Tartışmaya az çok baktık. Diyeceğim şu ki bir mal kalitesini her zaman gösterir oturup bu iyi diye ikna etmeye çalışıyorsan zaten orada bir sorun vardır
Premium kavramı kişiden kişiye değişen bir kavramdır. Artık motor,şanzma,donanım teknolojileri çok gelişti ve çok benzer kıvamda bu yüzden ben yumuşak malzeme zımbırtısını geçiyorum mobilya almıyorum sonuçta o da bir yere kadar bu yüzden ilk dikkat ettiğim şey süspansiyonlarıdır. Hem konfor hem tutuş sunuyorsa bir araba o premiumdur benim için şuan b sınıfı premium fiesta ya diyebilirim
A4 ün premium mu diye sorgulayanlar olmuş. A4 d sınıfının kralıdır. Harika süspansiyonları çok iyi yalıtımı var. Passat ı bilmem kullanma ama arteon kullandım güzel arabadır ama a4 ün yanına yaklaşamaz.
Bmw ve güçlü motor mevzusu da bence arkadan itiş olmasından geliyor. Arkadan itiş güçsüz motorlarda çok da iş yapmıyor.
Premium kavraminin kisiden kisiye degistgine katilmiyorum, bence kavram markalarin kendi vizyonu, misyonuyla alakali, ama bizim halkimiz cok para verdim premium, yada ici yumusak o zaman premium gibi anlamlar yuklemeye basladi, bence kavram ortada ve yurtdisinda premium derseniz duyamayacaginiz bir araba varsa o da vw araclaridir.. kendini halk araci diye adlandiran bir markaya premium diyen bence bizimle birlikte birkac ortadogu ulkesi cikar birde vw sponsorlugu alan birkac oto yayincisi..