Geyik Başlığı 4

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cussler
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Artık öyle bir noktaya geldiki Atamız ile ne dertleri var analayamadım.. Yobaz sürüsü.
FB_IMG_1521412433310.jpg

Koreografiye koyulmayan kişi için
bknz: Anafartalar Kahramanı
82a4e9ebd12a825.gif

Bu ülkeyi yönettiğini zannedenler milliyetçi olsa bu soruyu sorabilirdik. Ama bu adamların hepsi o makamlara, koltuklara dış güçlerin desteğiyle gelmiş kimseler. Hiç biri bağımsız değil, hiç biri Türk ya da milliyetçi değil. Bu ülkenin cemaatçileri nasıl ki sırtını bir devlete dayamışsa siyasileri de aynı şekilde dayamıştır. Bir milleti yok etmek istiyorsan ne ekonomisini, ne askeri gücünü, ne de siyasi gücünü önce hedef alırsın. Önce hedef alacağın şey sosyal yaşamı, kültürü, bayrağı, dini, özel günleri, marşları, ataları, kimliği.. ve daha nicesidir. Önce toplumun hassas olduğu, toplumları toplum yapan değerleri yozlaştırırsın daha sonra zaten siyasetini de ekonomisini de ele geçirirsin. Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet dış güçlerin oyuncağı olmadı hiç bir zaman. Üzerine çok oyunlar oynandı ama hiç bir zaman oyuncak olmadı. Oysa 500-600 yıllık Osmanlı'nın son dönemleri halifelik ve padişahlık makamı dahil hep emperyalist devletler tarafından kontrol edilirdi. Tekke ve zaviyelerde emperyalistlerin kurduğu cemiyetlere hizmet eden sarıklı sözde din hocalarının bugün şekil değiştirmiş hali Cübbeli, Adanan Oktar, Gülen gibi tiplerdir. Bunlarla işte cahil topluma yön verirsin. Siyasiler de dışarıdan bunlara destek verir. Atatürk'e ve Cumhuriyet'e düşmanlık pompalanıp Osmanlı ve halifelik seviciliği yaptırılmasının en büyük sebebi de budur. Kullanılabilen kişi, kurum, oluşum kimse halkın aklına onu sokmaya çalışırlar.
Agzina saglik

Ağalar İTÜ yüksek gerilim laboratuvarı tam olarak nerede nasıl gideriz tam anlayamadım ya

Koreografiye koyulmayan kişi için
bknz: Anafartalar Kahramanı
82a4e9ebd12a825.gif
İyicene siyasete cevircem ama bizler gibi ataturk u seven benimseyen kisiler icin (normalde zaten hepimizin bole olmasi lazim ama nifak tohumundan nasiplenen kimseler meydana cikinca isler degisti) oy verecek partide kalmadi. Nabiz yokluyorum arada chp nin basindaki koltuk sevdasi yuzunden hepimizden tiksindirdi kendini. Ne bir ise yaradi ne bi basarili oldu 0. E bu sefer diger parti de gitti ana muhalefetin elini optu. icindeki ulke ve milliyetcilik duygulari fazla olanlar da o partiyi terk etti.hepimiz ortada kaldik. İyi diye birsey geldi oda kotunun iyisi. Sonumuz hayrolsun.

Bu ciftlik bank olayi cok komik. insanlar hala tombisin planladigini dusunuyorlar.imamhatip mezunu overlukcuya hicbir banka kredi falanda vermez . Devletten yardim almadan hicbirsey yapamazdi. Benim aklima gelen tek senaryo parayi bolustukleri.
Bu turk halkina da kesinlikle acimamak lazim. Maalesef ki kisa yoldan parayi bulayim zengin olayim diye hirs cogu kiside var. Hangi ciftci zengin olmus vs vs uzar gider liste. Her zaman bir dolandirici olacak bu kadar cok enayi oldugu surece.
Kaptanım İmamhatip mezunlarına bankalar neden kredi vermiyor anlayamadim aciklar misin ?

Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kaptanım İmamhatip mezunlarına bankalar neden kredi vermiyor anlayamadim aciklar misin ?

Sadece imamhatip mezunu oldugu icin degil overlokcu oldugu icinde alamaz.
Cunku ciftlik bankin kurulusunda ki gibi ihtiyac olan buyuk miktarda paralarda , bankada para olmasa bile bazi meslekleri (maas bordrosu yuklu olan meslekler ) ortaya koyularak yuklu miktarda kredi cekilebiliyor. Banka imamhatip mezunu adama nasil onca parayi verebilir ? İmamhatipden mezun elemanin onca parasi nasil olabilir aklim almiyor

Son düzenleme:
Sadece imamhatip mezunu oldugu icin degil overlokcu oldugu icinde alamaz.
Cunku ciftlik bankin kurulusunda ki gibi ihtiyac olan buyuk miktarda paralarda , bankada para olmasa bile bazi meslekleri (maas bordrosu yuklu olan meslekler ) ortaya koyularak yuklu miktarda kredi cekilebiliyor. Banka imamhatip mezunu adama nasil onca parayi verebilir ?
Mevzunun imamhatip mezunu olmasi ile ne alakası var ?

