Geyik Başlığı 4

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cussler
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Modifiedcars Meme on Instagram_ _Go follow _meme_p.jpg

İzmir dimi o. Hızlı şehirin hali başka yozgatı görmen lazım bu saatte sokağı çıkanı vuruyolar sanırım zira kimse yok :D
Onun yerine telefonları inceltme yoluna gittiler ki çok doğru bir karar. Lityum-iyonlar teknolojisi neredeyse doyum noktasına ulaştığı için bundan sonra geliştirmek aşırı derecede maliyet çıkaracaktır. Zaten o yüzden yeni teknolojiler, katı hal pilleri, karbon temelli piller geliştiriliyor. Buna en yakın örnek işlemciler tarafında geçerli. Artık nanometre düşürmek daha maliyetli hale geldiği için frekanslar üzerinden ve çekirdek sayıları üzerinden performansı arttırmaya çalışıyorlar. Moore yasasının yavaş yavaş işlevini kaybetmesi, ve İntel'in buna bağlı olarak tick-tock yerine tick-tick-tock modeline geçmesi en iyi örneklerdir.
Haklısın nm düşürmenin maliyeti her geçen gün artması sebebiyle farklı teknolojilere yöneldiler özellikle işlemci güç tüketimini azaltmaya kanalize oldular. Yeni pil teknolojisi denince heryerden karbon çıkıyor. Heycan ile beklemek isterdim ama kafamı karıştıran bazı noktalar var. 3310 dan beri aynı prensibin kullanılması ve teslanın lipo pil teknolojisi için yaptığı büyük fabrika yatırımları gibi gibi.

Şöyle de bir gerçek var ama. Apple kullanıcılarının çok büyük bir kısmı telefonu sunduğu ozelliklerden dolayı degil, apple almış olmak için alıyor
Benim alma sebebim, daha önce kullandığım samsunglarda bir süre sonra yavaşlama oluyordu, o animasyonların takılmasını vs sevmiyorum. Sonra 4s e geçtim eğer hafıza tam dolu değilse donmuyordu bu yüzden iphone aldım.
Edit: s8 daha çok hoşuma gitmişti ama almadım bu sebepten ötürü. Bende kötü izlenim yarattı yani.

Benim alma sebebim, daha önce kullandığım samsunglarda bir süre sonra yavaşlama oluyordu, o animasyonların takılmasını vs sevmiyorum. Sonra 4s e geçtim eğer hafıza tam dolu değilse donmuyordu bu yüzden iphone aldım.
Edit: s8 daha çok hoşuma gitmişti ama almadım bu sebepten ötürü. Bende kötü izlenim yarattı yani.
Samsung kullandım, aynı durumdan şikayetçi idim. Samsung pişmanlıktır dedim htc aldım. Sıfır problem :) çok derim ama pek dinletemem. Samsung yazılım işinden anlamıyor

Bir düzeltme yapayım. Turbo ve turbo s modelleri gt3 ten önce değil sonra tanıtılır. Simdiye kadar gt3, turbo ve turbo s'ten 6 hafta kadar daha önce tanıtılmış
Autocar ve carscoops gibi kaynaklardan gelen bilgiler ile yazdım belki bu jenerasyon ile farklılığa gidilecek olabilir bilemiyorum.

Son düzenleme:
İzmir dimi o. Hızlı şehirin hali başka yozgatı görmen lazım bu saatte sokağı çıkanı vuruyolar sanırım zira kimse yok :D

Haklısın nm düşürmenin maliyeti her geçen gün artması sebebiyle farklı teknolojilere yöneldiler özellikle işlemci güç tüketimini azaltmaya kanalize oldular. Yeni pil teknolojisi denince heryerden karbon çıkıyor. Heycan ile beklemek isterdim ama kafamı karıştıran bazı noktalar var. 3310 dan beri aynı prensibin kullanılması ve teslanın lipo pil teknolojisi için yaptığı büyük fabrika yatırımları gibi gibi.

Zaten yeni pil teknolojilerinin ,karbondur ıvırdır zıvırdır, son tüketiciye gelmesi en erken 2030 civarlarında olacaktır. Tesla şimdiki üretimine bile zor bir şekilde akü paketi yetiştirmesi sonucu böyle bir fabrika açmak zorunda kalıyor. Sonuç olarak sadece arabalarına değil, Solarcity ve powerwall'ları içinde akü paketleri sağlamak zorunda bunun çok büyük bir üretim kapasitesi gerektiğide gün gibi aşikar. O fabrikayı açmazsa zaten yeni gelecek pil teknolojilerini görmeye yetecek kadar zamanı olmayacaktır. Aynı hamleyi diğer üreticilerde yapacaktır zamanla ki yapmak zorundalar. Ayrıca 3310 zamanındaki lityum-iyonlarla şimdikiler hiç mi hiç bir değil o zamanlar yürümeye başlayan bir teknoloji şu an son hızında/son hızına çok yakın bir şekilde koşuyor. Sonuç olarak bu teknolojiyi uzunca bir süre daha hayatımızda göreceğiz.

Bundan sonra android alırsam xiaomi gibi telefonlar alırım.
Ben samsungtan önce yine htc kullaniyordum ve cok mumnundum. Sonra yurtdışında olduğum vakit note 3 vardı son çıkan. Ekran boyutu ve kalemi olması cazip gelmişti. Fakat aldıktan yaklaşık 3-4 ay sonra telefona kufretmeye başlamıştım. Geçtiğimiz yaz yine yurtdışından getirtebilme imkanım olunca tekrar htcye dönüş yaptım. Pişman değilim.

Ben samsungtan önce yine htc kullaniyordum ve cok mumnundum. Sonra yurtdışında olduğum vakit note 3 vardı son çıkan. Ekran boyutu ve kalemi olması cazip gelmişti. Fakat aldıktan yaklaşık 3-4 ay sonra telefona kufretmeye başlamıştım. Geçtiğimiz yaz yine yurtdışından getirtebilme imkanım olunca tekrar htcye dönüş yaptım. Pişman değilim.
Htc zamaninda cok guzel atak yapti simdi batmaya yakin hale geldi. Metal govdeli cift kamerali bir telefonu vardi modelini hatirlayamadim cok hosuma gitmisti

Htc zamaninda cok guzel atak yapti simdi batmaya yakin hale geldi. Metal govdeli cift kamerali bir telefonu vardi modelini hatirlayamadim cok hosuma gitmisti
Telefonları hala çok kaliteli. Hem donanım hem yazılım olarak. Yazılımı bir cok kaynak tarafından stock Android olan pixel lerden sonra en stabil Android olarak gösterilir. Ama ciddi derecede reklam ve satış problemleri var

Senin cihaz nası abi memnun musun
Genel olarak yazilimsal sorunlari cok. Yani cozulebilecek gibide gorunmeyen can sıkabilecek yazilim sorunlari var sadece. Birde kulaklik girisi yok. Hafiza karti yok.İyi taraflari kamerasi samsung s7 den iyi ama s8 den de cok kotu degil.tepeleri oynayacak kadar yatirim yapmislar . Xiaomi mi6 ile ayni degerlere sahip olsada yazilimsal ve bir kac ufak tefek farkliligi oldugundan cok iyi diyebilirim. Cift kamerasi iyi isler cikartiyor. İlginc bir sekilde stereo hoparloru var. Bugune kadar gordugum bir telefondan cikan en yuksek sese sahip.(alttan ve ustten veriyor ama basslar biraz zayif )

Bak bir örnek vereyim bizim aile de 5 s kullanan var mesela telefon hediye geldi 2 seneden fazla oldu nazar değmesin ne pili değişti ne de telefonun başına başka bir iş geldi kullanan kişi hor kullanmasına rağmen .Biraz ios kasıyor ama yine de sorunsuz çalışıyor @DuzboruDownpipe Samsung telefon paylaşınca aklıma geldi ben de ufaktan fikrimi belirteyim dedim ama şimdiki iPhone lar nasıldır hiçbir fikrim yok
Yalnız Apple 5s'i ürettiğine pişman olmuştur. Gelmiş geçmiş en iyi telefonu olabilir. :) Hatta sıkı Android'ciyim, bir ara SE'lere bakmadım değil. Sırf 5s ile benzer kullanımı sayesinde.

Yalnız Apple 5s'i ürettiğine pişman olmuştur. Gelmiş geçmiş en iyi telefonu olabilir. :) Hatta sıkı Android'ciyim, bir ara SE'lere bakmadım değil. Sırf 5s ile benzer kullanımı sayesinde.
Ben se düşünmüştüm şimdiki telefonumu almadan önce ama 2.000 tl nin üstündeydi almak istemedim
iyi mi yaptım kötü mü zaman gösterecek:)

Son düzenleme:
Ben se düşünmüştüm ama 2.000 tl nin üstündeydi almak istemedim
iyi mi yaptım kötü mü zaman gösterecek:)
ben zamanında yani yaklaşık 1 sene olacak 1200 tlye indirimden 5s almıştım şarjı dışında her şeyi sağlam bi hafızası yetmiyor ama idare ediyorum onun dışında gayet iyi ve stabil aşırı memnunum valla :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...