Renault Megane 2001 Coupe.

Güncelleme 3 -İşleri Hızlandırıyoruz!

Yenileme işlemi biraz yavaş ilerlediğinden dolayı; herkes kollarını sıvadı, yapabileceğimiz basit işlerde ustaya yardımcı olmaya başladık. Her hafta sonu arabamda benimde izimin olması için İstanbul’dan Zonguldak’a arabayı görmeye gidiyorum. Bu hafta sonu gördüğüm manzara OverHaulin programında sürpriz yapılan insanlarda ki gibi oldu. :) Aracımızı soyduğumuz kadarıyla herhangi bir darbeye iyi ki rastlamıyoruz, düzeltecek işimiz çok yok. Tamponlar ve kaput çıkartılıp zımpara yapılacağı için genel hasarlar dışında araç üzerinde zımpara yapmıyoruz. Kaporta süreci devam ederken kapı pimlerini ve tavan çıtalarını sipariş ettim. Deri koltuklarının tamiri ve ön koltukların baştan kaplanması için Altınuç deriyle anlaşma yaptık. Daha önce forumdan Pulat abi gayet memnun kalmış. Bütçeyi ayarlayabilirsem kaporta devam ederken döşemeler İstanbul’a kargolanacak ve yeni döşemler yapılacak. Tahminen 15 gün içerisinde kaporta tamamlanır ve umarım foruma boya hazırlığı fotoğraflarını yüklerim. :)

Not: Logolar, camlar, farlar ve benzeri parçalar aracın kabası bittikten sonra çıkartılacak ve tekrar zımpara yapılacak. Aracın üzerinde ki çoğu parça orijinal yenileri ile değişecek.

EB871F72-1EA5-423D-A0CD-DB43E0C3BBA5.jpeg
86751CE8-8B2C-4DFE-9002-B3FA3354AD01.jpeg

Altınuç Deri’nin daha önce Coupe çalışması:

1E4E1A49-045E-4BC8-B2C2-17E67CB68E88.jpeg

Son düzenleme:
Mercedes E serisindeki siyaha boyat yaldır yaldır olsun tam siyah olsun yani. Renodaki siyah ton neden bilmem hep bi koyu yeşile çalar gibi duruyor. Hazır fırsat eline geçmişken siyahın en güzel tonunu bul ve boyat derim :)

Mercedes E serisindeki siyaha boyat yaldır yaldır olsun tam siyah olsun yani. Renodaki siyah ton neden bilmem hep bi koyu yeşile çalar gibi duruyor. Hazır fırsat eline geçmişken siyahın en güzel tonunu bul ve boyat derim :)

E serisi siyahını hiç düşünmemiştim, dediğinde hoşuma gitmedi değil şimdi. Mercedes’e pek hakim değilim fakat gördüğüm C serilerinde çok düz siyah tonu vardı. Yani siyah olabildiğince koyu ve derin olmalı. E serisinden bir ton seçip beğenmek lazım, kafama yattı. Bu gün araştırayım ama hangi tonu önerirsin?:)

Çok teşekkür ederim, muazzam oldu bu site. İnceliyorum, araştırıyorum. Dediğin modelin siyah tonu fazlasıyla hoşuma gitti hocam. Madem işe giriştik, siyahı güzel olsun. :) Şuan Obsidian Black tonuna sıcak yaklaşıyorum. Bakalım karara varacağız yakın zamanda. Çok zorluyor bu tarz kararlar.

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim, muazzam oldu bu site. İnceliyorum, araştırıyorum. Dediğin modelin siyah tonu fazlasıyla hoşuma gitti hocam. Madem işe giriştik, siyahı güzel olsun. :) Şuan Obsidian Black tonuna sıcak yaklaşıyorum. Bakalım karara varacağız yakın zamanda. Çok zorluyor bu tarz kararlar.
Ya ben ne yapayım sıvı sarı f7r yapayım istiyorum ortalık sıvı sarı araba kaynıyor ben ne renk yapsam acaba :)

Abi farklılık olsun tek olsun british racing green e boyatalim
Şu spec;Ekli dosyayı görüntüle 12909
Kardeşim bunun bi tık koyusu renkte bir f7r var ama adım gibi eminim belkide benden başka kimse bilmez :) Ama değerlendireceğim bu rengide. Daha önce maviyi yaparken de aynı kararsızlığa düşmüştüm filmi tekrar başa sarıyoruz Allah hayretsin :D

Güncelleme 4- Bitişe 15!

