Geyik Başlığı 4

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cussler
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaslar aranizda hic evinde kalorifer petek temizligi yaptiran yada duyan varmi?
Ev cok sicak olmasina ragmen odalardan bir tanesi iyi isinmiyor da, temizlik yaptirmayi dusunuyorum, yorum yapabilecek biri varsa alirim :D

Arkadaslar aranizda hic evinde kalorifer petek temizligi yaptiran yada duyan varmi?
Ev cok sicak olmasina ragmen odalardan bir tanesi iyi isinmiyor da, temizlik yaptirmayi dusunuyorum, yorum yapabilecek biri varsa alirim :D
Abi temizlikten önce ısınmayan odadaki peteğin hava yapıp yapmadığını kontrol etmeni öneririm. Eğer hava yapmışsa o petek ısınmıyor çünkü diğerlerine nazaran hatta buz gibi kalıyor. Bunuda peteğin yanındaki vana ile kontrol edebilirsin. Eğer vanayı açtığında su gelir ise sıkıntı yok ancak pıs yapıp hava gelirsede hava yapmış demektir, vanayı su gelene kadar açık tutman sıkıntıyı giderir. Buradaki püf nokta vanayı yavaş yavaş açmak ve vananın altına açmadan önce leğen tarzı bir şey koyman eğer su gelirse etrafı rezil eder baya baya pis bir sudur. Ek olarak vanayı yavaş yavaş açıp elinde bezle tutman gerek çünkü su gelirse etrafa sıçramasın. Hava yapmışsa, havasını aldıktan sonra ısıtmaya devam eder, eğer hava yapmamışsa benim bilgim buraya kadar :D bir usta çağırman daha yararlı olacaktır.

Bu ay sanırım, otopark formundaki en pasif ayım... Sebebi ise sanırım, ekonomik olarak buhrandan bir nebze olsun kurtuşlmak olsa gerek. Ay sonu geldi ve cepteki paralar suyu çekincede gene kendimi burada bulmaya başladım... :) Sayılı günler tez geçmiyor. Perşembe gecesi yatacak maaşı şimdiden planlamasını yaptım. Çoktan bitmiş durumda.. :)

Abi temizlikten önce ısınmayan odadaki peteğin hava yapıp yapmadığını kontrol etmeni öneririm. Eğer hava yapmışsa o petek ısınmıyor çünkü diğerlerine nazaran hatta buz gibi kalıyor. Bunuda peteğin yanındaki vana ile kontrol edebilirsin. Eğer vanayı açtığında su gelir ise sıkıntı yok ancak pıs yapıp hava gelirsede hava yapmış demektir, vanayı su gelene kadar açık tutman sıkıntıyı giderir. Buradaki püf nokta vanayı yavaş yavaş açmak ve vananın altına açmadan önce leğen tarzı bir şey koyman eğer su gelirse etrafı rezil eder baya baya pis bir sudur. Ek olarak vanayı yavaş yavaş açıp elinde bezle tutman gerek çünkü su gelirse etrafa sıçramasın. Hava yapmışsa, havasını aldıktan sonra ısıtmaya devam eder, eğer hava yapmamışsa benim bilgim buraya kadar :D bir usta çağırman daha yararlı olacaktır.
Bu konuda baya tecrubem var defalarca denedim, hava yok, aslinda petek sicakligi kombinin ayarlandigi sicakliga ulasiyor ama oda isinmiyor. Odanin bir duvari kuzey cephe, saniyorum bu nedenle petek kucuk geliyor, farkindayim ama, acaba temizleterek bir nebze fark elde edebilir miyim diye dusunuyorum.

14662_20150826100340_111.jpg

İzmir sahil yolunda 3 yıl önce başlayan şu yukarıdaki projenin %80 i bitmiş peysaj çalışmaları kaldı.Bugün ilk defa alt geçit yolunu kullandım.Aşırı güzel birşey olacak gibi

Corolla sürekli şehir içi yarım depo(105 lira) 500 km gittik.Depo bitince güncellerim.Bakımları sonrası değişim diye konuşuruz

Bu konuda baya tecrubem var defalarca denedim, hava yok, aslinda petek sicakligi kombinin ayarlandigi sicakliga ulasiyor ama oda isinmiyor. Odanin bir duvari kuzey cephe, saniyorum bu nedenle petek kucuk geliyor, farkindayim ama, acaba temizleterek bir nebze fark elde edebilir miyim diye dusunuyorum.
Eğer yıllardır temizlik yapılmadıysa bi' nebzede olsa iyileşme olabilir. Ancak peteğin istenilen ısıya ulaştığınıda söylemişsiniz, küçük geldiğinide. Dediğim gibi benim bilgim evdekileri yaşatmaya yetecek kadar. Sonrası için ustaya danışmak daha sağlıklı olur.

Sorunun petekten kaynaklı olduğunu sanmam. Oda da ki ısı kayıpları diğer odalara nazaran daha fazla olabilir mi?

Ben benzer sorunu salonda yaşıyordum, çatı yalıtımı ile kuzey cephesine yalıtım yaptırınca sorundan kurtuldum.

Sorunun petekten kaynaklı olduğunu sanmam. Oda da ki ısı kayıpları diğer odalara nazaran daha fazla olabilir mi?

Ben benzer sorunu salonda yaşıyordum, çatı yalıtımı ile kuzey cephesine yalıtım yaptırınca sorundan kurtuldum.
:D Isin tuhaf kismi da o, soguk gelen (diger duvarlara gore 1,5-2 derece daha soguk olan) duvarda da yalitim var :D

:D Isin tuhaf kismi da o, soguk gelen (diger duvarlara gore 1,5-2 derece daha soguk olan) duvarda da yalitim var :D
İlginç gerçekten oda metre karesi ile tavsiye edilen petek boyutu ortalama 1 metrekare petek/ 10metrekare alan diye biliyorum. Belki gerçekten küçük kullanılmış olabilir. Onun dışında havası alınmış, sıcak su dolanimi olan petek temizliği hiç duymadım.

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/...den_alinan_Prof._Dr._Magden_den_aciklama.html
Ahahahah kadavra çalan hocam hocamız... :D 4 sene önce dersime girip ahlaklılık,hipokrat gidiyordu.. Ne diyeyim şimdi.

Olay ilk çıktığında parasını cebimden ödedim diye savunma yapmıştı. Sanırım kitabına uydurmuş işini, savunması değişmiş. rektörlük açıklamasında defterlerin hocada olduğunu kayıtların ne kadarının tutulduğunu bilmediklerinden bahsediyordu. Burada tüm yetki ve denetimi bir kişiye veren rektörde araştırılmalı.

Olay ilk çıktığında parasını cebimden ödedim diye savunma yapmıştı. Sanırım kitabına uydurmuş işini, savunması değişmiş. rektörlük açıklamasında defterlerin hocada olduğunu kayıtların ne kadarının tutulduğunu bilmediklerinden bahsediyordu. Burada tüm yetki ve denetimi bir kişiye veren rektörde araştırılmalı.
Kendisi anabilim dalı başkanı.Doğal olarak sorumluluk onda.Aslında denetim de yönetim de onun elinde.Rektör yeni geldi.Sıkıntı Tıp fakültesi dekanlığında.Göz yumuldu ve patlak verdi.Çok değerli bir anatomisttir.Kendi buulduğu özel terimler ve yeni anatomik yapılar da oldu.Yazık etti ismine

Rektörü seçen de araştırıldın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...