Geyik Başlığı 4

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cussler
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Günaydın..
Bu çok mutsuzum. Bu gün bir şeyin farkına vardım. Hayatım çok monotonlaşmış. Bunun farkına varmak beni mutsuzlaştırıyor. Her gün işe git gel, 3 kuruş maaş için büyük bir çabaya girdiğimi hissettim. Hayatımı daha güzel yaşayabilirdim gibime gelmeye başladı.
Bu beni mutsuz kılıyor, Her gün adım adım büyüyen kızımı seyretmekten başka eğlencem kalmadı :( Niye böyle oldu acaba :(

Her geçen gün farkındalığımız artıyor. Maddi yeterliliğe ulaştıkça asıl önemli olanın "eşyadan alınan keyif olduğu" dank ediyor kafamıza. Benzer şekilde ne 190-200 metrekare havuzlu güvenlikli trilyonluk ev hayalim var. Ne de yan gelip yatma. 2 dönüm arazi içinde 40 metrekare prefabrik bir evim olsun. Tohumdan yetiştirdiğim sebzelerim olsun. Eşim yanımda, çocuğum doğru dürüst insan olsun herşeyden önemlisi huzurum olsun diye hayıflanır oldum. Ne bir dönem yaşadığım en yeni model tablet/pc/telefon ne de kılık kıyafet ihtiyacım arzum kalmadı.

Yaşlanıyoruz sanırım! :oops:

Her geçen gün farkındalığımız artıyor. Maddi yeterliliğe ulaştıkça asıl önemli olanın "eşyadan alınan keyif olduğu" dank ediyor kafamıza. Benzer şekilde ne 190-200 metrekare havuzlu güvenlikli trilyonluk ev hayalim var. Ne de yan gelip yatma. 2 dönüm arazi içinde 40 metrekare prefabrik bir evim olsun. Tohumdan yetiştirdiğim sebzelerim olsun. Eşim yanımda, çocuğum doğru dürüst insan olsun herşeyden önemlisi huzurum olsun diye hayıflanır oldum. Ne bir dönem yaşadığım en yeni model tablet/pc/telefon ne de kılık kıyafet ihtiyacım arzum kalmadı.

Ne olucak bizim bu halimiz

Walla neredeyse ayni hayalleri kuruyoruz (40m2 yetmez sanki :D). Esimi bi ikna edebilsem yemin ederim ilk isim egede kucuk bir kasaba da bahsettiklerinizi gerceklestirmek. Sahsen ben isimde doyuma ulastigimi soyleyebilirim (ukalalik gibi olmasin), henuz meslekte 10 yilimi bitirdim ama bunun 7 yili yurtdisinda gecti. Universite yillarimda kendime koydugum hedeflerin cok daha fazlasina eristim, aslinda devam etsem eminim ki is cok daha farkli boyutlara tasinacak, soylemesi ayip benden 3-5 yas tecrubeli abilerimizin gunluk 2-3 bin usd kazandigi bir endustri bu ve ben ve 2 sinif arkadasim irakta bu isi yapan bu pozisyonda calisan en genc muhendisleriz. Ama burada gordugumuz gibi 60 yasina kadar bu isi yapmak gibi bir hevesimiz yok. 1 ay is, 1 ay tatil cok hos geliyor kulaga kabul ediyorum ama ne gercekten yoruldugumu hissediyorum artik, cok stresli, sorumlulugu cok buyuk, tehlikeli bir is yapiyoruz. Bunun yaninda sagliksiz beslenme, aile ozlemi, calistigin abuk subuk adamlar vs insanin aklini basindan aliyor. Inanin su anda hala isime devam etmemin en buyuk sebebleri, malum petrol krizinin oldugu bir donemde butun donem arkadaslarim issizken (2-3 senedir evde oturanlar ver) boyle bir isten ayrilmanin mantikli gelmeyisi ve toplumumuzdaki genel kani: akarken doldur :confused:
Neyse hocam bam telime dokandin, daha coooook yazarim bu konu hakkinda :D
Ama genclere en buyuk tavsiyem,
Mutlaka sevdiginiz ve keyif aldiginiz isi yapin, aranizin iyi olmadigi bir yoneticiyle calismak sizi isinizden sogutur. Gerekirse isinizi degistirin ama isinizden sogumayin.
Bir de; Sizin sevdiginizle degil, sizi sevenle evlenin

@saracer akarken doldur usta. Kendin için değil belki ama çocuğunun geleceği için yeterli şekilde fulle depoyu. Sonra Egede arazi kısmı ve prefabrik işini beraber hallederiz.

Akşam akşam çekilir mi şimdi bu trafik? [emoji39]
e99245ddf9d8cf3d1cdd01d5d9b2f35d.jpg

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Günaydın..
Bu çok mutsuzum. Bu gün bir şeyin farkına vardım. Hayatım çok monotonlaşmış. Bunun farkına varmak beni mutsuzlaştırıyor. Her gün işe git gel, 3 kuruş maaş için büyük bir çabaya girdiğimi hissettim. Hayatımı daha güzel yaşayabilirdim gibime gelmeye başladı.
Bu beni mutsuz kılıyor, Her gün adım adım büyüyen kızımı seyretmekten başka eğlencem kalmadı :( Niye böyle oldu acaba :(
Abi en iyisi biz zuvasa köyümüze dönelim . Bende okul hayatinin monotonluğundan biktim .

Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...