PC Toplama Yardım !!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan anl_akl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Konuyu baştan sona okuyamadım ancak dikkatimi çeken 300w kasa + 500w psu eklemişsiniz. Sadece bi liste çıkardığınızı belirtmişsiniz ama şuanda F/P oranı tavan olan ve şuanda kullandığım (Temmuz başında aldım) Zalman Z3 Plus modelini öneririm. İleriye dönükte yatırım olur. Kendinden 5 fanı var ve 600w, Psu sertifikalı.

Bu kasayla kullandıklarım;
i5 7400
Gtx 1060 6gb
240 ssd + 750 hdd
Msi B250M Gaming Pro

Çatır çatır soğutuyor ve Psu'dan yana hiçbir sıkıntı çekmedim. 7 saat Pubg, Asseto vs. oynadığımda bile ısınmadan sorun yaşamadım. Parçalarda zaten sıkıntı oluşturcak uyumsuzluk ve ısınma sorunu yok ancak kasanın üzerindeki Low/High fan kontrol butonu bile boşa koymamışlar. Donanımı sonuna kadar kullanıyor.

Ayrıca arkadaşlarında belirttiği gibi işlemciden kısıp SSD'de almak çok mantıklı bir hareket olacaktır. Yine H110 serisi yerine biraz bütçeyi zorlayıp B250 serisine geçebilirseniz ileriye dönük çok çok faydalı olur. H110 ve işlemci zaten giriş seviyesi parçalar, kısa süre sonra değiştirmek istediğinizde hiç olmazsa tekrar anakarta masraf yapmazsınız.

Nacizane tavsiye edebileceğim sistem;
Msi B250M Gaming Pro 2400mhz Anakart (Kendinden ses kartlı ve ısınma yok. Ayrıca Gaming Mouse hediyeli. Ortalama fiyatı 60-70TL)
İntel G4400
Kingston 8GB Hyperx Fury Black DDR4 2133mhz CL14
En uygun 1050Ti 4gb
120 veya 240gb WD Green SSD
WD 1 TB Hdd
Zalman Z3 Plus 600w Kasa

Vatandan topladım ve 2700'e geldi. Eğerki Exa, Sinerji vs. gibi yerlerden sipariş verirseniz çok rahat 2500'lü rakamlara inebilir.

zalman ın o kasayı eklemiştim aslında bi k arkadaş 600 abartı olur diyince düşürdüm, sizin listede iyiymiş. Bakacağım teşekkürler

Abilerim değerli kardeşlerim ne kadar son sisteme zorlıyacak olsam da üst kurul eğer bütçe konusunda sıkıntı çıkarırsa diye yedek bir plan düşünmem gerekti.Yarısını ben ödeyecek olsamda bütçe konusunda fazla zorlamak istemiyorum.Anakartı bununla değiştirmeyi düşünüyorum ne dersiniz.
MSI B250M PRO-VD 2400Mhz 1151p mATX

Abilerim değerli kardeşlerim ne kadar son sisteme zorlıyacak olsam da üst kurul eğer bütçe konusunda sıkıntı çıkarırsa diye yedek bir plan düşünmem gerekti.Yarısını ben ödeyecek olsamda bütçe konusunda fazla zorlamak istemiyorum.Anakartı bununla değiştirmeyi düşünüyorum ne dersiniz.
MSI B250M PRO-VD 2400Mhz 1151p mATX

Selam. Cihaz güzel. İleride ekran kartını değiştirecek olursan 1060 ve üzeri modeller için PSU değiştirmen gerekecektir. 700W yaparsan 1070'i besleyebiliyor. Onun dışında bayramda harçlıkları toplayıp 240GB Ssd alırsan 5 sene kafan rahat kullanırsın. Neredeyse birebir olacak bir sistemi kullanıyorum. Kasa olarak Zalman Z3 Plus, ekran kartı olarak Asus GTX 1060 6GB ve HDD olarak elimdeki eski 750gb bir disk kullanıyorum. PUBG ultra 60-100 FPS, ETS2 MP 120-130 kişinin bulunduğu yerde %400 ölçeklendirme ile ultra ayarlar en az 30 FPS, Assetto Corsa ultra ayarlar ve bol dumanlı, araç ve harita modlu serverlerda 10-15 kişi ise yine en az 90 FPS alıyorum. Açıkcası FPS değerleri umrum değildi ancak baz alacak, merak eden arkadaşlar için yazıyorum. Yine 1050Ti bu değerleri Ultra değilde High ayarlarda alacaktır. Birebir aynı ayarları kullanırsanda en fazla 20-30 FPS oynar, en yorucu yerlerde. Sistem güzel, fiyat ideal. Dediğim gibi ileride parça değişimi yapman gerekirse altyapı güzel, avantajlı. Güle güle kullan :) Yahya'nında dediği gibi yapıştır :)

Herkese cevapları,verdiği tavsiyeler ve tecrübelerini aktardığı için teşekkür ederim.Bu hafta ya da önümüzde ki hafta siparişini vereceğim.Herkesin gönlünde kilere kavuşması dileğiyle tekrardan hepinize çok teşekkür ederim. :D ;):)

denizlide zertek diye bi firma var arıza bakım vs hep ona giderim parça fiyatları da piyasa ortalamasında.
hocam firma iyidir acıpayamda olduğumda bilgisayar yedek parça tedariği konusunda hiç sıkıntı çıkarmadı. şu an aydındayım burdaki çoğu bilgisayarcıdan parça istediğim zamanda zertekten getirttiler. ben bi sıkıntı çekmedim.

hocam firma iyidir acıpayamda olduğumda bilgisayar yedek parça tedariği konusunda hiç sıkıntı çıkarmadı. şu an aydındayım burdaki çoğu bilgisayarcıdan parça istediğim zamanda zertekten getirttiler. ben bi sıkıntı çekmedim.

Kesinlikle on numara firma, dün orda topladım sistemi :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...