Her imamhatip mezunu imam ya da ölü yıkayıcı olmuyor ki . Onlarında yüklü paralarla işi olabilir kaptanim . yanlış mı düşünüyorum ?

Bence yanlis. Cunku bu kimselerin ( yani bu dalda egitim gormus kisilerin) maneviyatla isi olur para ile degil. Eger ki bu sekilde imamhatip mezunu olup bunca parayla oynayan kisi net haram para yemistir. Cunku bu kadar yatirimin ve paranin ulkede anca belirli mesleklerin kazandigini dusunursek imkansiza yakin yani.

Bence yanlis. Cunku bu kimselerin ( yani bu dalda egitim gormus kisilerin) maneviyatla isi olur para ile degil. Eger ki bu sekilde imamhatip mezunu olup bunca parayla oynayan kisi net haram para yemistir. Cunku bu kadar yatirimin ve paranin ulkede anca belirli mesleklerin kazandigini dusunursek imkansiza yakin yani.
İnsanın maneviyatla işi olmasi zengin olmaktan alıkoymaz bence onu . Maneviyatlı olmak camiye veya bir odaya kapanmakta değil .

Ama bu hain ciddi ciddi yüksek aşırı dozda haram para yemiş , milletin çocuğunun çocuğunun rızkını çarpmış ama insanlarda biraz aklını kullansınlar . Bunun yaptığı ne imamhatiplilikle ne başka bir eğitim kurumuyla yakiştirilamaz .

İnsanın maneviyatla işi olmasi zengin olmaktan alıkoymaz bence onu . Maneviyatlı olmak camiye veya bir odaya kapanmakta değil .

Ama bu hain ciddi ciddi yüksek aşırı dozda haram para yemiş , milletin çocuğunun çocuğunun rızkını çarpmış ama insanlarda biraz aklını kullansınlar . Bunun yaptığı ne imamhatiplilikle ne başka bir eğitim kurumuyla yakiştirilamaz .

https://www.google.it/amp/www.kamudanhaber.net/makale/amp/3194

dedıgın sey baska benım dedıgım sey baska ama. manevı yonu kuvvetlı olan bırı zengınde olabılır fakırde. ama dın ısı ıle ugrasan kımsenın zengın olması tum kurallara aykırı. bu sadece bızım dınımızde degıl tum dunyada gecerlı. dın ıle ugrasan kısının parayla ısı olmaz. aılesı varsa kı gecındırmesı gereken sayet, ıhtıyacı kadar olanını alır gerısını fakıre dagıtmalıdır. buna fıtre de zekat de ama heryerde her ulkede her dınde , dın ıle alakası olanların zengın oldugu gorulmemıstır. bır bızde cıkıyor bu sekılde .bu kadar zengın olması kesınlıkle tum kurallara aykırı.

Sonra kadın hakları bilmem ne diye çığırıp duruyorlar. Al işte haksızlığın daniskası. Hangi erkeğe boşanırken böyle bir para ( tazminat hariç ) verildiğini duydunuz ? Çocuğu için harcadığı paraya eyvallah ama karısı için 10 yılda 10 milyon pound nafaka ne demek ? Onca gayrimenkul ne demek ? Kaç kişinin ömrü çalışmadan bu kadar kolay şekilde garanti altına alınmış ki kadınlara bu hak veriliyor ? Sen kadına bu kadar para vereceksin o gidecek senden sonra başka erkeklerle o parayı yiyecek. Yeri geldiğinde en önde feminist takılan kadınlar, hakkımız yeniyor diyen kadınlar nafakaya hiç ses bile çıkarmıyor.

Adam ne yaptı bilmiyoruz. (Dayak, aldatma vs)
Evlilik anlaşması var mı, yok mu bilmiyoruz.
Adamın mal varlığını bilmiyoruz. Belki bunlar devede kulak kalıyor.
Boşanma/ nafaka konularındaki hukuki durumu bilmiyorum. Boşa sallayamam yani.

Benim bildiğim feminizm böyle bir şey değil ama bilgi sahibi olmayıp da peşin yorum yapmak istemem. Ancak her gün kadın cinayetinin yaşandığı, kadınların mobinginden tut sapığına kadar bir sürü şeyle uğraştığı, çocuk denilecek yaştaki kızlarımızın abileri/babaları tarafından tecavüze uğradığı toplumda varsın feministler tüm güçleriyle haykırsın, ben gocunmuyorum. Ama hepsini geçtim şu jet olayı enteresanmış :D

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...