftar olarak niye kaptırdık, Terim ile Arda'nın arasını yapmak varken gittik Başakşehir'e verdik ki böyle bir kozu ? Hemde sol açığa o kadar ihtiyacımız varken, yabancı sınırlaması getirilecekken.. Diyorum ya adamı al dene. Baktın olmuyor, magazindi oydu buydu arıza çıkarıyor gönderirsin. Sen niye şampiyonluktaki rakibine böyle bir kozu veriyorsun. 4 attı Başakşehir bize, aynı tarifeyi Bjk'de uyguladı. Çok iyi top oynuyoruz, rakiplerimizden çok iyi kadromuz var da artık topçuları adamlığına göre seçeceğiz. Harbiden aklım mantığım almıyor.Ben arda gelmesin demiyorum hacım, Fatih hocasından özür diler gelir paşa paşa oynardı. Fatih terim'in mevzusunun içyüzünü biliyorum, o da hatır gönül siyasi iktidar talebiyle gitti mecburiyetten düşmanı tüpçüyle çalıştı. Kaldı ki profesyonel futbolculuk bu, istediği takıma gider sonuçta kimse babasının hayrına top oynamıyor. Ancak Arda kendi söylemleriyle çelişmekten ve magazinle boğuşmaktan futbolu 2nci planda kaldı hep
Arda'nın adam olup olmaması önemli değil hocam. Adamlıkla yahut adam olmamakla yürümüyor bu işler. Hayır kurumuna başkan seçmiyoruz ya da milletin hakkını hukukunu gözetecek adaletli bir devlet adamı da seçmiyoruz.Adamlık konusunda her sene bir o....pu rengi var diyenden mi, Galatasaray'ın teklif ettiği paraya komik diyenden mi bahsediyoruz hocam yada Türkiye'de Galatasaray'dan başka yerde oynamam diyenden mi?
O yabancı topçular tabii ki gittikten sonra da överler bizi. Kim onları omuzlarda karşılamış, omuzlarda taşımış ? Adam dünyanın en iyi liglerinde oynamasına rağmen şuraya geldiği muamelenin yarısını görmüyor. Milyon dolarları alıp gidiyorlar ve hala daha taraftar el üstünde tutmaya devam ediyor. Hak ediyor yahut etmiyor orasında değilim. Ama neticede onların unutamaması normaldir. Bende diyorum ki bir topçu, yerli olsun yabancı olsun, takıma yarar sağlayabilecek nitelikte yeteneği varsa ve maliyeti kulübe uyuyorsa alır denersin. İşine yararsa ne ala, işini bozuyorsa da cezasını keser gönderirsin. Futbol sektörü böyledir. Bütün büyük liglerde işler böyle döner. Ama biz öyle duygusal davranıyoruz ki bu noktaları hep kaçırıyoruz. Emre Belözoğlu'nun Gs'ye demediği, etmediği kalmadı. Türkiye'ye döneceği vakit biz istemedik çünkü Fenerliydi. Fener'e gittiği yıllarda futboluyla bize yapmadığı kalmadı. Fener o yıllarda bizden kaç defa şampiyonluğu aldıysa hep Emre'nin orta sahadaki o yeteneğinin payı vardı. Netice itibariyle takıma yarar sağlayabilecek bir kozu gittik rakibe kaptırdık.@Cenk tekrar söylüyorum yabancıları savunmuyorum ama yabancılar maç da seçse para göz de olsa, çok garanti kontratlar da imzalasalar adamların geçmişte oynadığı kulüplerden yada mantelitelerinden gelen bir ciddiyet var nabza göre şerbeti çok çok iyi beceriyorlar. Ama bizim biraz palazlanan türk futbolcuları kadar aveli de yok orası burası ayrı oynar, basına saçma sapan açıklamalar yaparlar sanki daha sonra zaman geçtikten sonra bunlar hatırlanmayacakmış gibi davranırlar. O yabancı adam parasını alır gider sosyal medyadan hala unutmadım nutukları atar ama sen türk futbolcusu olarak dönüp dolaşıp kürkçü dükkanına geri dönersin. Ayağın kadar kafa yapının da kaliteli olması lazım. Arda da bir yetenek vardı dediğim gibi o da gitti boş işlerle uğraşmaktan. Bu saatten sonra istediği kulüpte oynasın bu zaten Galatasaray'ın menfaatine olur
ben arda nın en ufak faydası olacagını düşünmüyorum ölü yatırım diye düşünüyorum şahsenO yabancı topçular tabii ki gittikten sonra da överler bizi. Kim onları omuzlarda karşılamış, omuzlarda taşımış ? Adam dünyanın en iyi liglerinde oynamasına rağmen şuraya geldiği muamelenin yarısını görmüyor. Milyon dolarları alıp gidiyorlar ve hala daha taraftar el üstünde tutmaya devam ediyor. Hak ediyor yahut etmiyor orasında değilim. Ama neticede onların unutamaması normaldir. Bende diyorum ki bir topçu, yerli olsun yabancı olsun, takıma yarar sağlayabilecek nitelikte yeteneği varsa ve maliyeti kulübe uyuyorsa alır denersin. İşine yararsa ne ala, işini bozuyorsa da cezasını keser gönderirsin. Futbol sektörü böyledir. Bütün büyük liglerde işler böyle döner. Ama biz öyle duygusal davranıyoruz ki bu noktaları hep kaçırıyoruz. Emre Belözoğlu'nun Gs'ye demediği, etmediği kalmadı. Türkiye'ye döneceği vakit biz istemedik çünkü Fenerliydi. Fener'e gittiği yıllarda futboluyla bize yapmadığı kalmadı. Fener o yıllarda bizden kaç defa şampiyonluğu aldıysa hep Emre'nin orta sahadaki o yeteneğinin payı vardı. Netice itibariyle takıma yarar sağlayabilecek bir kozu gittik rakibe kaptırdık.
Tamam o zaman, böyle konuşalım, bu sebepten dolayı istemiyor olalım eyvallah. Futbol dediğimiz böyle değerlendirilir. Futbolunun takıma yararı olur yahut olmaz bence diyerek neden istediğimizi veya istemediğimizi belirtelim. Topçunun adam olup olmaması bizim meselemiz değil. Bunun takıma oyun açısından, rakiplere üstün gelmek ve şampiyon olmak açısından bir yararı yok.ben arda nın en ufak faydası olacagını düşünmüyorum ölü yatırım diye düşünüyorum şahsen