Pert arabayı az hasarlı diye satmak. Vicdan!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kandemir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kandemir

Düz Yol Gazcısı
22
Merhaba arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım. Otopark.com sayesinde büyük bir dolandırcılık veya hatadan kurtuldum diyebilirim. Az kala 1.250 tl hasar kaydı olduğu söylenen ama aslında perte çıkmış bir araç alacakken bu siteden bi arkadaşın uyarısı sonrası büyük bir hatadan döndüm. Olayı anlatayım benim için unutulmaz anılarım arasına girdi çünkü.

Pazartesi günü sahibinden.com da görüp beğendiğim 2005 model Citroen c2 vtr için ilan sahibiyle telefonda pazarlık yaptım. Fiyatta anlaştıktan sonra araç sahibi arabayı İzmit'te oto sanayide çalışan ortak arkadaş bir abimize bakması için götürdü. Ben işte olduğum için gidip bakamadım. Abimiz arabanın durumunun iyi durduğunu, komple boyalı olduğunu ama iyi boyandığını, direklerde sıkıntı olmadığını söyledi. Genel anlamda diri durduğunu söyledi. Ufak tefek eksikler dışında aracın masrafsız olduğunu söyledi. Buraya kadar her şey normal. Daha sonra ben aracı expertize sokmak istediğimi, ordan da her hangi bir sorun çıkmaması durumunda aracı alacağımı söyledim. Arkadaş kabul etmişti bunu en başta. Fakat ilk konuşmamızda arabanın motor fanının arızalı olduğunu ve masrafının 600 civarı tutacağını söylemişti. Bende sorun değil diyerek kabul etmiştim. Ama İzmit'e geldiğinde aracın motor fanı arızalı olduğu için expertize sokulamayacağını hararet yapabileceğini hatta motorun yanabileceğini söylemesi üzerine expertisden vaz geçtik. Satan arkadaşın tek diyebileceği şey aracın ben arkasındayım diyerek yemin etmesiydi. Bu durum içime çok sinmedi açıkcası ama elimdeki paraya da alabileceğim en iyi araba gibi duruyordu. Arkadaştan düşünmek için zaman istedim. İşten çıkıp eve geçince düşünüp olumlu olumsuz geri dönüş yapacağımı söyledim. Aklımda alıp almamak konusunda sorularla eve geçtim.

İşte asıl benim için mucize gibi bir şey diyebileceğim olay o an gerçekleşti. Büyük şans. Kime anlatsam inanamadı. Bu siteden c2 kullanan bir arkadaştan (Adını bilerek vermiyorum belki istemez diye) geçen hafta bir kaç soru sormak için telefonu istemiştim. Şans eseri tam eve geçtim o arkadaş mesaj attı. Hemen pazarlık yaptığım arabının sabihinden.com daki ilanını gönderdim ve bu arabayı almayı düşündüğümü sizce nasıl duruyor diye sordum. Fakat arkadaş daha ilanı atar atmaz Durun! diye yazdı. Ben ne olduğunu anlamadan o aracın ağır hasarlı olduğunu daha önceden tanıdıkları birinin aracı sattığını ve sattığı kişinin ağır bir kaza geçirdiğini söyledi. Ben şok oldum tabiki. Koskoca Türkiye'de milyonlarca aracın içinde satın almayı düşündüğüm aracın internette şans eseri iletişime geçtiğim bir kişi tarafından biliniyor olması belkide mucizeydi.

Bana aracın fotoğraflarını gönderdi. Araç bırakın 1.250 tl lik hasarı. Sağlam yeri kalmayacak şekilde kaza yapmıştı. Hiç bir şekilde tramer kaydı oluşturulmadan araç resmen sıfırdan yapılmıştı. Kendi kendime verilmiş sadakam varmış dedim. Arkadaş belki bana hiç geri dönüş yapmasa, yada bir kaç gün sonra yazsa ben pert bir aracı 1.250 tl lik hasar kayıtlı diye alacaktım.

Şimdi işin özetine gelirsek. Daha önce hiç araba almamış birisi olarak yıllarca biriktirdiğim, hiç bir kuruşunu haram yemeden, kimsenin hakkına girmeden kazandığım bu paranın. Vicdan sahibi olmayan insanlarca hiç edilmesine nasıl dayanırdım bilmiyorum. Bu aracı bu şekilde sağlam diye satmak nasıl bir vicdandır anlayamıyorum gerçekten. Büyük ihtimal bana aracı satan arkadaşında aracın kazalı olduğundan haberi yoktu. Bana öyle söyledi. Orasını bilemiyorum. Aldığı kişinin kendisini kandırdığını söyledi.

Ben ilahı adalete inanan biriyim. Bu şekilde insanları kandıran insanların başlarına her zaman daha kötü şeylerin geleceğine inanırım ki tecrübelerim de her zaman haklı olduğumu gösterir.

IMG-20180702-WA0009.jpg
IMG-20180702-WA0010.jpg
IMG-20180702-WA0011.jpg
Ekran Resmi 2018-07-04 11.05.40.png

Son düzenleme:
Kul hakkı?
Müslüman?