Uzun zamandır koltuğuna oturmuyordum; kapısını açmıyordum, sadece haftadan haftaya oğlumu görebilmek için 6-7 saat seyahat ediyordum. Bu gün uzun zamandan sonra ilk defa kapısını açıp içine oturdum, o kendine has kokusunun gitmediğini farkedince ağır duygular hissettim. Bir zamanlar ralli yapmaktan yerinde duramayan araba şuan olduğu yerde yatıyor, tabi daha güzel günler için. :)

Aracımızın kaput ve tavan hariç her noktası zımparalanmıştı. Kaput ve tavan bölgesi ince olduğundan dolayı boya sökücü ilaç ile uygulama yapıldı. Koca şehirde boya sökücü istenilen marka bulunamadığı için siparişle 3 gün beklemek zorunda kaldık.

Farlarımız, camlarımız, fitillerimiz, logolarımız ve tamponlarımız söküldü. Camlar şuan için araba üzerinde sadece oturtma olarak duruyor. Dışarıda saklanmasının daha tehlikeli olabileceğini beyan ederek araç üzerinde tutuyorlar.

Daha önce fiber astar kullanılarak boyanmış araç, bu yüzden zımparalamak ve boyayı kaldırmak cidden eziyet oldu denilebilir. Dolgu astarı artık atılabilir noktaya geldi. Gidişata göre 15 gün içerisinde arabamız bitmiş, toparlanmış olacak. 15 gün içerisinde far koruma ürünlerini alıp farlara koruma yapacağım. Sonrasında İstanbul’a gidip deri döşeme tamiri, ardından Paddock detaylı temizlik, Ankara boya koruma. Bitişe son 15!

E68A4352-D6F1-45B6-AFDB-E5159A94EB70.jpeg D7008367-3976-4438-B8DB-FA5CC3DF95F4.jpeg 9ADE6847-0740-4FEB-92BB-6A2250AB244F.jpeg

Tavan çıtalarını camları ve cam fitillerinide söktür bence. Altlarında pas filan olabiliyor. Bu kadar emeğin üzerine ufak detaylar atlanmasın. Çok güzel ilerliyor.

Aslında fotoğraflarda tavan çıtaları ve cam fitilleri sökük halde, fakat ön ve arka camlar hariç camları henüz sökmedik. En son o bölgeye geldiğinde sökmeyi düşünüyoruz, şimdiden söküp içerisini toz yapmamak için. Çok teşekkür ederim hocam, bu araçlarda ne kadar kaliteli saç kullanıldığını öğrenmiş oldum. Bir gram pas çıkmadı :)

Güncelleme 5- Bitişe 15 Dedik, Bitiremedik!

Merhaba Otopark ailesi! 15 dedik bitmedi, 20 gün dedik yine bitmedi. Arkadaş ne arabaymış? Sanırsınız takla atmışız, arabanın kemikleri kırılmış da anca toparlıyoruz. Bu yavaşlık hiç hoşuma gitmedi, sinir katsayım gittikçe tavana fırlamaya başlamıştı ki arabanın artık boyaya gireceğini gördüm. OH! :) Astarımız atılmış, yoklaması da çekilmiş bir güzel. Hatta beyaz hali hoşuma gitmedi değil. :D

Fotoğraflarda koyu, düzensiz gözüken bölgeler yoklama çekilmiş bölgeler, su zımparası ile hala daha düzeltiliyor.
Hazır otomatik kelebek camları çıkmışken motorlarını temizlemeye aldık.
Kaportamız madem hatasız olacak, motorumuzu da biraz güçlü hale getirelim istedik. Kutu içi hava filtreleri, performans egzozu ve spor yaylarımız yakında geliyor. 0-100'ü 7 saniyeye çekmeye gayret ediyorum. Jantlara da yakın zamanda el atmış oluruz, öncelik lastik!
Motordan gelen hastalığımdan dolayı Akrapovic egzoz başlığını da taktık mı tamamdır. :D

Not: Heyecanımdan dolayı devrik yazıyor olabilirim, yeterince bilgi aktaramıyor olabilirim. Af buyrun. :D

WhatsApp Image 2018-06-08 at 15.45.27.jpeg
Kumsal oyuncağımız Grand Vitara'da arkada durup kardeşini izliyor. :)
WhatsApp Image 2018-06-08 at 15.45.26.jpeg
WhatsApp Image 2018-06-08 at 15.45.23.jpeg
WhatsApp Image 2018-06-08 at 15.45.28.jpeg
WhatsApp Image 2018-06-08 at 15.45.27 (1).jpeg