Konu Dışı: Kiracı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RYAN7R
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İstenilen masrafi:

• Karşıla

Kullanılan: 2 6.5%
  • Karşılama

Kullanılan: 29 93.5%

• Kullanılan toplam oy
    31
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

RYAN7R

Özg
Panpa
4,160
29
Marka
Yok
Arkadaslar merhaba, konu disinin zirvesine cikarak icinden cikamadigim bir durumun icine girmis bulunmaktayim. Babam birkac yil once bazilarinizin bilebilecegi uzere Ankara Toki/Turkuaz’dan 2+1 ev satin aldi. Evin icine is gorecek sekilde esya yerlestirdik ve 2 tane ogrenci kiza kiraya verdik. Gunahini almayayim, evi cok temiz kullaniyorlar. Tek sikintimiz surekli her ay bir masraf cikartmasi evin ve surekli bu masraflari karsiliksiz olarak bizden beklemeleri. Evi 4 sene oturacaklari icin zamaninda uygun fiyata kiraya verdim, hem de ogrenci, faydamiz oldun dedim. Neyse, bunlarin her masrafina ok dedik, bazi durumlarda olmaz dedim, neticede aldigimiz para belli, esyali evi su anda 600 lira kiraya verdim. Halilar kotu degistirin dedi, gittim taaa oralara yeni hali goturdum. O eksik dedi, ok siz odeyin kiradan keseriz dedim. Neyse bunlar onceden termosifondan memnun degiliz, degisin, elektrik paramiz cok geliyo, sofben takin dediler, orda durum bakalim, aldigim kira belli, olmaz dedim. Neyse simdi termosifon isitmiyor zart zurt diyolar 2 yildan sonra, bize ucretsiz sofben takin diyolar. Peki dedim, kiraniza 50 lira zam yapayim, elektrik paraniz dussun, sicak su konforunuz artsin dedim. Yok efendim biz o farki aylik vermeyizde bilmem ne de. Ayni kondisyondaki evleri attim, 650-700 lira, onlarda termosifonlu. Neyse ben 2200 lira masraf yapicam, onlarla bu masrafi bolusmeyi onerdim. 6 aydir 1 kere bile kirayi zaten tam alamadik. Kiz gidiyor 20 tl ye dolap kulbu aliyor, onu bile yaziyor bunu aldim dusun kiradan diye, ok diyoruz ne diyelim. Bu sofben isine cozum bulamiyorum. Siz olsaniz ne yapardiniz? Ayni kirayi almaya devam edip ucretsiz sofben mi takardiniz yoksa dedigim gibi 50 lira ekstra kira onerip yine sofben mi takardiniz? En son kendi ustami goturdum, abi bunlara termosifon yetmiyor, sofben istiyorlar, tamamen kisisel bir durum, ayrica surekli maxda kullandiklari icin termosifon eskimis ve performansi dusmus dedi, yorumunuzu bekliyorum eyyu ahali...

Valla kiracıyım. Apartta kalıyorum herşey dahil 1 artı 1 2 kişi kalıyoz toplam 800 lira. İnternet gittiğinde bile ev sahibine yazmıyoruz kendimiz hallediyoruz. Masraflarda da adam ne lazımsa getirdi saolsun. Ama ufak tefek şeyler de ayıp ya. Tabi burda hangimiz kız mantığında düşünebilir o da ayrı bir mesele.

Valla kiracıyım. Apartta kalıyorum herşey dahil 1 artı 1 2 kişi kalıyoz toplam 800 lira. İnternet gittiğinde bile ev sahibine yazmıyoruz kendimiz hallediyoruz. Masraflarda da adam ne lazımsa getirdi saolsun. Ama ufak tefek şeyler de ayıp ya. Tabi burda hangimiz kız mantığında düşünebilir o da ayrı bir mesele.

Peki benim dusuncem su, evin bastan fiziksel durumu belli, termosifonlu, sen ekstra kira odemeden sofben ister miydin evine? Sofbenli evler daha pahali, dayali doseli 2+1 ler var 900 lira. Yanlis mi dusunuyorum sence? Yani bugun baktigin zaman 50 lirayada otel var, 150 lirayada, verilen hizmete/lokasyana gore bunfiyatlar degisiyor, bende evimin verdigi hizmete gore bu fiyati belirliyorum.

