Prins Engine(N13) elveda?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RYAN7R
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Argesi bmwde ise neden uretimi kalkti.
BMW kendi motor bloğunu üretme kararı aldı ve 1.5 3 silindire geçiş yaptı da ondan.

BMW Group Press haberlerinde denk gelmiştim bu habere.

Bu kararı alırkende 6 silindirli 3.0 motorlarını sanki ortadan ikiye kesip kullanabilme ihtimallerini keşfettikleri için yaptılar. Piston küçültüp silindir hacmini düşürüp 1.5 3 silindirli motoru böyle yarattılar.

Bir örnekte 520i ve 320i'de kullanılan N20B20 (2.0 184bg) kodlu motoru kalkıp N20B16'ya çevirip for only Turkish market adı altında üretim yapabildikleri üzerinedir. N20 motorda yine silindir hacmi ve piston küçülterek üretim yaptılar.

Şu anda G30 5 serisi için bu N20B16'yı geliştiryorlar. Temmuz'da hazır.

Son düzenleme:
Bence iyi yapti, umarim daha verimli guclu bir unite olustururlar, daha uzun donem 8 in altina inemedik s icinde. 320i ed si olup uzun donemi 6.8 olan arkadasimda var ama adamin guzergahi rahat.

1.6 pejo motorlu bmw alip bmwye bindim demezdim. Zaten bir insan bir arabaya 200 bin verebiliyorsa 300 binde verrir. 2.0 has bmw motorlu alirdim. Zaten 1.6 alan gider birde tupde takar. Petrolhead adama piyasaya isim, musteriye guven aşilamak isteyen mutayit arabasi gitmez.

200 veren en fazla 220-230 verir , 300 e kadar cikabilecek adam 200 luk araba bakmaz.. siz turkiyede 100 bine araba bakarken 140-150 bine cikabiliyormusunuz.

Bence butce konusunda genelleme yapmak yanlis, 7487377373 cesit tuketici tipi var, ama buyuk cogunluk kredi ile aliyor.

bu arada 1.5 litre 3 silindir motor cok sessiz ve cok hevesli, uzun vadede sorun cikarir mi bilmiyorum ama yakiti da cok makul duzeyde, ben baya begendim.

Bence iyi yapti, umarim daha verimli guclu bir unite olustururlar, daha uzun donem 8 in altina inemedik s icinde. 320i ed si olup uzun donemi 6.8 olan arkadasimda var ama adamin guzergahi rahat.
Ben yazın katalog verisini tutturuyorum :D

Ankara'da Çankaya'da yaşamak demek hergün bol bol yokuş inip çıkmak demek. Çayyolu ise dümdüz sayılır. E tabii trafikte az, ışıkta çok yok akıcı trafikte gayet tutturuluyor. Benim arabanın konusunda fotoları da var.

Bence butce konusunda genelleme yapmak yanlis, 7487377373 cesit tuketici tipi var, ama buyuk cogunluk kredi ile aliyor.

nakit alan kisi de arabaya ayiracagi butceyi %5-10 esneyecek sekilde belirliyor
kredi ceken kisi de en fazla %10 yukari cikabiliyor. hadi olsun %20.

o sayamadigimiz milyon cesit tuketiciden kac tanesi butcesini %50 asacak ben super spor araba kullanicilarinin bile butcesini %50 esnetmedigine sahidim.

nakit alan kisi de arabaya ayiracagi butceyi %5-10 esneyecek sekilde belirliyor
kredi ceken kisi de en fazla %10 yukari cikabiliyor. hadi olsun %20.

o sayamadigimiz milyon cesit tuketiciden kac tanesi butcesini %50 asacak ben super spor araba kullanicilarinin bile butcesini %50 esnetmedigine sahidim.

Yani cevrem biraz garip o konuda, oradan yola cikiyorum, 50 bin liraya araba bakarken 250 bin liraya araba alan arkadasimda var, 150 bin liralik arabasini satip 50 bin liralim arabaya binen arkadasimda var, bunlari gordukce gercekten genelleme yapmakta epey zorlanmaya basladim :)

bu arada 1.5 litre 3 silindir motor cok sessiz ve cok hevesli, uzun vadede sorun cikarir mi bilmiyorum ama yakiti da cok makul duzeyde, ben baya begendim.

Ben 418i kullanmistim borusanda, test aracinin bile uzun donemde 9 litre gostermesi beni etkilemisti, gidisi sesi falanda gayet iyiydi, butun on yargimi kirmisti.

Ben yazın katalog verisini tutturuyorum :D

Ankara'da Çankaya'da yaşamak demek hergün bol bol yokuş inip çıkmak demek. Çayyolu ise dümdüz sayılır. E tabii trafikte az, ışıkta çok yok akıcı trafikte gayet tutturuluyor. Benim arabanın konusunda fotoları da var.

İste Cankaya bolgesinde yasadigimiz icin surekli trafik var, yazin 8-10 civari, kisin 10-12, epey can sikiyor, neyseki cok km yapilmiyor 1 ile. Ha sogutozu-eryaman arasini 3.5 la gitmisligimde var yazin.

