Geyik Başlığı 4

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cussler
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İş hayatı çok mu zor oluyor başlarda
Okul zamanı çalışmaya başlamıştım. En kötü, en yoğun iş günlerimde bile (buna 1 hafta boyunca saat kurup zamanlanmış görevleri kontrol amaçlı gece nöbetleri dahil) bir gün olsun "ah okulun öğrenciliğin gözünü seveyim be" demedim. Belki okulumun da bunda etkisi vardır. :) Ben iş hayatımda hiç okul kadar zorlanmadım. Haftanın 7 günü çalıştığım da oldu, günlerce sabahlayıp dakikalarla yarışıp iş teslimi yaptığım da oldu; hepsi okuldan daha kolaydı.
Bu aralar acaba bir işe başladığımda nasıl olacak diye düşünüyorum, hep büyük sıkıntılar çekecekmişim gibime geliyor yav. Neyse o vakit gelsin daha çok zaman var o zaman düşünürüm.
İş hayatına girmeden önce iş disiplini kazan, profesyonelce yaptığın işe değer vermeyi saygı göstermeyi öğren, sonrasında kesinlikle zorlanmazsın. Ama bunları öğrenmeyip iş hayatının başında çalışmaya çalışarak zaman kaybedersen çok zorlanırsın, öyle durumlarda iş hayatının şamarı da ağır olur :)

Okul zamanı çalışmaya başlamıştım. En kötü, en yoğun iş günlerimde bile (buna 1 hafta boyunca saat kurup zamanlanmış görevleri kontrol amaçlı gece nöbetleri dahil) bir gün olsun "ah okulun öğrenciliğin gözünü seveyim be" demedim. Belki okulumun da bunda etkisi vardır. :) Ben iş hayatımda hiç okul kadar zorlanmadım. Haftanın 7 günü çalıştığım da oldu, günlerce sabahlayıp dakikalarla yarışıp iş teslimi yaptığım da oldu; hepsi okuldan daha kolaydı.

İş hayatına girmeden önce iş disiplini kazan, profesyonelce yaptığın işe değer vermeyi saygı göstermeyi öğren, sonrasında kesinlikle zorlanmazsın. Ama bunları öğrenmeyip iş hayatının başında çalışmaya çalışarak zaman kaybedersen çok zorlanırsın, öyle durumlarda iş hayatının şamarı da ağır olur :)
İşte şu saygı olayında ben bazı şeylerde çok salıyorum kendimi ciddi olamıyorum. Yapacağım iş hakkında bi sakıncam yok ama ortam ve disiplin mevzusu beni çok düşündürüyor şimdiden. Büyüyünce düzelir herhalde.

Orasi neymis boun falan hayirdir.
Valla anadoluya gec ugrastirma beni. Yada nusrete gotur gelelim
Marius Morel gözlüklerimi takıp piyasaya çıkıcam ya napcam başka.Biraz duyarcıları deli edeyim.Kadın sürücü mü olurmuş diye :D
lunettes-de-vue-vintage-vertice-marron-pour-femme-verres-transparents-annees-80-.jpg

Burada pek çok arkadaş üniversite öğrencisi ama piyasada iş yapan arkadaşlar da var. İş yaptığınız piyasada durumlar nasıl? Ben inşaat piyasasındayım, iş çok ama hep bedavacı. Kendi yaptığım işlerden olan alacaklarımı alamadım bir tanesi 3 ayı geçti. Çalıştığım ofisin bir işi için belediye çek verelim demiş, barter şirketi belediyeler şuan çok riskli ben bu çeki bozamam diyor. Yine alacağımız olan bir şahıs (kendisi 1 trilyonluk araca biniyor) aylardır öyle, şöyle deyip işi uzatıyor, yine bir alacaklımız çek verelim dedi bugün. Herkes parayı dolara yatırmış pusuda bekliyor bizim işlerde çok canım sıkkın açıkcası.
Hocam ben 3D görselleştirme yapıyordum. Kaliteli işin tahsilatı iyice zorlaştı, ucuz ve kalitesiz işlere rağbet çok arttı. Hatta çevremde o şekilde paspal işleri daha çok tercih eder oldular. Bu şekilde piyasa iyice öldüğü için çok sevdiğim mesleğimi bırakıp IT sektöründe veritabanı yönetimine girdim. 2 yıldır tıbbi nedenlerle çalışamıyorum ama hala şunu söyleyebilirim: IT sektörü inşaat sektöründen çok daha medeni :) Size kolay gelsin ne diyeyim. Eğer tekrar inşaat sektörüne dönüş yapacak olursam BIM management gibi işlerden daha fazla yaklaşmam. Bu saatten sonra sinir hastası etmek istemem kendimi :)
İşte şu saygı olayında ben bazı şeylerde çok salıyorum kendimi ciddi olamıyorum. Yapacağım iş hakkında bi sakıncam yok ama ortam ve disiplin mevzusu beni çok düşündürüyor şimdiden. Büyüyünce düzelir herhalde.
O konuda bizi okulda fazlasıyla kanırttıkları için iş hayatı hafif bile gelmişti :D İş hayatına girerken mental olarak o tarafına hazırla kendini yeter.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...