Geyik Başlığı 4

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cussler
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Abi en temizi biliyor musun, ben lise 2ye giderken babam emekli olacaktı, bırakayım mı sana yapacak mısın bu işi dedi, hayır okuyacağım dedim. Aynı dönemde üniversite stresine girmeyip iş güç kuran veya başkalarının yanında çalışan arkadaşlarım şu an evlendi barklandı evini arabasını aldı kucağında çocukla geziyor bense yeni yeni hayat kurma çabasındayım. Tabi ki Allah'a bin şükür halime, ancak yaşantımızı biraz da tercihlerimiz belirliyor. Ve ben dönem dönem hatalı tercihler yaptım

edit: bu noktada genç kardeşlerimize okumayın gidin iş kurun vs tavsiyesi vermem, veremem. O dönemle şu an ki dönem cidden çok kötü. Esnaflık çok daha zor, benim elimde bi imkan vardı değerlendirmedim.

Ben okumalarını tavsiye ederim gençlere. 10 yılldır aynı işte çalışıyorum. İşten çıkartılsam, beni lise mezunu olduğum için kaç firma alır. 10 yıl aynı işi yapıyor olmam, uzmanlığım diplomanın gücü kadar etkili değil malesef.

Hanım kıza okumak için, Antonie De Sait Exupery adlı adamın Küçük Prens hikaye kitabını almış.
Bu adam, ikinci dünya savaşında nazi Almanyası şehirlerine bombalar yağdıran ucaklara rehberlik eden Hedefleme yapan P38 Lighting ucağını kullanıyordu. O bombardıman ucakları, onlarca şehri bombalayıp 500 binden fazla Alman sivilin ölümüne sebeb olurken, o kokpitinden seyrediyordu. Neyse bu adamı Luftwaffenin Vatan savunmasına gönül vermiş şerefli as pilotları havada keklik gibi avlamış denizin dibine gömmüşler.
Böylesi bir adamın hikayesinin tavan yapıp her yerde karşıma çıkıyor olması trajik. Sözde çoçuk kitabı yazan , ama insanların tepesine bombar yağdırmaktan çekinmeyen bir psikopat.
saint-exupery-p-38.jpg
Abi bir insan bu kadar yanlış anlaşılabilir herhalde. Umarım okursun kitaplarını.

Kaldı ki savaş dönemini şu anda geriye bakarak yargılamak çok kolay.

Okumak da yeterli değil, her zaman kendini yetiştirmek gerekli. Araştırmak, öğrenmek çok çok önemli. Ülkede üniversite mezunu çok, kaliteli ve üniversite mezunu az. Hee kaliteliler iyi iş bulup hak ettiği yerlere geliyorlar mı? Hayır. Maalesef ülkenin durumu da bu.
Bir şekilde üniversite mezunlarından da sıyrılabilmek şart.

Abi bir insan bu kadar yanlış anlaşılabilir herhalde. Umarım okursun kitaplarını.

Kaldı ki savaş dönemini şu anda geriye bakarak yargılamak çok kolay.

Ben filmlerinden kitaplarına kadar hepsini okudum izledim. Hatta onu düşeren pilota kadar araştırdım. Adamın kafa bir değişik çalışıyor malesef.
Esasen bizim pilot adamın uçağına hiç ateş etmediğini , kendini denize çaktığını düşünüyor.
Artık intiharmı etti. Yakıtımı bitti, bilmiyoruz. Onun p38 ucağını takip eden diğer ucağın pilotuda 5 gün sonra vurulup düşürldüğü için, o ucağa onunmu ateş ettiği bilinmiyor.

Rnn1L1.png

Rnn1L1.png

pixel.gif

Son düzenleme:
Ben 2012 yılında Türk Hava yollarında çalıştım 2 ay. Seve seve çalışıyordum. Hiç bir şey beni bu işten attıramaz diye düşünürken, karşıma diploma engeli çıkardılar..
Ben güvenlik için adımın yazılı olduğu tüm hava alanı sahasına erişim yapacak kartı çıkartmak isterken güvenlik birimi mezuniyetimi sordu. Bende Üniversite terk deyince ertesi gün postaladılar beni. Çok büyük hayel kırıklığı yaşamışımdır.
Belirtmeden geçemeyeceğim. O dönemde, thy imam doluydu, görevleri ne iş yaptıkları belli değildi. Onlar gibi insalar dolu iken benim gibi işine ağşık ucakları seven birini çıkartmış olmaları çok koymuştu bana.