Her cuma ve bayramlarda camileri doldurunca müslüman olduğuna kanaat getiren ve 3 yaşında ki kız çocuğuna tecavüz ederek öldürebilen bir toplumun üyesiyiz. "Babana bile güvenme" diyen ata boşuna dememiş. Yaşamış, görmüş, geçirmiş. Bu topraklar, bu coğrafya böyle ne yazık ki babana bile güvenmeyeceksin.

En çok merak ettiğim konu, bilmeden aldığını söylediği aracın ağır hasarlı olduğunu öğrenince ilanını değiştirdi mi?

Hayır alenen orda duruyor. Hala hasar kaydı 1.250-Tl olarak satışta duruyor. Ve senin kadar şanslı olmayan biri perte çıkması gereken aracı bizim de içinde olduğu trafikte kullanacak. Belki de gelip bana vuracak...

ilan no: 582071851 şikayet edelim arkadaşlar.

Son düzenleme:
İşte sırf bu nedenlerden bile böyle otomobil forumlarına ve marka fanlarının oluşturduğu gruplara ihtiyacımız var , geçmiş olsun çok , verilmiş sadakanız varmış .

Çok geçmiş olsun. Forumda sabit bir başlık açılsın, bu şekilde pertten toplandığı belli olan araçların plaka,araç model vs gibi bilinen bilgiler oraya girilsin. Bir süre sonra elimizde sağlam bir veri oluşabilir.

Çok geçmiş olsun. Forumda sabit bir başlık açılsın, bu şekilde pertten toplandığı belli olan araçların plaka,araç model vs gibi bilinen bilgiler oraya girilsin. Bir süre sonra elimizde sağlam bir veri oluşabilir.
Malesef devletin buna bi çözüm bulması lazım. İnsanlar sistemin açıklarından faydalanıp kandırılıyorlar. Ben şanslıydım ama internet kullmayan binlerce insan var.

Malesef devletin buna bi çözüm bulması lazım. İnsanlar sistemin açıklarından faydalanıp kandırılıyorlar. Ben şanslıydım ama internet kullmayan binlerce insan var.
Devletin bir şey yapacağı yok gibi bu tür konularda, zaten gelen zamlarla da ne kadar önemsediğini gösteriyor. En azından elimizden geldiğince kurtarabildiğimizi kurtarırız. Şu plaka şu araçtayken böyle böyleydi şeklinde notlar alınabilir bir başlık altında.

Vah bizim halimize. Sıfır araca yönelsen fiyatlar saçma sapan seviyelerde , ikinci el alsan kazıklanma ihtimalin yüksek.

Devletin bir şey yapacağı yok gibi bu tür konularda, zaten gelen zamlarla da ne kadar önemsediğini gösteriyor. En azından elimizden geldiğince kurtarabildiğimizi kurtarırız. Şu plaka şu araçtayken böyle böyleydi şeklinde notlar alınabilir bir başlık altında.
Bildiğim kadarıyla araç satın alınırken plaka değiştirilebiliyor. onunda çözümü basit yani. Benim alacağım aracın plakası değişmiş olsaydı belkide bende hiç bilemeyecektim

Bildiğim kadarıyla araç satın alınırken plaka değiştirilebiliyor. onunda çözümü basit yani. Benim alacağım aracın plakası değişmiş olsaydı belkide bende hiç bilemeyecektim
Bildiğim kadarıyla arabanın eski plakalarını da görebiliyorsun. Yada tam tersi miydi plakanın eskiden hangi arabalarda kullanıldığını mı görebiliyordun

Alenen nitelikli dolandırıcılık suçu işleniyor aslında. Hukuk guguk olmasa, cezai yaptırımlar arttırılarak bu gibi girişimlerin önüne geçilebilir. Evine giren hırsıza ceza vermeyen, telefonla dolandırıcılık ile milletin alın terine göz koyanlar ön kapıdan alınıp arka kapıdan salınıyorken, adalet sistemimiz bu dolandırıcılara mı ceza verecek diyeceksen susar giderim bak :=)

Geçmiş olsun forum olarak bütçenizi ve aradığınız özellikleri yazarsanız araç seçiminde yardımcı oluruz.

Geçmiş olsun forum olarak bütçenizi ve aradığınız özellikleri yazarsanız araç seçiminde yardımcı oluruz.
çok teşekkürler. c2 vtr almak istiyorum max 25 bin. tabi herkes gibi temiz bi araba olsun istiyorum. bu paraya alabileceğim en iyi arabayı almaya çalışıyorum. tabi dolandırılmadan. konu olarak da açacağım.

Son düzenleme:
Alenen nitelikli dolandırıcılık suçu işleniyor aslında. Hukuk guguk olmasa, cezai yaptırımlar arttırılarak bu gibi girişimlerin önüne geçilebilir. Evine giren hırsıza ceza vermeyen, telefonla dolandırıcılık ile milletin alın terine göz koyanlar ön kapıdan alınıp arka kapıdan salınıyorken, adalet sistemimiz bu dolandırıcılara mı ceza verecek diyeceksen susar giderim bak :=)
Neye ceza veriliyor ki ülkede, her şey serbest :D

Geçmiş olsun, 2 sene önce ''şişirilmiş hasar kayıtı'' diye emniyet kemeri dikişli (dikiş yeri kılıf ile kapatılmış) airbagleri aktif olmayan dacia satıyorlardı. 2.el konusunda bilinçli ve dikkatli olmak gerek.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...