Konu Dışı: Kiracı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RYAN7R
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İstenilen masrafi:

• Karşıla

Kullanılan: 2 6.5%
  • Karşılama

Kullanılan: 29 93.5%

• Kullanılan toplam oy
    31
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Evi şimdiden satılığa koy durumuda belirt şu tarihe kadar sözleşmeleri var de satılırsa ister ev sahibi uğraşsın ister çıkarsın

Simdi peki, benim bunlarla eylulde kontratim bitiyor, hadi yallah desem cikmak zorundalar degil mi? Satacagim valla sonrasinda evi...
Bildiğim kadarıyla sözleşme bitmeden 1 ay önce kira sözleşmesi nedeniyle tahliye ihtarnamesi çekeceksin. Bunu da noter üzerinden yapacaksın. Eğer zamanı geldiğinde çıkmazlarsa 1 ay içerisinde tahliye davası açabiliyorsun. Başka türlü zorla kiracı çıkartırsan suç oluyor. :) Belirttiğim sürelerde farklılıklar olabilir. Bu detayları avukatına danış. Ama genel hatlarıyla durum bu.

Eğer hiçbir şey yapmazsan, süresi dolduğunda kira sözleşmesi aynı şartlar üzerinden otomatik olarak süresiz uzamış olur, kiracı ne zaman isterse o zaman çıkar :D

Özgür benim evi satın alsanıza. Kiracınız ben olayım :D şimdi baktım da herkes kiracının da elinin cebine gitmesi lazım diyor felan ama atladığımız nokta şu onlar kadın... Söz konusu para olunca ne kadar tavşanın suyunun suyunu düşündüklerini aklım almıyor :D BJK ın başında kadın olsa ronaldo takası+100 M na satılırdı Cenk :)

Ulan memlekette her sey kiracidan yana, ev sahibi ezik yani...
Valla kiracılığımda özellikle son öğrenci evimden çıkarken ev sahibim öyle bir çirkeflik yaptı ki, hala unutmuyorum. 5 yıl boyunca hiç aksatmadan kira vermişim, her dertlerine koşmuşum, çatı katına 3 yıl 3 ayrı kiracı bulmuşum, verdikleri bir yığın rahatsızlığa yıllarca katlanmışım, çıkarken "sen kiraları ay sonu veriyordun, hani bu ayın kirası?" dedi ve güzellikle başlayan sohbetin sonunda kıyametler koptu. Bütün komşular ibretle bu çirkefliği seyretti.

İşte o gün sözleşmesiz kiraya çıkmaya tövbe ettim.

Sonrasında da sözleşmenin çok faydasını gördüm. Başka bir evimi pis su bastığında evden çıkıyorum dediğimde engel olmaya kalkışan ev sahibiyle mahkemelik olup tazminatımı aldım. Diğer bütün evlerden helalleşip çıktım.

Güzelce kira sözleşmesi yapın arkadaşlar. Asla zararı olmaz. Ama tanımadığınız insanın iyi niyetinden asla emin olamazsınız. :)

