Otomobil Videoları

Sirius

Panpa
18 Eyl 2016
1,768
7,816
4,420
Marka
Volkswagen
Bu arada @Sirius yukarıdaki yoruma katılıyorum ben de aynı şekilde düşünüyorum bu felsefeye en uygun araç zamanında üretilmiş Lotus\Talbot Sunbeam cidden merak ve hayal ettiğim araçlardan biri, bir araştırabilirsin merak edersen.

Fakat Coupe araçların burkulma direnci daha yüksek benim düşüncelerime göre ideal silüet için daha çok Coupe silüeti,
gerek ideal ağırlık dağılımından gerekse daha fazla burkulma direnci ve ideal uzunluğundan dolayı.Fiziksel bakımdan onlar daha mükemmel formlardalar.

Mesela sadece silüet-form(kasa) bakımından bakacak olursak.
images


Çok aşırı uzun kaput dengeyi kötü etkilediği gibi uzun ya da hiç olmayan popo da dengeyi kötü etkiliyor.
Coupe'nin hb ve sedana göre teknik üstünlüğü tartışılmaz tabii. O zaman hb-coupe arası duruşuyla AE86 ile orta yolu bulalım :)
a-brief-history-of-the-toyota-ae86-corolla-1476934590988-1000x667.jpg
 

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,104
45,653
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
Sarı renk hiç bu kadar güzel olmamıştı. Şu makineyi görünce nefes almayı unutuyorum.
 
  • Beğeni
Tepkiler: yaso

Mt.Akina

Reis
Beta Programı
18 Ocak 2017
5,579
1
22,226
5,670
Ankara
Marka
Ford
Günlük ile spor araç arasındaki harika denge. Bulsam ilk araç olarak alacaktım.
Bunu atmaya gelmiştim, ingilizce altyazısı ile birlikte dün gece attı :S Davide Cironi yeni araçlar konusunda tüm hislerime tercüman olmuş.

“Şu an bütün markalar en konforlu en otonom aracı yapmak için uğraşıyorlar, bu çok fazla kişinin hoşuna gidiyor fakat benim hoşuma gitmiyor, işin daha da kötüsü onların fazladan donanımlarını seçip seçmemek artık elimizde değil”

80 sonu 90 başı otomobillerin donanım ve ağırlık konusunda tam istenen ayarda olduğunu belirtmiş üstad, aynı şeyleri kilometrelerce öteden hissediyorum.

Video’ya gelince ne yazıkki gündelik ailecek kullanacak müşteri kitleleri artık o kıymetli popolarını yeni araçlarından kaldırmak istemiyorlar dolayısıyla ölü doğmuş bir fikir.Anca bir kaç hevesli insanın cesaret etmek isteyeceği seçenekler...
 
  • Beğeni
Tepkiler: Sirius

Mt.Akina

Reis
Beta Programı
18 Ocak 2017
5,579
1
22,226
5,670
Ankara
Marka
Ford
Racer vs. Rallyist
Sonuç beklediğim gibi çıktı, Ralli kesinlikle ve kesinlikle piste göre çok daha zor zanaat ve yetenek gerektiren bir kulvar.

Rallide çizgi yaparak yarış kazanmanız çok zordur, rallinin yarış çizgileri daha geniş olur.Drift bir teknik olduğu için çözmeniz gereken kompleks bir kayma fiziği ile karşı karşıya kalıyorsunuz ama drift sadece bunlardan biri rallide etaptaki toz katmanından bile bir teknik oluşturmanız gerekir.

Pistte ise her şey kontrollüdür hatta kontrolün dışına çıkan yerlerde bayrak sallanır.O sebepten dolayı da Ralli’ye daha fazla saygı duyuyorum.

Bu arada videoda centilmenlik fışkırıyor hiç bir şekilde beni geçmesin etmesin diye düşünüp ona göre çirkefçe hareketler yapan yok, hatta rakibe yardım amaçlı el freni çekme vs vs gibi hamleler var.

Centilmenlik seviyesinden de öte adamlardaki otomobil kültürüne bir bakar mısınız, bizim burada Survivor yapar gibi iki tane sürücüyü getirip efektlerle eşit şartlarda yarıştırıyorlar vallahi bravo :)

Bu arada ufak bir eleştirim olacak eğer daha güçlü bir pist aracı ve Suzuka gibi F1 pistinde yapsalardı pist-ralli arasındaki uçurum azalırdı.

Farkettiyseniz ralli pilotunun çizgi ile işi yoktu videolarda ama işi kolaylıkla kapıp diğer pilotu son zamanlarda yakalayabildi.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Sirius
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım