Selamlar selamlar
Geçenlerde tamda kar kış felaketinin koptuğu zamanlarda Omega ile ADANA-ELBİSTAN (K.MARAŞ) rotasını gidip dönmek durumunda kaldık
Ufak tefek aksilikler olsa da çok stabil bir şekilde gittik ve döndük. Araç gırtlağına kadar eşya ve insan dolu şekilde süper bir yolculuk yaşattı bana
Gelelim ufak aksiliklere ; Adana çıkış OPET LPG tam doldurduğumda sürekli kendisini benzine atma olayı yaşattı bana , sorunu ara sıra yolda durup tekrar lpgye geçirerek içindeki tüm lpgyi bitirerek çözebildim
Elbistanda zar zor bitirdiğim LPG yi yine Opetten bu sefer 60 tllik alarak yola devam ettim , bu aldığım lpg ise beni 270 km civarı yol götürdü , ne olur ne olmaz diye durup bir 60 tl daha aldım
yani omega eğer ki ona sadıksanız ve işi çözdüyseniz uzun yolda tam bir yakıt dostu
Kahramanmaraşa yakın olduğum rampaların başladığı yerde araçtan bir ses koptu , yolculara çaktırmamak adına müzik sesini biraz arttırarak devam ettim ama bir sıkıntı olduğu belliydi durup kontrol ettiğimde sıvılarda , lastiklerde yada alt takımda bir eksiklik olmadığını gördüm ama 2000-2500 devir bandında bu ses duyuluyordu , sonucu Adanaya varınca anladım , devirdaim patlamış ve minik damlalar akıntılar halinde su kaçıyor
o andan eve gelene kadar hemen hemen sadece 1 litreye yakın su kaçmış , parça fiyatı 170 tl olan devirdaim ile bu mesele halloldu , hazır tamire girmişken vakum hortumlarının bazılarını yeniledim , genleşme kabının kapağını değiştirdim ve olduğu kadar temizledim , kaput ve bagaj amortisörlerini sıfırladık , gaz kelebeklerini temizledik , rolanti sensörünü kontrol ettim ve yoldayız
Ekli dosyayı görüntüle 23131 Ekli dosyayı görüntüle 23130
Ekli dosyayı görüntüle 23132Ekli dosyayı görüntüle 23129
Ekli dosyayı görüntüle 23127Ekli dosyayı görüntüle 23128
Dip notlar ;
1- Valeo VF48 silecek aldım , tavsiye ediyorum kar , buz , yağmur , çamur ne varsa gördü , iz , takılma veya ses yapmadı
2- Aküden memnunum aldığımdan beri onuda tavsiye edelim , Magneti Marelli ETS 75 Ah 700A
3- Lastiklerden aşırı memnun kaldım , dönüş yolu tampona kadar kar doluydu küreme yapılmamıştı ve yara yara gittik
DunlopSPWinterİce02
4- 8000K D2S xenonlar sulu kar yağışında maalesef iş yapmıyor (Kısa farlar)
5- 6000K Led H7 ampüller her ne kadar aydınlatma kuvveti olarak iyi olsalar da önünüze perde koyuyor ışık yansıyor göz yoruyor (Uzun Farlar)
6- Photon XtremeVision Plus100 sis farları mükemmel işe yarardı diyebilirim , görünmeyen şeritleri aydınlatmada yeterli ve yan açılara güzel dağılım yapıyor , kar + yağmur performansını beğendim