Geyik Başlığı 4

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cussler
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yani herkes son kasa alamiyordur diye dusunuyorum
Sanırım 1.6 atmosferik bu. Lpg takılınca sorun oluyor pek uyumlu değil sanırım. çelik subap taktırmak gerekiyor diye biliyorum. Aynı motoru 10 yıl boyunca vectra da kullandık,lpg takılmadı hiç bir sorun yaşamamıştık bu motor ile diyebileceklerim sadece bu kadar :)

Sanırım 1.6 atmosferik bu. Lpg takılınca sorun oluyor pek uyumlu değil sanırım. çelik subap taktırmak gerekiyor diye biliyorum. Aynı motoru 10 yıl boyunca vectra da kullandık,lpg takılmadı hiç bir sorun yaşamamıştık bu motor ile diyebileceklerim sadece bu kadar :)
Pardon video yanlis olmus o zaman

Aslında mondeo ile çözdüler keşke o iç mekanı kullansalar çok beğeniyorum mondeo nun içini.
Ben de beğeniyorum ama neden öyle bir iç mekan kullanmıyorlar hiç bir fikrim yok açıkçası. Fiesta ve Focus'ta başka türlü bir iç mekana geçtiler, birbirlerine benzer şekilde. Ama Mondeo diğer ikisinden farklı. Maliyeti fazla belkide onu da bilemiyorum. Ama kullanılsa iyi olurdu. Hem sade hem pratik hem de iç hacimden pek çalmıyor.

Ben de beğeniyorum ama neden öyle bir iç mekan kullanmıyorlar hiç bir fikrim yok açıkçası. Fiesta ve Focus'ta başka türlü bir iç mekana geçtiler, birbirlerine benzer şekilde. Ama Mondeo diğer ikisinden farklı. Maliyeti fazla belkide onu da bilemiyorum. Ama kullanılsa iyi olurdu. Hem sade hem pratik hem de iç hacimden pek çalmıyor.
Mondeo bi ara guzeldi ucuzdu dizel otomatik yoktu gidip baktiydim

Bence de çok güzel sade ve şık. Ama çoğu müşteri beğenmiyordur bence. Hele 508 in konsola göre falan cok sade kalıyor. Mondeo ne güzel makina ya tam kaliteli sade kullanıcı arabası

Bence de çok güzel sade ve şık. Ama çoğu müşteri beğenmiyordur bence. Hele 508 in konsola göre falan cok sade kalıyor. Mondeo ne güzel makina ya tam kaliteli sade kullanıcı arabası
Ee mondeo artık eski bir otomobil. Bize gelmeden 3 sene evvel falan piyasaya çıkmıştı ki zaten güncel bile olsa bir i cockpit başarısı beklemek zor. Fransızlar estetik ve kullanışlılık hususunda oldukça yetenekli. O seviyeye gelmesi zor Ford'un. Ama dediğin gibi sade ve kullanımı konforlu aile arabası. Çok caf caflı bir tasarım isteyenlerden ve al sattan ziyade binici arabası denebilir. Ama eksikleri var, onların giderilmesi gerekli. Ancak ondan sonra tam kıvamına gelir.

Mondeo bundan 1 1.5 yıl öncesine kadar yol tutuş segmentinin liderliğine oynama imkanına sahipti ama gerek çok yakan gerek küçük bagajı benzinlisi ve Opel'den yavaş otomatiği gerek iç mekanı olsun bence artık çok gerilerde.

Son düzenleme:
Mondeo bi ara guzeldi ucuzdu dizel otomatik yoktu gidip baktiydim
Ben 2015'de 75'e focus'u alırken 1.6 tdci titanium mondeo 96 bin lira civarındaydı. Çok heves etmiştim ama paramız yoktu. O zamandan biliyordum bu fiyata çok cazip bundan sonra alamayız artık diyordum ki öyle de oldu.

Mondeo bundan 1 1.5 yıl öncesine kadar yol tutuş segmentinin liderliğine oynama imkanına sahipti ama gerek çok yakan gerek küçük bagajı benzinlisi ve Opel'den yavaş otomatiği gerek iç mekanı olsun bence artık çok gerilerde.
Aslına bakarsan en büyük eksiği tam otomatik şanzımanı. Şu yeni 8 ileri tam otomatik şanzımanı 1.5 tdci ve 1.5 ecoboost motorla kombine edebilselerdi ortada direkt bir problem kalmazdı. Bagaj içinse tam boy stepne yerine ince lastik alındığında hacim oldukça artıyor. Zaten geriye kalan eksiklikler de yaşından ötürü.

Cümleten selam olsun. :)

Geçenlerde yine selam ettim; halimi, hatırımı soranlar olmuş. Öncelikle; geç cevap verdiğim için özür diliyorum hepinizden. Durumlar el vermedi diyeyim, mazur görün lütfen.

