KONU DISI: DÜZ DÜNYA TEORİSİ

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

At

Takipçi
Beta Programı
29 Eki 2016
6,487
16,238
5,020
Antalya
Marka
Aston Martin
Bakın arkadaslar ıstedıgınız tabiki fikri savunmakta ozgursunuz benim oldugum gibi! fakat bu size karsinizdakine saygisizlik etme hakki vermez. En basta belirttigim gibi bende bunu ilk duydugumda (bana anlatan de bir fizikcidir) sizin verdiginiz tepkilere yakin tepkiler verdim saygi cercevesi icerisinde, alayci tavirlardan uzak bir sekilde !!!! Cogunuz benden yasca daha gencsiniz, akliniza gelen ilk seyi tuslara dokmemenizi tavsiye ederim.
Toplumumuzun ortak sorunu olan birseyle burada da karsi karsiyayiz:
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak. Ben bilgi sahibiyim, bu konuya hakimim demiyorum, ama en azindan bu konuyu tartisacak kadar okudum ve arastirdim.
Sonuc olarak yine soyluyorum, ben duz olduguna inanmiyorum ve bunu sizlerle tartismak istemistim sadece ama sanirim burasi yeri degilmis anladim, tesekkurler beyler !
Abi konunu kirlettim tamam da yani görünen şeyi çürütmek nedir çok saçma değil mi?
 

EmreBHZ

Profesör
8 Eyl 2016
672
1,274
2,270
1v+(6).jpg

bir de dünya düz olsa şu güneşle aramızda o kadar ova,şehir,dağ falan var nasıl bu kadar kesintisiz görebileceğiz ama dünyanın geoit olduğunu düşünürsek bu fotoğrafın mantıklı olduğunu görebiliriz
 
Son düzenleme:
1 Ocak 2017
2,657
9,779
5,270
38:22:37:12
Marka
Bugatti
şöyle rez alam. ve ayrıca @EmreBHZ beye katılıyorum ne yuvarlak ne de düzdür, dünyanın şekli geoitdir.
Dünya; düzdür, yuvarlaktır, geoitdir yok ebesinin kareköküdür falan bunları herkes söyler ispatlanmış şeyleri yazarsanız daha açıklayıcı olur.
1v+(6).jpg

bir de dünya düz olsa şu güneşle aramızda o kadar ova,şehir,dağ falan var nasıl bu kadar kesintisiz görebileceğiz ama dünyanın geoit olduğunu düşünürsek bu fotoğrafın mantıklı olduğunu görebiliriz
çok açıklayıcı bir yorum daha :D
 

Sailor

Kaptan
Beta Programı
6 Kas 2016
12,004
26,074
6,520
istanbul
Marka
Nissan
Bu konudaki en guclu ve bana da mantikli gelen savunma ucak rotalaridir. Bunun gibi bir cok baska da ornek var :confused::confused::confused:
Bu dunyanin egik yapisindan kaynaklanir. Denizcilikte rotanin duz degil de bu sekilde alinma sebebide enlem ve boylamlarin sekillerinden yola cikarsaniz daha kisa mesafe kat edileceginden kaynaklanir. Ben tezinizi tek bir cumle ile curutebilirim.
Denize cikin ve rotanizi acik denize cevirin.ufak cizgisine baktiginizda dunyanin seklinden kaynakli egikligi gozunuzle net farkedebilirsiniz.
 

maximaorhan

Dispatcher
8 Eyl 2016
5,510
17,959
5,320
33
34
konuyu okumadım baştan sona, bildirim geldiği için girdim, dışarıdayım. ama bu forumda dünyanın düz olduğunu iddia eden birisi varsa lütfen beni engellesin. ya da söylesin ben onu engelliyim. muhattabım bile olamaz. çok ayar oluyorum bu teoriyi savunanlara.
iyi günler.
ha, uçak rotalarının size göre yamuk olmasının sebebi de dünyanın yuvarlak olmasıdır. kağıt haritayı önünüze alıp "yav bu adamlar da niye yamuk gidiyo dümdüz gitseler daha kısa sürer hebele hübele" yapıyosanız, çok değil bi 30sn kadar düşünün cevabı bulacaksınız zaten.
tekrardan iyi günler.
 