Hakikaten bu sefer off topic'in dibine vurmuşsun :D
Öncelikle diğer masrafların hepsinde haklılar. Çünkü inisiyatif alıp küçük masrafları kendilerinin karşılaması jesttir ama zorunluluk değildir. Termosifonun performansı kullanılmayacak kadar düşmüş mü? Eğer yeterince ısıtıyorsa idare etmeleri gerek. Isıtmasında hakikaten sorun varsa veya atıyorum bir kazanı 2 saatte ısıtıyorsa, veya iyice eskiyip tehlike arz etmeye başladıysa (eskiyen kazanın patlama ihtimali var, sakat olup olmadığı konusunda ustadan fikir almanız gerekir) o zaman sizin değiştirmeniz gerekir. Yok çalışıyor ama biz memnun değiliz diyorlarsa kendileri gidip yenisini taktırsın, eskisini uygun yer varsa koysunlar veya size versinler, çıkarken de taktırdıkları cihazı söktürüp yanlarında alsınlar götürsünler. :) Yapılabilecek en makul teklif bu olur.

Şunu bunu düzeltirim ama önceden anlaşılmış kiraya zam yaparım demek en yanlış seçenektir; etik de değildir, yasal da değildir.

Hakikaten bu sefer off topic'in dibine vurmuşsun :D
Öncelikle diğer masrafların hepsinde haklılar. Çünkü inisiyatif alıp küçük masrafları kendilerinin karşılaması jesttir ama zorunluluk değildir. Termosifonun performansı kullanılmayacak kadar düşmüş mü? Eğer yeterince ısıtıyorsa idare etmeleri gerek. Isıtmasında hakikaten sorun varsa veya atıyorum bir kazanı 2 saatte ısıtıyorsa, veya iyice eskiyip tehlike arz etmeye başladıysa (eskiyen kazanın patlama ihtimali var, sakat olup olmadığı konusunda ustadan fikir almanız gerekir) o zaman sizin değiştirmeniz gerekir. Yok çalışıyor ama biz memnun değiliz diyorlarsa kendileri gidip yenisini taktırsın, eskisini uygun yer varsa koysunlar veya size versinler, çıkarken de taktırdıkları cihazı söktürüp yanlarında alsınlar götürsünler. :) Yapılabilecek en makul teklif bu olur.

Şunu bunu düzeltirim ama önceden anlaşılmış kiraya zam yaparım demek en yanlış seçenektir; etik de değildir, yasal da değildir.

Tesisatcimin dedigi su, abi bu kizlara bu termosifon anladigim kadariyla yetersiz geliyor, bu yuzden sofben istiyorlar. Surekli maximumda kullandiklari icinde termosifon yipranmis ve o yuzden performansi epey dusmus. Patlama riski var haberin olsun dedi bana.

Simdi termosifonu normal ayarda kullansalardi boyle bir durum bas gostermezdi diye dusunuyorum. Neticede araba gibi bir sey bu, surekli redline da gezersen bozulur. Orta devirde gidersen yillarca bisey olmaz.

Peki, evinde termosifon kullananlara danismak istiyorum. Surekli max derecede mi tutuyorsunuz bu cihazi? 40 litrelik bi termosifon bu. En iyi ihtimal su an aklimdan gecen, yeni daha kaliteli bi termosifon takmak 500-600 liraya, ama bunlar eminim yine max da kullanip bozacaklar. Tesisatci projesiz 1500 e sofben, projeli 2200 e yaparim dedi, fiyat nasil sizce?

Hocam sen bi araç alıyorsun, bi araçlarını annene inat satıyorsun, bir bmw yakıtı düşürmeye çalışıyorsun, bir tüm kimlik bilgilerini biz saygıdeğer üyelere paylaşmaya değer görüyorsun, sahi ne yapmaya çalışıyorsun anlamış değilim, ama seviyorum seni <3

Yaw ben 3 senedir kiracıyım herşeyi kendi cebimden ödedim. Çatıdaki uydunun diseq bile ben adam tuttum yaptırdım. Ev sahibi bozulan eski kombiyi değiştirdi sadece. Oda normal yani. 10 senelik kombiydi. Bir sürü olayı kendim çözdüm.

