son hız ayrı bir olay. hep söylerim mühim olan kaç km'ye çıktığınızdeğil kaç saniyede o hıza ulaştığınız . bu noktada civic rs 80 ile 180 arası iyi ancak 180'den sonra öyle bir bayılıyor ki insan küfür ediyor.
cvic rs'i çok fazla araştırdım kullanmışlığım da var. tüm araştırmalarımdan sonra vardığım tek nokta manuel olmadan asla. potansiyelini ciddi ciddi düşürüyor.Evet aslında işin özünde belki haklısın lakin o aracın bence 180 e çıkışıda öyle ahım şahım değil..
Hee tabiki son hızına çıkan bir araç, bu hıza çıkarken tam gaz çıkmak zorunda değil .. evet TDI dan hızlı, ama ben buna çok denk geliyorum... öyle 120-130 dan sonra 320d ye falan denk gelirsen tarumar ediyor, içinden geçiyor 180 e kadar da.. .. bilemiyorum .. neyse zaten o gücü yere doğru düzgün iletmediği, haliyle tüketim ve keyif noktasında beklenileni veremediği aşikar..
piyasası hiç yok ülkede. hem manuel hem benzinli. aşk ile alınacak bir araba. almak için cidden fanı olmak lazımBana ikinci el fiyatları ucuz geldi.. Sırf manual olması sebebiyle böyle bir arabanın bu fiyatlata düşmesi ilginç..
https://www.sahibinden.com/ilan/vas...-turbo-sport-acilll-son-fiyat-473394530/detay
ankara yakıtımı çeksen bile gelmem STOK DEĞİLİM ALMIYIM CANIMBen de sizlere diyorum ki, bu arabanin asil sorunu CVT degil, Turkiye’nin dandik yakitindan dolayi gucunu cok fazla kismasi, diger arabalar bu kadar kismiyor. Test edildi ve onaylandi diyebilirim. Aksini iddia eden bir cumartesi gunu arabasiyla rollumuze katilabilir, yeni kanlar ariyoruz, sıkıldık artik![]()
ankara yakıtımı çeksen bile gelmem STOK DEĞİLİM ALMIYIM CANIM![]()
ajdfbajhfbsdf gerçekten mi ? Çok güvendiğiniz Honda bakın tüketicisini nasıl yolda bırakmış. Bu konu halen çözülmedi, olayı örtbas ettiler..Japon markalarının manipülasyonlarından haberiniz yok sanırım ? Takata ? Kobe steel ? Civic göçükleri ?
Bu test bizzat otopark.com'un yaptığı test. Hani şu anda formu kullandığınız site. Ama şöyle ki oradaki 09:26 saniye rakamı da yanlış. Ayrıca 1.6 atmosferik bir aracın 0-100 verisinde ne kadar muhafazakar olunabilir ? Yani bu turbo değil ki ? Özel bir otomobil de değil ? 1.3 saniyelik farktan bahsediyorsunuz. Siz inanıyorsanız sorun yok. Biri çıkar 9'a da indirir o rakamı![]()
son hız ayrı bir olay. hep söylerim mühim olan kaç km'ye çıktığınızdeğil kaç saniyede o hıza ulaştığınız . bu noktada civic rs 80 ile 180 arası iyi ancak 180'den sonra öyle bir bayılıyor ki insan küfür ediyor.
o da ciddi hızlı ama 2.0 hatchler kadar da hızlı değil. onun işi zormuş cidden. ona 430i 330i falan lazımSeni de 308 GTI ile yuruturuz, secenek bolvalla 308 GTI ile yakin gucte tanidigi olan var mi? Arabayi aldirdik adama, yakin gucte roll yapacak birini bulamadik. En son yuklu evo geldi karsisina, e haliyle boy boy salladi, bizim arkadasin gozler yaşlı...