Son düzenleme:
Arkadaslar merhaba, konu disinin zirvesine cikarak icinden cikamadigim bir durumun icine girmis bulunmaktayim. Babam birkac yil once bazilarinizin bilebilecegi uzere Ankara Toki/Turkuaz’dan 2+1 ev satin aldi. Evin icine is gorecek sekilde esya yerlestirdik ve 2 tane ogrenci kiza kiraya verdik. Gunahini almayayim, evi cok temiz kullaniyorlar. Tek sikintimiz surekli her ay bir masraf cikartmasi evin ve surekli bu masraflari karsiliksiz olarak bizden beklemeleri. Evi 4 sene oturacaklari icin zamaninda uygun fiyata kiraya verdim, hem de ogrenci, faydamiz oldun dedim. Neyse, bunlarin her masrafina ok dedik, bazi durumlarda olmaz dedim, neticede aldigimiz para belli, esyali evi su anda 600 lira kiraya verdim. Halilar kotu degistirin dedi, gittim taaa oralara yeni hali goturdum. O eksik dedi, ok siz odeyin kiradan keseriz dedim. Neyse bunlar onceden termosifondan memnun degiliz, degisin, elektrik paramiz cok geliyo, sofben takin dediler, orda durum bakalim, aldigim kira belli, olmaz dedim. Neyse simdi termosifon isitmiyor zart zurt diyolar 2 yildan sonra, bize ucretsiz sofben takin diyolar. Peki dedim, kiraniza 50 lira zam yapayim, elektrik paraniz dussun, sicak su konforunuz artsin dedim. Yok efendim biz o farki aylik vermeyizde bilmem ne de. Ayni kondisyondaki evleri attim, 650-700 lira, onlarda termosifonlu. Neyse ben 2200 lira masraf yapicam, onlarla bu masrafi bolusmeyi onerdim. 6 aydir 1 kere bile kirayi zaten tam alamadik. Kiz gidiyor 20 tl ye dolap kulbu aliyor, onu bile yaziyor bunu aldim dusun kiradan diye, ok diyoruz ne diyelim. Bu sofben isine cozum bulamiyorum. Siz olsaniz ne yapardiniz? Ayni kirayi almaya devam edip ucretsiz sofben mi takardiniz yoksa dedigim gibi 50 lira ekstra kira onerip yine sofben mi takardiniz? En son kendi ustami goturdum, abi bunlara termosifon yetmiyor, sofben istiyorlar, tamamen kisisel bir durum, ayrica surekli maxda kullandiklari icin termosifon eskimis ve performansi dusmus dedi, yorumunuzu bekliyorum eyyu ahali...
Valla güzel yere tezgah açmışlar kardeşim. Keşke tüm ev sahipleri senin gibi olsa. Ben de kiracıyım bu 4. senem. Benim ev sahibim de iyi bir adam sağolsun ama banyodaki musluk bozulmuştu, 100 küsür lira para verip bir musluk aldım ve değiştirdim. Adam bunu kiradan düşmeyi kabul etmedi. Ben musluğu sağlam teslim ettim çıkarken de aynı şekilde sağlam musluk olsun isterim dedi ki düşününce haklı. Zaten kira sözleşmesinde de kiracının evin bakımından sorumlu olduğu yazar. Halı kötü değiştirin ne demek ya. Hadi kombi fln gibi pahalı demirbaşları ev sahibi halletsin de dolap kulpunu ev sahibine itelemek çok saçma. Ev sahibi mi gelip kırdı o kulpu? Ben de sinirlenince evin camlarını kırıp dökeyim, kapılarını kırayım. Sonra da ev sahibini arayıp cam kırıldı kiradan düşüyorum haberin olsun diyeyim. Valla iyiymiş. :)

Bugune kadar vermedik, o isi nasil atlatacagiz? Hic su devlete de vergi veresim gelmiyor, soludugumuz havadan vergi almiyorlar bi...
Bu uygulama apartmanların yaygınlaşmasından beri yapılan bir şey. Ayrıca bütün dünyada uygulanıyor. Bildiğim kadarıyla aylık 1.000 TL'nin altında toplam kira geliri olandan vergi alınmıyor ama devlete bildirilmesi zorunlu.

Bir de örneğin kira sözleşmeniz eylülde bitiyorsa yeni sözleşme yapmazsanız o sözleşme otomatik olarak 1 sene daha geçerli oluyor. O yüzden değişiklik yapmanız için sözleşme tarihini takip etmeniz iyi olur. Bunun dışında size sabır ve kolaylık diliyorum. Bu işlerde insanın kiracı yada ev sahibi olması farketmiyor. Kendini uyanık sanan bir şekilde karşıdan ne koparırsam kardır diye düşünüyor. Güzel ülkemde uyanıklık-üçkağıtçılık böyle böyle moda olmaya başladı.

Arkadaslar merhaba, konu disinin zirvesine cikarak icinden cikamadigim bir durumun icine girmis bulunmaktayim. Babam birkac yil once bazilarinizin bilebilecegi uzere Ankara Toki/Turkuaz’dan 2+1 ev satin aldi. Evin icine is gorecek sekilde esya yerlestirdik ve 2 tane ogrenci kiza kiraya verdik. Gunahini almayayim, evi cok temiz kullaniyorlar. Tek sikintimiz surekli her ay bir masraf cikartmasi evin ve surekli bu masraflari karsiliksiz olarak bizden beklemeleri. Evi 4 sene oturacaklari icin zamaninda uygun fiyata kiraya verdim, hem de ogrenci, faydamiz oldun dedim. Neyse, bunlarin her masrafina ok dedik, bazi durumlarda olmaz dedim, neticede aldigimiz para belli, esyali evi su anda 600 lira kiraya verdim. Halilar kotu degistirin dedi, gittim taaa oralara yeni hali goturdum. O eksik dedi, ok siz odeyin kiradan keseriz dedim. Neyse bunlar onceden termosifondan memnun degiliz, degisin, elektrik paramiz cok geliyo, sofben takin dediler, orda durum bakalim, aldigim kira belli, olmaz dedim. Neyse simdi termosifon isitmiyor zart zurt diyolar 2 yildan sonra, bize ucretsiz sofben takin diyolar. Peki dedim, kiraniza 50 lira zam yapayim, elektrik paraniz dussun, sicak su konforunuz artsin dedim. Yok efendim biz o farki aylik vermeyizde bilmem ne de. Ayni kondisyondaki evleri attim, 650-700 lira, onlarda termosifonlu. Neyse ben 2200 lira masraf yapicam, onlarla bu masrafi bolusmeyi onerdim. 6 aydir 1 kere bile kirayi zaten tam alamadik. Kiz gidiyor 20 tl ye dolap kulbu aliyor, onu bile yaziyor bunu aldim dusun kiradan diye, ok diyoruz ne diyelim. Bu sofben isine cozum bulamiyorum. Siz olsaniz ne yapardiniz? Ayni kirayi almaya devam edip ucretsiz sofben mi takardiniz yoksa dedigim gibi 50 lira ekstra kira onerip yine sofben mi takardiniz? En son kendi ustami goturdum, abi bunlara termosifon yetmiyor, sofben istiyorlar, tamamen kisisel bir durum, ayrica surekli maxda kullandiklari icin termosifon eskimis ve performansi dusmus dedi, yorumunuzu bekliyorum eyyu ahali...

