Geyik Başlığı 4

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cussler
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Saygılar , onumu iliklerim . Ayrica yazilan mesajlarin öğretici (kırıcı-yazarken ulan nasil giydirdim ama diye düşünerek ) yazilmamasi görüşündeyim .

Bugün bu konuda fikir ayriligina düşsekte yarın yine aynı yerden devam edeceğiz araba muhabbetine :)

Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
E tabi canim hosgoruluyuz cogumuz her turde insan olmali ki cesitlilik olsun konumuz bol olsun :)

Bizde hersey kadinlarin uzerine valla.(arabalar haric ) yeri gelir erkek ceketini alir cikar

Bu sayfada bu konuya ustlerde cenk zaten cevap vermis benim yerime aslinda benzer seyler yazacaktim bende. Bu arada gunumuzde dinle ugrasan kisilerin zengin olma ihtimalleri yok. Ama eger dersen ki 20 milyar maaslari var saygi duyarim.
Ustlerde bahsedilmis din adami muteahhit olmus. Sence yalan dolan olmadan o is yapilabilir mi ? Gene tekrarliyorum hali hazirda ki bir din adaminin zengin olma ihtimali yok. Zaten parayla isleride olmamali.
Ne hikmetse mesaj düzenlenmiş , cevaplayacaktim :)

Abi illaki kendi kazanacak diye birşey yok , dedesinden kalan bir arazi veya baba parası ile de muteahhitlik yapılabilir . Her isletme once ufak çaplı birşey olarak başlar

Çok laf yalansiz çok mal haramsiz olmaz lafinada karşıyım bunlari söylemeye bizi ulkemizin en zenginleri itiyor tabiki ...

Ya aslinda bunu genelestirmemizde mumkun. Bir milletvekilinin kolunda 1 trilyonluk saat varsa bu direk para tirtikladigini gosterir. Ayni sekilde din adaminin isi nedir kabaca dinimizi insanlarin anlayabilecekleri sekilde ifade etmek ve araci olmak yol gostermek. Audiye binen varsa aralarinda oda para yiyordur. Her meslege yayilabilir bu durum . Bir kaptan cekmis garajina 3 tane gtr anlayinki armatorlere yaranmistir vs vs gibi
Onumuzde dediğini kanitlayacak nitelikte örnekler çok fakat bence hepsi icin aynı seyi soyleyemeyiz . Milletvekili olmak isteyen bir kişi o tutarin cok daha fazlasini aday adaylığına başvurma , seçim propagandası zamaninda harcıyor . Yani vekiller zaten zengin kişiler .

Senin kastettigin kişiyi anladim bu konuda haklisin kaptanim .

Ama azda olsa istisnalar olabiliyor :)

Son düzenleme:
ihtiyaçtan fazlasını deyince yanlış anlaşılabilir ayet , İhtiyaçlarınızdan artanı infak edin diyebiliriz . Önemli olan bu ayeti nasıl anladigimiz .

İhtiyacın ne olduğunun iyi değerlendirilmesi lazım. Mesela 100 bin liralık bir araç işini görebilecekken 500-600 bin liralık bir araca sahip olmak ihtiyaç değildir, israftır. Çok zengin biri olarak ihtiyaçlarını karşılayacak malı mülkü edindikten sonra gözünü lükse dikip parasını oraya harcayabiliyor insan. Ama bunu yaparken de fakiri fukarayı düşünmüyor, kazancı oranında yardım etmiyorsa sahip olduğu malları helal yoldan kazansa da o malın bir hayrı kalmaz. Çünkü zenginin malında fakirin de hakkı vardır.

Şunu diyenler olabilir; kardeşim ben çok para kazanıyorum, paramı da çoğu zaman ihtiyacımdan fazlasına yani lükse de harcayabiliyorum. Ama elimden gelen tüm destekle de fakire fukaraya yardım ediyorum, kazancımı onlarla da paylaşıyorum. İşte bu noktada da bu iş Allah ile kul arasına kalmıştır. Allah nasıl bir hüküm vermek isterse öyle verir.

IMG_1261.JPG

Trafikte gördüm ama modelini anlayamadım 5gt değil gibi geldi bilemiyorum. Siz ne düşünüyorsunuz ?

Bizde hersey kadinlarin uzerine valla.(arabalar haric ) yeri gelir erkek ceketini alir cikar
Bizde de durum öyledir.. Babamın üstüne bir tek arabası vardır. Geriye kalan her şey annemin üstünedir. Keza abimlerde de durum aynıdır. Malın mülkün çoğu eşlerin üstünedir.

