Tucson'dan önceki aracımız 2002 model 1.5 Accent GLS idi. Hiç LPG takmadan yıllarca kullandık. Direksiyonu hidrolik olmasına rağmen hissizdi fakat o gaz tepkilerini unutamıyorum. Gaz pedalındaki milimlik değişimi hissediyordum. O kasa Accent'ler pek beğenilmese de, Tucson ondan çok daha kuvvetli ve torklu da olsa gazlarken onda aldığım hazzı, ağırlık transferi yaparken yaşadığım heyecanı veremiyor.benim gibi öğrenci adamı benzinli araba mahvediyor ama down shift yaparken o doğal emiş sesiyle 3000-4000 devir birden aniden çıkması..
vitesi doldururken uzun uzun gaza çökmek ( uzun devirler ) ve o telli gaz ile birlikte 16 subaplı motorun 4000 devirden sonra zırıltıyla bir başka yürümesi... ne kadar ağzıma etse de benzinli araba vazgeçemiyorum bak yine canım çekti haattatatatataaa
Benzin/dizel konusuna da gelirsek, önceki sayfalarda yazılan tercih sebeplerine aynen katılıyorum. Hiç dizel aracımız olmadı ama çevremdeki dizel araçları fazlasıyla kullandım. Tucson her ne kadar ocağımıza incir ağacı dikse de benzinliden vazgeçemiyorum.