Evet tüm otopark aileme selamlar , uzun zaman sonra sanayiye dönüş yaptık ve bir daha eve gelemedik . Yardımcı su pompasının patlamasından bahsetmiştim amacım değişmek değildi aslında ama ustam sağ olsun değişelim tehlikeli bir iş bu, başka bir iş almayalım kendimize deyince değiştik ama bununla bitmedi Omeganın bize sürprizleri vardı , ilk olarak dükkandan çıkarken araç gaza dokunduğumda ABS-TC-Otomatik Vites arızalar zinciriyle bana selam verdi , hoppa ne alakası var yardımcı su pompası değiştik başka sistemlerde arıza meydana geldi . Bilgisayarı bağla cihaz bağla sonra tekrar başka cihaz bağla sorun yok , abs tc vites sağlam , arıza vermiyor ama gel gelelim araç gitmiyor , şaşkınlıkla bayağı bir şeyler denedik ama arıza kaydı bulamadık bu sistemlerde , sorunsa normalde 14.4 ile güç sağlaması gereken alternatör bize 17.4 18.8 sağlıyordu sorunu keşfettikten sonra araç çalışmaz oldu ve bir çok kez marş denememize yanıt vermedi , en son ben binip severek okşayarak iltifat ederek bastım ve araç çalıştı fakat motordan dumanlar gelmeye başladı . İlk şüphemiz dinamonun yanıyor olması kararına varsak bile sorun kayışın (V kayışı) yanıyor olup duman çıkarmasıydı , kafanızı çok patlattım keşke sesli anlatabilseydim ama her neyse diyelim , işin özü araç sanayide kaldı yardımcı su pompası değişti ve bir çok parçanın değişimine de başladık , herkese teşekkürler. ( Yanıyor derken alev almıyor bu arada )
20 senedir hizmet veren pompaya vedamız böyle oldu ve yakın zamanda 20 senedir diğer hizmeti sağlayan amortisörler ile vedalaşacağız , ben görür yada görmez miyim bilmiyorum ama alternatör ilede vedalaşıyoruz 20 senenin getirdiği yorgunlukla iyi geldi buralara diyorum ( Fotoğraflara büyük boyut için tıklayabilirsiniz)
20 senedir hizmet veren pompaya vedamız böyle oldu ve yakın zamanda 20 senedir diğer hizmeti sağlayan amortisörler ile vedalaşacağız , ben görür yada görmez miyim bilmiyorum ama alternatör ilede vedalaşıyoruz 20 senenin getirdiği yorgunlukla iyi geldi buralara diyorum ( Fotoğraflara büyük boyut için tıklayabilirsiniz)