Son düzenleme:
Ben 2012 yılında Türk Hava yollarında çalıştım 2 ay. Seve seve çalışıyordum. Hiç bir şey beni bu işten attıramaz diye düşünürken, karşıma diploma engeli çıkardılar..
Ben güvenlik için adımın yazılı olduğu tüm hava alanı sahasına erişim yapacak kartı çıkartmak isterken güvenlik birimi mezuniyetimi sordu. Bende Üniversite terk deyince ertesi gün postaladılar beni. Çok büyük hayel kırıklığı yaşamışımdır.
Belirtmeden geçemeyeceğim. O dönemde, thy imam doluydu, görevleri ne iş yaptıkları belli değildi. Onlar gibi insalar dolu iken benim gibi işine ağşık ucakları seven birini çıkartmış olmaları çok koymuştu bana.
Sıkma canını bu ülke böyledir.. Mezun olsan askerlik isterler, askerliği yapsan tecrübe isterler, tecrübeli olsan it gibi çalışmanı isterler, çok severek çalışsan da torpili olan işi alır gider.. bu böyle say say bitmez. Bir kağıt parçasıyla ölçerler insanların emeklerini, becerilerini. Mezun olmuş adamdan tecrübe isterler. Sanki millet okuldan ya da anasının karnından tecrübeyle çıktı. Hele şuan asgari ücrete 3 kuruş zam yapıldı diye çok bulan işletmeler, tecrübeli eleman mevzusunu daha da abartıp profesör tecrübesi kıvamına soktu iş bulma konusunu. Garsonun bile o alanda master yapmışını, tek parmakla on bardak çay taşıma becerisi içinde olanları işe alıyoruz olayına döndürler. Bakma, bu ülke baştan aşağı hayalkırıklığı..

Son düzenleme:
Abi en temizi biliyor musun, ben lise 2ye giderken babam emekli olacaktı, bırakayım mı sana yapacak mısın bu işi dedi, hayır okuyacağım dedim. Aynı dönemde üniversite stresine girmeyip iş güç kuran veya başkalarının yanında çalışan arkadaşlarım şu an evlendi barklandı evini arabasını aldı kucağında çocukla geziyor bense yeni yeni hayat kurma çabasındayım. Tabi ki Allah'a bin şükür halime, ancak yaşantımızı biraz da tercihlerimiz belirliyor. Ve ben dönem dönem hatalı tercihler yaptım

edit: bu noktada genç kardeşlerimize okumayın gidin iş kurun vs tavsiyesi vermem, veremem. O dönemle şu an ki dönem cidden çok kötü. Esnaflık çok daha zor, benim elimde bi imkan vardı değerlendirmedim.
Babam ve amcam da senin gibi bir hata yapmis müdürüm . Babam pisman degil ama amcam ortağı olacaği bir şirkette sıradan bir çalışan olarak çalışıyor şuan . Ufak bir işte değil hemde :)

Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1,0 atmosferik prematüre bir motora sahip lpg takılı bir a segmentin 40.000 ₺ değeri mi yoksa İstanbul trafiği mi sıkıcı? Cevap veriyorum kapışırlar.. Burada herkes gibi ben de istediğim yorumu yaparım kurallar dahilinde.Neyse optimusu mu özledim İzmir'e gidip sahilde yarım camlar açık müziğimi dinleyip sahilde araba kullanmak istiyorum.

Eğer 1.0 yerine 1.2 atmosferik cvt liye kabul dersen direk İstanbul diyebilirim :)

Beyler pistte bir etkinlik mi var bilen var mı? Ev istanbul park yolunda sayılır kulağımı şaapıyorlar. Sitelerinde de göremedim bir duyuru.

Ev sahibi olmak veya olmamak arasındaki hayat görüşümü anlattığım Videom.

Debriyaj balatası değişiminin oldukça hissedileceğini söylemiştim. Hem tüketime hem performansa çok katkısı oluyor. Balata değiştikten sonra eskiden aracım ne kadar isteksizmiş gibi hislere bile kapılabiliyorsun.

Ayrıca ev mevzusundan vazgeçmen de doğru karardı. Kimsenin baskısıyla 10 yılını ipotek etme. Gençken borç içinde yüzenler, yaşlanıp sağlığını yitirince gezip tozma derdine düşüyor ama el ayak izin vermedikten sonra bir anlamı kalmıyor.

Cok uzun sure amoled kullandim yanmadi ama. Sarjda ekran full acikken her telefonun ekrani yanar aslinda
LCD lerde olmuyor bildiğim kadarıyla. Note 3 kullandığım zamanlarda çok dikkat etmeme rağmen üst barda pilin, şarjın vs olduğu yerlerde yanık belli oluyordu. Daha önceden lcd kullandım başıma gelmedi, şu anda da lcd kullanıyorum, herhangi bir sorun yok

Edit: kısa bi araştırdım. LCD lerde olmazken, plasma ekranlarda oluyormuş. Bir de bu oled ekranlarda

Son düzenleme:
Şarjı 100 olduğunda şarj etmeyi bırakmıyor mu bu telefonlar?Gene de acaip bi yanık ya.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
yanık şarjdan kaynaklı değil. ledler sürekli parlak açık kalınca, uzun süre sonra artık salıyor kendisini. kalıcı renk hasarı oluyor. teknik olarak bir yanma durumu da yok aslında ama adı öyle konmuş

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...