CVT ilginç bir şanzıman türü. Üretici nasıl programlarsa onu veriyor. Daha değişik bir yazılım yüklense şu anda çok farklı şeyler konuşuyor olabilirdik. Ancak Honda ekonomi odaklı bir programlama yaptığı için 80-100 km gibi hızlarda şanzıman oranı çok büyüyor ve motor devri çok düşüyor. Bu da ani hızlanmada şanzıman oranlarının değişmesinin normalden daha uzun sürmesini sağlıyor. Bu nedenle aslına bakarsanız en kötü performansı 80 ile 180 arası hızlanmada gösteriyor.
Örnek olması için 177 hp ZF8 şanzımanlı BMW 1.20i ile kıyaslamasına bakalım.
http://www.zeperfs.com/en/duel6129-6717.htm
0-100 BMW 1.20i 0.4 saniye daha iyi hızlanıyor
0-130 aradaki fark 0.1 saniyeye iniyor
0-160 Civic 0,5 saniye öne geçiyor.
0-180 Aradaki fark 0.8 saniyeye çıkıyor.
Roll denemelerinde
40-140 arası Civic 0.7 saniye daha iyi hızlanıyor
80-120 arası BMW 1.20i 0.4 saniye daha iyi hızlanıyor
80-180 arası BMW 1.20i 1.8 saniye daha iyi hızlanıyor
Görüldüğü üzere bazı disiplinlerde zf8 şanzımanlı BMW 1.20i daha iyi durumdayken bazı disiplinlerde Cvt şanzımanlı Civic daha iyi durumda. Bu durumda Civic RS'in perfromansının "yeterli" olduğunu söyleyebiliriz. Performans konusunda bu kadarda gömmenin bir manası yok diye düşüyorum. Sırf kullanıcılar mutlu olsun diye oluşturulan Civic'deki vites atma efekti yüzünden gereksiz yere zaman kaybı yaşandığınıda unutmamak gerekiyor.
İddia ettiğiniz şeylerin doğru olmadığı ortaya çıkınca göçük olayına atlamanız "gömlek uymadı pantalon verelim abime" gibi olmuş. Sahtekarlık ile hata arasında oldukça büyük fark vardır. Saydığınız firmalardan Vw ve Kobe Steel haksız rekabet yaratacak şekilde bilerek ve isteyerek test sonuçlarını değiştirmiş yani sahtekarlık yapmıştır. Ancak Honda veTakata firmaları hata yapmıştır.
Bu arada biri çıkıp elinde ispat edecek herhangi bir belge olmadan 1.6 atmosferik motorlu Civic ile 10 saniyede 0-100 yaptım derse ilk önce ben ispat etmesini isterim. Gps ile A-B ve B-A yönlerinde çift yönlü çekilmiş bir video varken bunu tartışmak abesle iştikal etmektir. Aksini iddia ediyorsanız alın bir tane GPS cihazı bağlayın bir Civic'e çift yönlü video çekip 10.3 saniyede sıfırdan 100 km hıza çıkmadığını ispat edin. Aksi halde ortada profesyonelce hazırlanmış testler varken boşuna bu konuyu uzatmanızın manası kalmıyor.
CVT ilginç bir şanzıman türü. Üretici nasıl programlarsa onu veriyor. Daha değişik bir yazılım yüklense şu anda çok farklı şeyler konuşuyor olabilirdik. Ancak Honda ekonomi odaklı bir programlama yaptığı için 80-100 km gibi hızlarda şanzıman oranı çok büyüyor ve motor devri çok düşüyor. Bu da ani hızlanmada şanzıman oranlarının değişmesinin normalden daha uzun sürmesini sağlıyor. Bu nedenle aslına bakarsanız en kötü performansı 80 ile 180 arası hızlanmada gösteriyor.
Örnek olması için 177 hp ZF8 şanzımanlı BMW 1.20i ile kıyaslamasına bakalım.
http://www.zeperfs.com/en/duel6129-6717.htm
0-100 BMW 1.20i 0.4 saniye daha iyi hızlanıyor
0-130 aradaki fark 0.1 saniyeye iniyor
0-160 Civic 0,5 saniye öne geçiyor.
0-180 Aradaki fark 0.8 saniyeye çıkıyor.