Yani cevrem biraz garip o konuda, oradan yola cikiyorum, 50 bin liraya araba bakarken 250 bin liraya araba alan arkadasimda var, 150 bin liralik arabasini satip 50 bin liralim arabaya binen arkadasimda var, bunlari gordukce gercekten genelleme yapmakta epey zorlanmaya basladim :)

Para sorun degil diye yola cikip 200 bin euro nakitle araba alacak adam aracta 10 bin euro liralik opsiyon icin pazarlik yapan burun kiviranlar var cevremde :) demek dediginiz gibi hercesit insan var genelleme yapmamak lazim :)

bazen gercekten limite geliyorsun, spor koltuk mu daha onemli navigasyon mu diyosun, M paket olmasa olur mu diyorsun araba fiyatinin belki %5i ama senin bir aylik maasin oluyor, tam limite dayaniyosun, kredi kullanmak istemiyosun v.s. :)

Beyler en guzel ornek kendim. Ben ikinci evi alir almaz nissan xtraile grişcem.. 32 tllik arabadan 150 tllik arabaya %75 kredi ile girisucem. Yilda 30 bin tl ayiricam u ise.

Ayda 15bin lira kazandığını, 2 çocuğunu iyi eğitim görsün diye özel okulda yolladığını düşün bak kaç liralık arabaya binebiliyorsun evin kira olmasa bile.

Burs ile okursa okur. Ebeveynleri duygusal yoldan sömüren özel okullara kaptiracak param yok... Bu ulkede sadece cocugu icin calisan 2 tane baba biliyorum. Birisi zar zor uniyi bitirdi. Digeride 30 yasinda hayla okiyor.. En cok universitede ayri ev kirasi isterse onu veririm..

Kizim 45 gunluk. Bizim ailenin son nesli yuzde 89 kiz.. Liseye kadar mahhallede okur, ossde universite kazanirsa gider. Yada onuda aciktan okur. Olmadi bizim şirkete aliriz. Yapikredide veznedar, birmotta sigortaci olur gider.

Ya 3 20ied çok verimli motor yapmayın siz bi de 2.0dan bozma 520i motorunu görün min. 10 ort ile gezilebiliyor arabayla üst limitine hiç girmeyelim felaket

Burs ile okursa okur. Ebeveynleri duygusal yoldan sömüren özel okullara kaptiracak param yok... Bu ulkede sadece cocugu icin calisan 2 tane baba biliyorum. Birisi zar zor uniyi bitirdi. Digeride 30 yasinda hayla okiyor.. En cok universitede ayri ev kirasi isterse onu veririm..
Özel okullar ebeveynleri duygusal yönden sömürmüyor. Ebeveynler akılsızlık yapıp başta yapacakları şeyi sonda yaptıkları için sömürülüyor. Küçük yaşta devlet okuluna yolla, oradan alacağı hasbel kader eğitim öğretim ile üniversite kazanmasını bekle. Kazanamazsa da özel üniversiteye yolla. Böyle bir zihniyet maalesef yok.
Küçük yaşta çocuğa verebildiğin en iyi eğitim öğretim imkanını vereceksin ki sonraki aşamaları kendisi aşabilsin. İmkanı olup da bilinçli bir ebeveyn olabilen anne babaların çocuklarının ilkokul ve ortaokul çağında alacağı en iyi eğitim öğretim, lise ve üniversite çağı için gereken temeli almasında en önemli adımdır.
İnsanlar, çocuğun eğitimi ve öğretimi için harcanması gereken paranın üniversiteye hazırlık ve üniversiteden ibaret olduğunu düşündüğü için özel okulların duygusal bir sömürü düzeni olduğunu düşünür hale geldi. Eğitim öğretim için zamanında harcanmayan para ebeveyne bundan başka bir şey de düşündürmez zaten.

Cenk iyi guzel yaziyorsunda, biz nasil okuduk. Iki cocuk 10 sene iyi okul okuyacak diye kendimizdenmi vaz gecelim. Vursun kafasini kitaba calişsin dursun.. Bunu yapamiyor diye gidi yilda 50 bin lirayi vakif okullarinami sayiyim..

Cenk iyi guzel yaziyorsunda, biz nasil okuduk. Iki cocuk 10 sene iyi okul okuyacak diye kendimizdenmi vaz gecelim. Vursun kafasini kitaba calişsin dursun.. Bunu yapamiyor diye gidi yilda 50 bin lirayi vakif okullarinami sayiyim..

İstanbul fiyatlarını bilmem ama 50 bin tl olacağını sanmıyorum.Devlette iyi öğretmen bulmaya çalışacaksın abi ilkokulda o zaman.Devlet ortaokulları ciddi manada bazıları hariç eğitim seviyesi düşük.Ortaokulda çocuğun maddi imkan varsa özel okula gitmesi taraftarıyım

Tapatalk kullanılarak Tapatalk aracılığıyla gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...