Geyik Başlığı 4

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cussler
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yani bir c segmenti dizele yönelmeliyim. Doğru mu anladım ?
Yönelip yönelmemek size kalmış tabii ki. Fakat b segmentlerin dizel modelleri c segmentler kadar gitmez, gitsin diye bastığınızda da yakıt verimliliği onlar kadar iyi olmaz. Ama benzinli araca göre her halükarda düşük olacaktır. Fiesta'nın yeni kasasında 1.5 tdci 120 hp 270 torklu yeni bir motor bulunuyor. Bu motor Türkiye'ye getirilmedi ama b segment için bu ve buna yakın değerler gayet güzel sonuçlar verir. Şuan Türkiye'de satılan b segment dizel araçların çoğu, dizel standartlarında güç olarak geride kalıyor maalesef. Alınabilirse dizel c segment daha memnun eder. Alınamazsa da b segment dizeller benzinli versiyonlarına göre yakıt anlamında her türlü memnun eder ama performansı düşük olur.

İnternete 6 ay dayaniyor yaziyordu da
Bu ampullerin fason ürünleri olabiliyor internette. İnsanlar bunları orijinal diye alabiliyorlar. Ayrıca insanların yanıldığı bir nokta var ki orijinal de alsan ampullerin kullanım ömrü gün bazında değil kullanıldığı saat bazında değerlendiriliyor. Xtreme vision'un 450 saat çalışma ömrü var. Bu süreyi geçebilir de geçmeyebilir de. Ama gün bazlı değerlendirme yanlış. Kısa farlar saçma sapan vakitlerde açılmazsa, sadece gece olduğunda kullanılırsa, gündüz falan kullanılıp ömrü tüketilmezse, aracın elektrik tesisatında fazla akım, kaçak v.b sorunlar yoksa, orijinal ürün alındıysa bu sürenin altına inmez büyük ihtimalle ömrü. Ayrıca montaj sırasında ampulun ucundan yahut gövdesinden tutanlar var. Ampulun üzerine parmak izi bırakıyor bu durum ve ampul her an kesebilir. Çoğu kişi bu ampullerin montajında buna dikkat etmiyor. Dibinden tutmak gerekirken gövdesinden ya da ucundan tutuyor. Bu da ampullerin kısa zamanda patlamasına sebep oluyor.

Son düzenleme:
Vay be şaka zannediyorduk gerçek çıktı. Nissanın V2G konsepti gerçek oldu. Elektrikli araba şebekeden elektrik çekebildiği gibi şebekeyede ups görevi yani harici güç kaynağı görevi görebiliyor.
Norvecte bir yazılım firması elektrikli minivanları şebekeye Chademo ile bağlayıp serverlarına güc kaynağı olarak kullanmaya başlamış. Ayrıca teknisyenlerde gferekirse araçları saha görevi için kullanıyor.

V2G hakkında bilgi için : https://www.wikiwand.com/en/Vehicle-to-grid

Son düzenleme:
20180318_135459-1.jpg

Bütün mahalleyi yerinden zıplattın aferin sana
Sırf bu gerizekalı serseriler yüzünden markadan soğudum

Söylemeyim diyordum, ama nerde sorun orda 41 plaka
İstanbulda sorun çıkaranlar 41 , Kocaeli'de sorun cikaranlar 34 ne yapacağız :D

Birde 54ler var, literatürümüze 54plaka olarak geçmiş bu kelime . Arıza kişilere " sen 54plaka misin? " diye sorulur.
Trafikte sacma sapan bir hareket yaptığında " 54plaka " deyip geçilir . 54plaka kelimesi dilimizin önemli bir eksikliğini kapatiyor .

Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Uzun yolda hizimi 90 100 arasina sabitlersem cruze ile cat 4.5 yakabiliyor ilginc demi
Rekorum tek depo ile istanbuldan bodruma gitmek. Gittigimin ikinci gunu benzin bitmisti hatta tam bir uzun yol arabasi :D
Cruze ile 4.5 mu

Benim denk geldiğim cruzların töleransı düşük olduğu için çok gaz yapıyordu çok yaktırıyordu tabi iş mazdaysa mühendisliğini konuşturup pid controller koymuştur :) araç uzun yol için birebir duruyor milyon km sonra anahtarı kam milini değişcem diye vursan olduğu gibi kapatırsın :) 10k da bir yağını yenile silecek suyu koy yola devam :D

Beyler,
Renault firması, Nissan'dan aldığı HR10DE kodlu 3 silindir 992 cc motoru , 1,0 sce adı altında kullanmaya başlamış. Bu motor aynı zamanda Dacia sandero 1,0 sce olarak karşımıza çıkıyor. Sonunda güzel Atmosferik bir motor daha dahil olmuş oldu.

Cruze ile 4.5 mu

Benim denk geldiğim cruzların töleransı düşük olduğu için çok gaz yapıyordu çok yaktırıyordu tabi iş mazdaysa mühendisliğini konuşturup pid controller koymuştur :) araç uzun yol için birebir duruyor milyon km sonra anahtarı kam milini değişcem diye vursan olduğu gibi kapatırsın :) 10k da bir yağını yenile silecek suyu koy yola devam :D
Valla 15 binde bir goturuyorum ben :D cruze da el gazi vs var baya guzel calisiyor

Kendimi banlayasım var

Arkadaşlar lütfen takım tutar siyasi parti tutar gibi araba tutmayın, birini ölümüne savunup ötekini yermeyin, ötekini gömüp bunu savunmayın.

Ve hepsinden önemlisi karşıt görüşlere saygı gösterin.

Kocaman kocaman adamlarız, yani öyle sanıyorum

Hatta siyasi partileri de öyle takım tutar gibi tutmayın. Doğruysa doğru yanlışsa yanlış deyin.

Arabalara sürüş zevkidir odur budur şeklinde fazlaca anlam yüklüyoruz, yükleniyor. Ama netice itibariyle bunların hepsi mal. Sel olsa, kaza olsa bir şey olsa çöp. Markaların hepsi kâr etmek için var olan işletmeler. Müşterilerin -yani bizlerin- üç aşağı beş yukarı (özellikle Türkiye ayakları için bunu diyebiliriz) bu markalar için neyi ifade ettiğini hepimiz çok iyi biliyoruz, para. Seviyeli, bilgi içerikli tartışmalara daima varım ama DSG ölsün Mazda'dan selamlar, o araba gitmiyor abi gitmiyor TSI'dan selamlar tarzı basit tartışmalardan sizlerde sıkılmadınız mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...