Geyik Başlığı 4

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cussler
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Burada pek çok arkadaş üniversite öğrencisi ama piyasada iş yapan arkadaşlar da var. İş yaptığınız piyasada durumlar nasıl? Ben inşaat piyasasındayım, iş çok ama hep bedavacı. Kendi yaptığım işlerden olan alacaklarımı alamadım bir tanesi 3 ayı geçti. Çalıştığım ofisin bir işi için belediye çek verelim demiş, barter şirketi belediyeler şuan çok riskli ben bu çeki bozamam diyor. Yine alacağımız olan bir şahıs (kendisi 1 trilyonluk araca biniyor) aylardır öyle, şöyle deyip işi uzatıyor, yine bir alacaklımız çek verelim dedi bugün. Herkes parayı dolara yatırmış pusuda bekliyor bizim işlerde çok canım sıkkın açıkcası.
inşaat ve elektrik/elektronik sektöründe, şuan çek dönüyor nakit para yok. nakiti ancak eski temeli sağlam olan müşteriler veriyor.

Yani ben de 3D işi yapıyorum ama ille aman aman o işe yoğunlaşayım demedim hiç. Geçende memlekette bir iş için çalıştık. Müteahhit zaten sıkıntı, ucuz olsun, iyi olsun, hızlı olsun vs. 8 daireli bina yapıyor 3'ü toprak sahibinde gerisi kendisine. 3'ü inşaata gitse 2'si kendisinin. Bir de daire satacak da inşaata devam edecekmiş haspam. Böyle müteahhitliği ben de yaparım valla, kafama esmiyor değil.
Onlarda anadolu yakasinda patladi. Bi ara bu agaoglu cakmalari bi gaza geldi kadikoyden maltepeye kadar yeri iyi guzel olan 2 arti 1 evleri 1 trilyona itelediler simdi 700 e dustu hepsi yine alan yok. Her sokak insaat heryer harfiyat kamyonu absurt fiyatlar elbet bir yerde patlayacakti insaat sektoru

Son düzenleme:
Onlarda anadolu yakasinda patladi. Bi ara bu agaoglu cakmalari bi gaza geldi kadikoyden maltepeye kadar yeri iyi guzel olan 2 arti 1 evleri 1 trilyona itelediler simdi 700 e dustu hepsi yine alan yok. Her sokak insaat heryer harfiyat kamyonu absurt fiyatlar elbet bir yerde patlayacakti insaat sektoru
En ayar olduğum şey de daracık sokak eski evi yıkıp yeni ev yapıyorlar hemen. Bir dönüşüm plsnlama bişey yapın yav.

Burada pek çok arkadaş üniversite öğrencisi ama piyasada iş yapan arkadaşlar da var. İş yaptığınız piyasada durumlar nasıl? Ben inşaat piyasasındayım, iş çok ama hep bedavacı. Kendi yaptığım işlerden olan alacaklarımı alamadım bir tanesi 3 ayı geçti. Çalıştığım ofisin bir işi için belediye çek verelim demiş, barter şirketi belediyeler şuan çok riskli ben bu çeki bozamam diyor. Yine alacağımız olan bir şahıs (kendisi 1 trilyonluk araca biniyor) aylardır öyle, şöyle deyip işi uzatıyor, yine bir alacaklımız çek verelim dedi bugün. Herkes parayı dolara yatırmış pusuda bekliyor bizim işlerde çok canım sıkkın açıkcası.
Hocam senin iş bayağı sıkıntılı bir durumda ya anlatmana göre. Şahsi işim biliniyor zaten. Uçaklar ve hava yolu şirketleri ile bir alacağım vereceğim yok çok şükür :D Bazen yakıt konusunda ekonomiye kaçmamı isteyip olabildiğince yakıtı kısmam ve yolu kısaltmam isteniyor. Bu benim için bayağı stres demek. Hallediliyor ama bir şekilde. Piyasa yoğun. Hele bir de kış geldi, uçaklar lap diye inemiyor hemen. Trafik, divert ihtimallerini falan düşünüp ona göre hesap yapıyorum. Yazın hava durumunu bir kez kontrol ediyorsam şimdi iki kez yeri geliyor uçulacak meydana göre üç kontrol ediyorum.
İnşallah yoluna koyarsın işini. Zor sektör seninki...

Hocam senin iş bayağı sıkıntılı bir durumda ya anlatmana göre. Şahsi işim biliniyor zaten. Uçaklar ve hava yolu şirketleri ile bir alacağım vereceğim yok çok şükür :D Bazen yakıt konusunda ekonomiye kaçmamı isteyip olabildiğince yakıtı kısmam ve yolu kısaltmam isteniyor. Bu benim için bayağı stres demek. Hallediliyor ama bir şekilde. Piyasa yoğun. Hele bir de kış geldi, uçaklar lap diye inemiyor hemen. Trafik, divert ihtimallerini falan düşünüp ona göre hesap yapıyorum. Yazın hava durumunu bir kez kontrol ediyorsam şimdi iki kez yeri geliyor uçulacak meydana göre üç kontrol ediyorum.
Şirketler ekstra yakıt tasarrufu mu istiyor yav çok enteresan geliyo bu tasarruflar bana ama bayağı işe yarıyormuş

Carsamba thy nin bilmemne sinavi varmis arkadasin oradaysan itele

Aç değilim açıkta değilim çok şükür ama tutum ve davranışlar insanı gerçekten bezdiriyor. Hele yeni mezun arkadaşların işi çok zor artık. Kafamda bin tane tilki dolaşıyor, yeni yılla beraber patronla maaş pazarlığına girişeceğim. Ona göre hareket edeceğim artık.

Günaydın :(
2 gündür uyuyamıyorum. Sürekli kafama tuhaf garip şeyler takılıyor. uyudummu uyanıkmıyım anlamıyorum. Yüksek ateş beni maf etti. Dün öğlen içim geçmiş gündüz vakti 4 saat uyumuşum. Bu günde uyku tutmadı. Rüyalarımda, ELon Musk, Çoçuk psikologları, İnstagram anneleri görüp durdum. Böyle abudiik gubudik şeyler. Üstem yorgan varmı yokmu, kombi yanıyormu yanmıyormu hiç anlamıyorum. 25 derece oda sıcaklığında tir tir titriyorum.. Hastalığım adı Bademcik İltihabı imiş. Umarım tez zamanda iyileşirim. Kimseye böyle hastalık yaşatmasın Allahım..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...