krsdqnqrd

Elit Apaçi
2 Şub 2017
74
172
810
Antalya
dünya düz diyen arkadaşlara bir soru soracağım bu düzlük sonlu bir düzlük mü yoksa sonsuz bir düzlük mü
Sonsuz bir düzlük düşün bu bizim kabul ettiğimiz evren düzenindeki galaksi, bu düzlükte belli bir kısım dünya ve etrafı buzullara kaplı buzulların ardında başka bölgeler var buda başka gezegenler oluyor. Böyle okumuştum bir bilim adamı böyle açıklamış tabi net bir kanıtı olduğunu sanmıyorum. Kanıtlasınlar hele bi sonra tartışırız, ortada kesin bir şey olmadan tartışmak, birbirimizi kırmak mantıksız bence. :D
 
  • Beğeni
Tepkiler: EmreBHZ

Mt.Akina

Reis
Beta Programı
18 Ocak 2017
5,579
1
22,226
5,670
Ankara
Marka
Ford
Dünya'nın tam yuvarlak olmadığını zaten yıllarca okullarda öğrendik(Yani zaten çok daha önceden ispatlanan bir şey) ama ''Düz'' olduğu söylemek uzaya uydu ve insan gönderdikten sonra iddia edilemez bir tez olduğunu düşünüyorum.(Ben böyle düşündüm ya kesin yarın düz diye açıklama yaparlar).:D:D:DBu arada aha işte şimdi Galileo'yu öldürdük söyleyim...o_O
 
Son düzenleme:

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,238
45,841
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
Bu mevzunun bir çok bilim adamı ve düşünür tarafından defalarca bilimsel deneylerle ispatlanmış olduğu zaten açıktır. Bilimsel olarak anlatılanlar ve karşı tez olarak öne sürülenler haricinde inanan insanların da araştırmaya ve anlamaya pek yanaşmadığı bu mevzu hakkında bakalım Kuran-ı Kerim ne diyor;

' Gökleri ve yeri hak olarak yarattı. Geceyi gündüzün üstüne sarıp örtüyor, gündüzü de gecenin üstüne sarıp örtüyor ' Zümer Suresi 5.

Burada ilimle uğraşan ilahiyat profesörleri ve bilginlerinin kitabın orijinal dili olan arapça üzerine yaptığı araştırmalarda ayette geçen ' sarmak ' fiili, ' yükevvirü ' olarak tasfir edilir. Bu kelime arapçada başa sarığı dolayarak sarma anlamına gelir. Dolayısıyla bu fiil de yuvarlakımsı zeminlere sarılmayı ifade eder. Bu ayette ise benzetme yapılarak yuvarlakımsı bir cismin etrafına gecenin gündüzün sarılması ifade edilirken aynı zamanda gündüzün de gecenin üzerine sarıldığı ifade edilmektedir. Gece ve gündüzün bu şekilde oluşup yer değiştirmesi de dünyanın geoit şekliyle mümkün olmaktadır.

' Ve yeryüzünü de yayıp yuvarlattı ' Naziat Suresi 30

Ayetin arapçasında geçen ' dahv ' kelimesi bir cismi yuvarlayarak düzeltmek, döşemek anlamına gelmektedir. Fakat bu yuvarlaklık yumurta veya deve kuşu yumurtası anlamına gelen bir yuvarlaklıktır. Yani ayette söylenen dahv kelimesiyle anlatılmak istenen, dünyaya tam yuvarlak değil, yumurtaya veya deve kuşu yumurtasına benzer bir yuvarlaklık verildiğidir. Yani tam küre olmadığıdır. Buna biz bilimsel olarak geoit diyoruz.

Kuran'ın ve aynı zamanda gelişen bilimin bize gösterdiği görsel ve canlı delillerle anlaşılabilir ki dünyanın şekli düz veya tepsi değildir. Eski zamanlarda da dünyanın, öküzün başında bir tepsi olarak adlandırdığı orta çağ kilisesi insanları kandırmak adına bu tarz girişimleri yapmıştır. Onlara göre tepsi şeklinde olan dünyanın üzeri cennet, altı ise cehennemdi. Cennetten tapu satmak da yine bu zihniyetin ürünüydü. Her dönem bu tarz kasıtlı söylemleri yapan, yapacak olan guruplar mutlaka olacaktır.
 
Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım