bir arabanın tutup tutmaması onu Premium yapmaz ki
bana Passat'ın rakiplerinden elle tutulur bir farkını gösterir misiniz? İnsignia dediğimiz araba Passat'tan çok daha iyi bir araba.
işte burada Volkswagen firmasının oynadığı bir oyun var. Tasarım, pazarlama taktiği, reklamlar...
Volkswagen Jetta diye araba yaptı ve iç mekanı tam bir ceset! Tofaş tan hallice kokpiti var berbat ötesi ve insanlar Jetta'yı C segmentinde lider olarak gördü, halbu ki son derece dandik bir araba. Jetta müşteri kitlesine bir seçenek sunuldu, Passat. İç mekanı çok daha kaliteli hissettiriyor, arkası geniş, tasarımı daha oturaklı ve donanımı daha iyi.
- Adamlar bir passat yapmış tank gibi... algısı oluşturuldu halbu ki olması gereken o
Golf dediğimiz araba iç mekanıyla ve genel kalite anlamıyla çok çok üstün bir araç, aynı markanın D segmenti heçbek modeli olsaydı, Golf böyle mi olurdu?
Ben size Ford'un Mondeo için yaptığı süspansiyonu burada anlatırım, ön ve arka takımın alüminyum parçalardan oluştuğunu da anlatırım, ama Mondeo'ya bindiğiniz zaman, Passat'ta bulunan bej döşeme ve büyük ekranı görmeyince banane alüminyum alt takımdan dersiniz.
Bunu her yerde söylüyorum ve söylemeye devam edeceğim, bizim memlekette otomobil bir kartvizit olarak kullanılıyor, bunun şu arabası var onun bu arabası var demek için araba alıyorlar bi nevi zenginlik göstergesi.
Avrupa'da ki gibi ihtiyacımız olanı alsaydık halen b5 Passat, Golf3, E46 gibi zamanının en iyi arabalarına biniyor olacaktık.