Sen nasıl ev sahibisin herşeye evet demişsin. Beyenmezlerse çıksın gitsin. Ev bu kira bu deyip kenara çekilceksin. Bu devirde 600 liraya kiramı kaldı. Pazarlığa bile gerek yok..

Heralde ilk kez ev sahibi olduğunuz icin acemiliginize geldi evi nasıl verdiysen öyle alırsın eşyalı olduğu icin depozitoyu fazla alırsın bozulan zarar gören eşya olursa kullanan onlar olduğu için ya yaptırırlar yada depozitodan düşersin ısıtma petek kombi fln onlar genelde sizin sorumlulugunuzda olur binaya bişey yapılırsa siz karsilarsiniz su sisteminde vs sıkıntı olursa oda sizin sorumlulugunuzda olur. Evi tutarken şofben yoksa sizden istemeye hakları yok eğer yaptirirsaniz kirayı yükseltebilirsiniz. Kiraya fahis fiyattan vermediğiniz için durum böyle piyasadan ucuza verirseniz bi dahaki kiracida belirtirsiniz kardeşim ben sana uyguna veriyorum ama rahatsız edilmek istemiyorum herhangi bi masraf sana aittir diyebilirsin

Hocam sen bi araç alıyorsun, bi araçlarını annene inat satıyorsun, bir bmw yakıtı düşürmeye çalışıyorsun, bir tüm kimlik bilgilerini biz saygıdeğer üyelere paylaşmaya değer görüyorsun, sahi ne yapmaya çalışıyorsun anlamış değilim, ama seviyorum seni <3

Epeydir bu forumdayim ya, teee sohbet oldugu zamanlari bilirim... burdaki samimiyeti seviyorum diyeyim...

Kimlik bilgisini fark etmemistim, fark edince sildirdim zaten :D

Onumuzdeki eylulde bitiyor taaa
Ben olsam karsilamam. Hali hazirsa bizimde kiracimiz var cogu masrafi bolusuyoruz. Ornekliyorum benzer evler 1 milyar kira isterken biz 800 istiyoruz ama ayin 5 ine kadar yatsin para birde ekstra sunu keserim bunu duserim deme diyoruz bu sekilde baya bir sure mutlu mesut gecindik. Bence hic uzatma bile karsilamayacagini belirt begenmezlerse cikarlar.

Yaw ben 3 senedir kiracıyım herşeyi kendi cebimden ödedim. Çatıdaki uydunun diseq bile ben adam tuttum yaptırdım. Ev sahibi bozulan eski kombiyi değiştirdi sadece. Oda normal yani. 10 senelik kombiydi. Bir sürü olayı kendim çözdüm.

Sen nasıl ev sahibisin herşeye evet demişsin. Beyenmezlerse çıksın gitsin. Ev bu kira bu deyip kenara çekilceksin. Bu devirde 600 liraya kiramı kaldı. Pazarlığa bile gerek yok..
Hakikaten ya tuzlada bile evler 1 asagisinda degil

Ankara gibi yerde termosifon kaldı mı yahu hala, ilginçmiş. Ben hem kiracıyım, hem de kirada evimiz var. Eski evde duş başlığı/musluklar bozulmuştu ev sahibine söylemeden hepsini değiştirdim. Sonuçta bunlar benim müdahalemle bozulabilen şeyler.

Yeni evde kiramı ayın 1'inde hiç aksatmadan yatırırım ama oldu ki evde kombi bozuldu, imkanı yok ödemem kombi parasını. Üstüne çıkacak halim yok ya durup dururken nasıl bozayım. Bir de oldu ki kızlar kendileri taktılar bu şofbeni evden çıkarken söküp götürecekler mi? Bana sorarsan ev sahibinin halletmesi lazım. Bir de bu konuyu tanıdık avukat varsa ona sorun bence.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...