Allah kazasız belasız sürüşler, zevkli kullanımlar nasip etsin inşaallah kardeşim
1.6 tdci motor mondeo'da bana yeterli. Eğer mondeo sert bir araç olsaydı, konfor ön planda olmasaydı motorun gücü beni üzerdi. Ama otomobil konfor odaklı olduğu için uçup kaçmasa bile yeterli derecede gitse kafii. Youtube'da 1.6 tdci'ın otoban sürüşlerine bakıyorum ve gayet yeterli şekilde 180-190'a kadar gidiyor. Bende aynı motorlu focus kullanıyorum ve ekstrem bir sürüş gerçekleştirmiyorum. O sebeple 1.6 tdci 115'lik motorun ne olduğunu bildiğim için mondeo'da bana yeterli gelecektir. Sync 2 değil de 3 olması çok yararlı olmuş. Zira 3'ün hemen hemen hiç bir eksiği yok. Dediğin gibi iç mekanını ben de beğeniyorum. Daha iyileri yok mu ? Kesinlikle var. Ama dediğim gibi ortalamanın altına inmediği müddetçe hiç problem etmem. Aracın yürüyüşü, konforu, sessizliği, sürüş kalitesi benim için ön planda olduğundan fazlasına takılmam. Mesela sahip olduğum c4'ün iç mekanı focus'tan daha iyiydi bence ama aracın yoldaki halinden hiç memnun değildim. Focus'a geçince hiç pişmanlık yaşamadım ve aksine gayet memnun etti beni. Mondeo'nun makyajlı kasası çıktı malum. O kasa bu yıl gelecek sanırım Avrupa'ya ve Türkiye'ye. O araca büyük ihtimal daha iyi bir şanzıman koyacaklar.