Arkadaslar merhaba, konu disinin zirvesine cikarak icinden cikamadigim bir durumun icine girmis bulunmaktayim. Babam birkac yil once bazilarinizin bilebilecegi uzere Ankara Toki/Turkuaz’dan 2+1 ev satin aldi. Evin icine is gorecek sekilde esya yerlestirdik ve 2 tane ogrenci kiza kiraya verdik. Gunahini almayayim, evi cok temiz kullaniyorlar. Tek sikintimiz surekli her ay bir masraf cikartmasi evin ve surekli bu masraflari karsiliksiz olarak bizden beklemeleri. Evi 4 sene oturacaklari icin zamaninda uygun fiyata kiraya verdim, hem de ogrenci, faydamiz oldun dedim. Neyse, bunlarin her masrafina ok dedik, bazi durumlarda olmaz dedim, neticede aldigimiz para belli, esyali evi su anda 600 lira kiraya verdim. Halilar kotu degistirin dedi, gittim taaa oralara yeni hali goturdum. O eksik dedi, ok siz odeyin kiradan keseriz dedim. Neyse bunlar onceden termosifondan memnun degiliz, degisin, elektrik paramiz cok geliyo, sofben takin dediler, orda durum bakalim, aldigim kira belli, olmaz dedim. Neyse simdi termosifon isitmiyor zart zurt diyolar 2 yildan sonra, bize ucretsiz sofben takin diyolar. Peki dedim, kiraniza 50 lira zam yapayim, elektrik paraniz dussun, sicak su konforunuz artsin dedim. Yok efendim biz o farki aylik vermeyizde bilmem ne de. Ayni kondisyondaki evleri attim, 650-700 lira, onlarda termosifonlu. Neyse ben 2200 lira masraf yapicam, onlarla bu masrafi bolusmeyi onerdim. 6 aydir 1 kere bile kirayi zaten tam alamadik. Kiz gidiyor 20 tl ye dolap kulbu aliyor, onu bile yaziyor bunu aldim dusun kiradan diye, ok diyoruz ne diyelim. Bu sofben isine cozum bulamiyorum. Siz olsaniz ne yapardiniz? Ayni kirayi almaya devam edip ucretsiz sofben mi takardiniz yoksa dedigim gibi 50 lira ekstra kira onerip yine sofben mi takardiniz? En son kendi ustami goturdum, abi bunlara termosifon yetmiyor, sofben istiyorlar, tamamen kisisel bir durum, ayrica surekli maxda kullandiklari icin termosifon eskimis ve performansi dusmus dedi, yorumunuzu bekliyorum eyyu ahali...