Sağlık durumum gayet iyiye gidiyor çok şükür, çok uzun süre/mesafe olmasa da düz yolda eskisinden daha iyi derecede yürüyebiliyorum. Araç kullanamıyorum haliyle fakat sorun fiziksel yetersizlikten öte; psikolojik. Travma hali aldı sanki, zamanla onu da atlatacağım ama, sırada gerçekleşmeyi bekleyen hayallerim var. :) :)

Gelelim beni bu hale düşürenlere;
Ülkemizin mükemmel hukuk sistemi sağ olsun, ''kendim'' dahil tüm kanıtları yetkili mercilere sunarak bana çarpan kişilere dava açtım. Savcı olan kuzenimden, tanıdık emniyet amirlerinden, baş komiserlerden destek aldım fakat nafile. Yaklaşık yedi aylık süreçte dava defalarca ertelendi, dosya kapanma aşamasına geldi vesaire aleyhimde gelişen olaylar oldu. En sonunda tıpkı eşimin katilleri gibi; rüşvet yoluyla bu işten sıyrıldılar ve dava düştü.

Tabii ki ben bu işin peşini asla bırakmayacağım. Rüşveti kanıtlamak için kanıt elde etmeye uğraşıyorum. Bana çarpanlarla da şahsi olarak ilgileneceğim. Bana ''Punisher sanki a** '' diyeceksinizdir içinizden. :D

Ne diyeyim başka çare bırakmadılar bana.

Onun dışında her şey aynı, fizik tedaviler falan filan. Sıkıcı şeyler yani. :D Forumu sıklıkla takip ediyorum bakmayın yazmadığıma.

Beni soran, merak eden herkese ilgi ve alakaları için çok teşekkür ediyorum. Herkese tekrardan selam olsun. Hayırlı geceler, keyifli bir hafta sonu diliyorum. İyi tatiller.

Esen kalın. :)
Hocam sagliginla ilgili guzel haberleri duymak bizi sevindirdi, ama malum hukuki surecin psikolojik olarak seni cok yiprattigi ortada. Ben yine de kendi isini kendin gormenin dogru olmadigini dusunuyorum, biliyoruz ki bunu yapanlari en cok bizim gibi insanlar elestiriyor. Kabul ediyorum acin buyuk, yiyip bitiriyor seni belki, bence elinden geleni yapip gerisini de Allah a havale etmeni tavsiye ederim.
Belki populist bir yaklasim gibi gorulebilir ama millet arabasi calininca, evine hirsiz girince bile haberlere cikip anlatiyor, sen de bu tv kanallarinin ihbar hatlarina yazip bunu bir habere donusturup sesini duyurabilir ve sonuc alabilirsin. Biliyorsun bizim halkimiz bu konularda cok duyarlidir, bu da yetkilileri elini tasin altina sokmasina itecektir. O da olmadi, herseyi bir bir anlattigin bir video cekip youtuba atabilirsin, istersen yuzunu de blurlarsin, bilmiyorum belki cok sacma gelebilir ama daha buyuk yanlislar yapmaktan daha iyidir diye dusunuyorum

IMG_9774.JPG
Vasili i need cover!

Aslına bakarsan en büyük eksiği tam otomatik şanzımanı. Şu yeni 8 ileri tam otomatik şanzımanı 1.5 tdci ve 1.5 ecoboost motorla kombine edebilselerdi ortada direkt bir problem kalmazdı. Bagaj içinse tam boy stepne yerine ince lastik alındığında hacim oldukça artıyor. Zaten geriye kalan eksiklikler de yaşından ötürü.
Valla abi D Segmentinde bagaj hacmi 550 litreden fazla olmadıkça bence başarısız kalıyor. 8 ileri otomatik güzel umarım gelir ama iç mekan hakikaten demode durmaya başladı. 508'e Superb'e Passat'a ve hatta Talisman'a bakarsak baya geride kalıyor. Malzeme kalitesi iyi ama yinede durum ortada.

Valla abi D Segmentinde bagaj hacmi 550 litreden fazla olmadıkça bence başarısız kalıyor. 8 ileri otomatik güzel umarım gelir ama iç mekan hakikaten demode durmaya başladı. 508'e Superb'e Passat'a ve hatta Talisman'a bakarsak baya geride kalıyor. Malzeme kalitesi iyi ama yinede durum ortada.
Orası öyle ama benim bagajla çok işim yok. Malum focus bile bana yetiyor :D Keza iç mekan tasarımı da çok çirkin olmadığı ve malzeme kalitesi de belli standartın altına düşmediği müddetçe çok dert etmem. Tabii ki bir 508 gibi olmasını isterim ama önceliğim bu değil. Kullanırken ki kalite benim açımdan daha önemli. O sebeple zaten şanzıman üzerinde özellikle durdum. Daha önce de söylemiştim, vag seven ve kullanıcısı olan birine ford aldırman zordur :D

Chr ı sanayiye getirdiğime pişman oluyorum her yerini kurcalıyorlar.İntercooler una hasta oluyorlar.Motor yağına uyuz oluyorlar.Ellerinde yokmuş bunu alıp getirmen lazım dediler de ne olduğunu sormadım.Hava filtresinin yerini gösterdiler bayağı ben değiştirebilirim ucuza gelir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...