Daha önce cevaplamıştım ama hesaplamayı yanlış yapmışım. 1-3 yaş arası nasıl ki %40 zam yediyse 4-6 yaş arası araçlar da aynı zammı yedi. Şuan 4-6 yaş 1.3-1.6 motorlu bir araç 776 lira vergi veriyor, 2018 itibariyle 1.089 liraya çıkacak. 310 küsür lira zam yemiş olacak.Bir noktayı anlayamadım
Heryerde 1-3yaş arası vergilerden bahsediyor, benim arabam 5 yaşında yani beni etkilemeyecek mi?
Bu zamlar yerine başka seçenek vardı ama zam yapmayı seçtiler.Bu gün ki haberleri okuyorumda, korkarımki Akar yakıtta da olası bir ÖTV artışı yakındır ...
Olayı çok güzel güvenlik harcamaları konusuna bağlamışlar..
Diyanete alınan milyonluk Mercedes'i satmakla başlasınlar tasarruflara.Bu gün ki haberleri okuyorumda, korkarımki Akar yakıtta da olası bir ÖTV artışı yakındır ...
Olayı çok güzel güvenlik harcamaları konusuna bağlamışlar..
Teşekkürler cenk abiDaha önce cevaplamıştım ama hesaplamayı yanlış yapmışım. 1-3 yaş arası nasıl ki %40 zam yediyse 4-6 yaş arası araçlar da aynı zammı yedi. Şuan 4-6 yaş 1.3-1.6 motorlu bir araç 776 lira vergi veriyor, 2018 itibariyle 1.089 liraya çıkacak. 310 küsür lira zam yemiş olacak.
Eskiden nasıldı bilmiyorum ama 70bin tl yetersiz gibi durmuyor, d segmenti seviyesinde araçlar alınabilirEngelli raporuyla araç alanlar içinde sınırlama gelmiş.
Vergisiz fiyatı 70 bin lirayı geçkin araba alamayacaklarmış.
Tabii yine iyi, zaten baya uyguna alıyorlar.Eskiden nasıldı bilmiyorum ama 70bin tl yetersiz gibi durmuyor, d segmenti seviyesinde araçlar alınabilir![]()
Önce ÖTV'siz taksilere baksınlar. İnternet Mercedes, BMW taksilerle dolu yazık günah.Engelli raporuyla araç alanlar içinde sınırlama gelmiş.
Vergisiz fiyatı 70 bin lirayı geçkin araba alamayacaklarmış.
Bole koyunlari bulsam bende güderim haklilar vallahepimiz sinirli ve öfkeliyiz ancak; geçen sene o kadar ötv zammı oldu araç alımında çok da bir azalma olmadı. müstahak demiş olabilirler.
Ciddi azalma oldu. Belki bilinçli protesto amacıyla değil ama alım gücü nedeniyle ciddi azalma oldu.hepimiz sinirli ve öfkeliyiz ancak; geçen sene o kadar ötv zammı oldu araç alımında çok da bir azalma olmadı. müstahak demiş olabilirler.
O konuda zaten haklı da bunlar ucuz veya uygun fiyatlı ( vergisiz fiyatı ) otomobillerden yüksek vergi alıyor, lüks otomobillerden daha yüksek vergi alıyor sıkıntı burada. Hangisi ihtiyaçtan kullanılıyor hangisi lüks için kullanılıyor ayırt etmiyor vicdansız herifler.Bakan Ağbal konuştu bloomberg ht yayınladı bir saat kadar önce. Benim anladığım bu %40'lık MTV zammına ek olarak bir de araç fiyatına göre MTV sistemi geliyor.
50 binlik arabayla 300 binlik arabada aynı cc motor olsa bile aynı vergiyi ödemesi adil değil benzeri şeyler söyledi.
01.01.2018'den itibaren geçerli.