Ya aslinda bunu genelestirmemizde mumkun. Bir milletvekilinin kolunda 1 trilyonluk saat varsa bu direk para tirtikladigini gosterir. Ayni sekilde din adaminin isi nedir kabaca dinimizi insanlarin anlayabilecekleri sekilde ifade etmek ve araci olmak yol gostermek. Audiye binen varsa aralarinda oda para yiyordur. Her meslege yayilabilir bu durum . Bir kaptan cekmis garajina 3 tane gtr anlayinki armatorlere yaranmistir vs vs gibi
Abi senin için din adamı sadece maaşlı çalışan bir insan mıdır? Kendi başına iş yapamaz mı? Bence din adamı olmak için illa hoca ya da hacı damgası yemeye gerek yok. Belli bir kitle tarafından şakşaklanmaya da. Okuyan herkes dindar ve din adamı olabilir kanaatindeyim.

Son düzenleme:
Ne hikmetse mesaj düzenlenmiş , cevaplayacaktim :)

Abi illaki kendi kazanacak diye birşey yok , dedesinden kalan bir arazi veya baba parası ile de muteahhitlik yapılabilir . Her isletme once ufak çaplı birşey olarak başlar

Çok laf yalansiz çok mal haramsiz olmaz lafinada karşıyım bunlari söylemeye bizi ulkemizin en zenginleri itiyor tabiki ...

Neyi duzenledigimi anlamadim valla. Cikardigim birsey olmadi benim cevap ver sen yinede .
Valla kimse kusura bakmasinda bazi mesleklerde benim on yargim cok. Muteahhitlik emlakcilik ve galericiler. Ucunde de yalan dolan olmadan para kazanmak oldukca zor.

Bizde de durum öyledir.. Babamın üstüne bir tek arabası vardır. Geriye kalan her şey annemin üstünedir. Keza abimlerde de durum aynıdır. Malın mülkün çoğu eşlerin üstünedir.
seviom ben seni
Onumuzde dediğini kanitlayacak nitelikte örnekler çok fakat bence hepsi icin aynı seyi soyleyemeyiz . Milletvekili olmak isteyen bir kişi o tutarin cok daha fazlasini aday adaylığına başvurma , seçim propagandası zamaninda harcıyor . Yani vekiller zaten zengin kişiler .

Senin kastettigin kişiyi anladim bu konuda haklisin kaptanim .

O zaman vekillerin cikip biz maassizda veya daha azina calisiriz halka gitsin o para demeleri lazim. Ama hicbiri demez. Hangi parti hangi mezhep vs farketmez hepsinde para hirsi koltuk sevdasi var :)

Neyi duzenledigimi anlamadim valla. Cikardigim birsey olmadi benim cevap ver sen yinede .
Valla kimse kusura bakmasinda bazi mesleklerde benim on yargim cok. Muteahhitlik emlakcilik ve galericiler. Ucunde de yalan dolan olmadan para kazanmak oldukca zor.
Yok abi ben müteahhitlik mesajina dedim mimar bey yazmıştı daha sonra silmiş .

Abi senin için din adamı sadece maaşlı çalışan bir insan mıdır? Kendi başına iş yapamaz mı? Bence din adamı olmak için illa hoca ya da hacı damgası yemeye gerek yok. Belli bir kitle tarafından şakşaklanmaya da. Okuyan herkes dindar ve din adamı olabilir kanaatindeyim.
Sadece din adamlari icin degil herkesin kendi isini yapmasi gerektigini dusunuyorum.
Kimseyi kirmadan tatli bir ornek verirsem, bilmemne guzellik yarismasini kazanan kisilerin hemen dizilere gecis yapip bolum basina 30 40 milyar almalarinida sacma buluyorum. Bunu meslek haline getirip okulunu okuyan insanlar var mesela.

seviom ben seni

O zaman vekillerin cikip biz maassizda veya daha azina calisiriz halka gitsin o para demeleri lazim. Ama hicbiri demez. Hangi parti hangi mezhep vs farketmez hepsinde para hirsi koltuk sevdasi var :)
Doğru abi haklisin , araba devletten yakit devlettten .

Az da olsa istisnalar var .

Bazilari oturumlarin dahi çoğuna katilmiyor nasıl bizi temsil ediyorlar anlamıyorum .

Vatanini seven insanlar vekil olmadıkça böyle olur .

Bu arada fanatizme karsiyim , yanlışa yanliş denilebilmeli ... :)

Kaptanim ilerde bir gün garajına 3 tane gtr cekersen diye bu mesajı ss aldim :D

bizede birkaç tur attirirsin herhalde [emoji16]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...