Roll denemelerinde
40-140 arası Civic 0.7 saniye daha iyi hızlanıyor
80-120 arası BMW 1.20i 0.4 saniye daha iyi hızlanıyor
80-180 arası BMW 1.20i 1.8 saniye daha iyi hızlanıyor
Görüldüğü üzere bazı disiplinlerde zf8 şanzımanlı BMW 1.20i daha iyi durumdayken bazı disiplinlerde Cvt şanzımanlı Civic daha iyi durumda. Bu durumda Civic RS'in perfromansının "yeterli" olduğunu söyleyebiliriz. Performans konusunda bu kadarda gömmenin bir manası yok diye düşüyorum. Sırf kullanıcılar mutlu olsun diye oluşturulan 1.5 Civic'deki vites atma efekti yüzünden gereksiz yere zaman kaybı yaşandığınıda unutmamak gerekiyor.
şunu gözen asla kaçırmamak gerekiyor 1.8 sn baya önemli bir süre 4 5 boy'a tekabül edebilir. ben arabanın oldukça başarılı olduğunu düşünüyorum ve hondata yazılımı ile çok ciddi hızlı bir araba haline dönüşüyor. bu potansiyeli varken şanzıman kırma riskini göze almayıp DSG'den sonra CVT'te hiç sarmadığından (ki annemin bir önceki arabasında da cvt vardı nefretim oradan gelir yalancı oranlı cvt ve kulakçık da fikrimi değiştirmedi) arabayı almaktan vazgeçtim. bu sene honda'dan ümitliyim manuel getirecekleri söylentisi var. getirirlerse bu piyasada b++ bir arabadan sonra beni tatmin edebilecek en rekabetçi f/p arabası olduğunu düşünüyorum.
Manuel versiyonunun 0 200 100-200 videoları var nette. bir izleyin derim. cvt'ye kıyasla oldukça etkileyici
Halen bana GPS verisi diyorsunuz. Size çok basit bir şey sordum ve bunun cevabını alamadım. Diyorum ki Honda'nın elinde madem 10.3 saniyede 0'dan 100 km/h'ye çıkacak bir otomobili var, bu adamlar gerizekalı mı otomobilin verisine 11.6 saniye yazıyorlar ?
Otomotiv gibi saliselerin,milimetrelerin önemli olduğu böyle bir sektörde sizce bu normal mi ? 3 - 5 salise değil 1.3 saniyeden bahsediyoruz !
O değilde 182hp lik RS, son hoz da benim gariban TDI ı (110hp) geçemiyor, ve halen gps falan fıstık bişeyler deniyor... 125lik tsi ım olsa içinden geçicem yani ...
Yanliz videodaki seat da modifiyeli.bak şimdi burada söze girmeden edemeyeceğim. ya siz neden sürekli arabalara birşey ekleyip diğer arabanın stok haline geçmeye çalışıyorsunuz? abi stok stok ile karşılaştırılır yapmayınbu bir başarı değil ki. bu arada civic rs yürümüyor değil yürüyor ama 180den sonra herkese elveda diyorsunuz. o arabaya yazılım şart. yazılımsız manuel şanzıman olsa o da iyi. ama türkiye'de yok
1.6 atmosferikle gelebilirmiyim ????Ben de sizlere diyorum ki, bu arabanin asil sorunu CVT degil, Turkiye’nin dandik yakitindan dolayi gucunu cok fazla kismasi, diger arabalar bu kadar kismiyor. Test edildi ve onaylandi diyebilirim. Aksini iddia eden bir cumartesi gunu arabasiyla rollumuze katilabilir, yeni kanlar ariyoruz, sıkıldık artik![]()
hangi video? bende linkler açılmıyor. stok gti demiş ya ona istinaden dedimYanliz videodaki seat da modifiyeli.
https://www.instagram.com/p/BZtVTG5H4Fd/ buydu kendisinin koyduguhangi video? bende linkler açılmıyor. stok gti demiş ya ona istinaden dedim
bu leonmuş. yazdığına istinaden söyledim videoya istinaden değil zaten videoda gti yok. her neyse..https://www.instagram.com/p/BZtVTG5H4Fd/ buydu kendisinin koydugu