Çok iyi niyetliymişsin :D

O değil de, forumda uzun zamandır gece yarısı açılıp 12 saatte 3 sayfa msj yazılacak kadar hareketli bir konu olmamıştı. Otopark.com arada gayrimenkul üzerine vlog'lar yapsa daha çok izlenecek sanki. :D:D

"1000 liraya eşyalı kombili metroya yakın yüksek giriş ev kiraladık !!!"

Vay arkadaş. Benim kız kardeşimin de canı vardı, 4 senesini verdi Ankaraya. Sorunları da hiç bitmedi maşallah. Dayalı döşeli evde 600 liraya oturmak ne demek ya :) Bence biraz fazla insaflı davranmışsınız. Velilerini çağırın iyice bi fırçalayın, sabah akşam güzellik banyosu yapa yapa termosifonumu bozdular diyin :D

Bu arada madem off-topic olmuş, ben de bi soru sorayım. Şimdi ben kiracıyım ve her ay kiramı banka yolu ile, açıklamada da "konut kirası" diye seçerek yolluyorum. Bunun mali bir yükümlülüğü oluyor mu şimdi?

Vay arkadaş. Benim kız kardeşimin de canı vardı, 4 senesini verdi Ankaraya. Sorunları da hiç bitmedi maşallah. Dayalı döşeli evde 600 liraya oturmak ne demek ya :) Bence biraz fazla insaflı davranmışsınız. Velilerini çağırın iyice bi fırçalayın, sabah akşam güzellik banyosu yapa yapa termosifonumu bozdular diyin :D

Bu arada madem off-topic olmuş, ben de bi soru sorayım. Şimdi ben kiracıyım ve her ay kiramı banka yolu ile, açıklamada da "konut kirası" diye seçerek yolluyorum. Bunun mali bir yükümlülüğü oluyor mu şimdi?
Bende kiracıyım ve ev sahibim diğer ödemeler olarak ödememizi istiyor.

Hocam siz doğrusunu yapıyorsunuz. Böyle yapmazsanız;
http://www.hurriyet.com.tr/dikkat-en-dusuk-cezasi-340-lira-40270414

Ulan memlekette her sey kiracidan yana, ev sahibi ezik yani...
Kirasını ödemeyen bir kiracımızı 10 ayda zor çıkartmıştık biz. Adam 0 km apartmanda, 1100 liraya kocaman dublekste kira vermeden oturma lüksüne sahipti. Girmeden önce 2 3 aylık kirayı peşin verdi, peşin kiranın süresi dolduğunda gecikmeli vermeye başladı, sonra tamamen kesti. 10 ay boyunca tek bir kuruş alamadık, çıkartamadık, adamdan para almamız gerekirken bir de ev-avukat-mahkeme üçlüsünde para harcadık. Adamın interneti kesildi, sarhoş bir şekilde bizim kapımıza geldi, kirayı ödemediği için bizim yaptığımızı iddia edip tartışma çıkardı. Aylarca süren uğraş sonucu çıkarabildik ama ne kirayı geri alabildik ne mahkeme masraflarını. Bu arada kira sözleşmemiz vardı ve vergisi de ödeniyordu, yani her şey resmi idi fakat nasıl bir sistem varsa kirasını ödemeyen birisini çıkarmak için aylarca uğraşmamız, üstüne de para ödememiz gerekti ve hiçbir geri ödeme de alamadık. Kısacası her iki tarafı da koruması gereken o kira sözleşmesine bile hiçbir şekilde güvenmiyorum artık.

Sen bu ödeme yoluyla kira ödediğini ispatlamış oluyorsun. Yani işi resmiyete dökmüş oluyorsun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...