Renault Megane 2001 Coupe.

Güncelleme 6- Sonunda Boyandık!

Herkese merhaba Otopark! 2 aylık sürecin artık sonuna geldik, geriye kaldı toplanmamız. Boya konusunda işimi şansa bırakmadığım için çok memnunum, arabayı gördüğümde ağzım açık kaldı diyebilirim. Oval noktalar hariç(oval bölgelerde her zaman dalgalanma olur) boyada dalgalanma, gölge yok. Eğer işlem pek özenilmeden yapıldıysa sonradan boyanan araçlarda toz muhakkak olur, hatta sıfır araçlarda bile boyada toz görülebiliyor. Bahsettiğim toz çok az miktarda diyebilirim. Boya verniğinde portakal kabuğu görüntüsü hafif de olsa mevcut, söylenilene göre verniğin kolay çizilmesini engelliyormuş bu durum, hatta sıfır araçlarda da bilerek portakal kabuğu olduğunu söylüyorlar. Ben böyle bir şey istemediğimden dolayı aracı işleme tabii tutacağım, tabi bunun için boyanın gazını atmasını bekliyoruz.

Aracın maskelerinin söküldüğü zamana denk gelmiştim, açıkcası bu kadar detaylı maskeleme yapacaklarını zannetmiyordum. Benzin iç kapağından tutun, kaputu tutan çıtaya kadar, bagaj hidroliğinden tutun, kapı menteşesine kadar. Şimdi bir kaç fotoğraf bırakıyorum, yarın toplanmış haliyle burayı süslemek üzere.

Aracın tavanı, direk yansımasını rahatlıkla görebilirsiniz:

1.jpeg

Aracın kaputu:

2.jpeg

WhatsApp Image 2018-06-11 at 19.49.33.jpeg

Kapıdan bir görüntü:

WhatsApp Image 2018-06-11 at 19.49.33 (5).jpeg

Genel fotoğraf:

WhatsApp Image 2018-06-11 at 19.49.33 (2).jpeg

WhatsApp Image 2018-06-11 at 19.49.33 (3).jpeg

WhatsApp Image 2018-06-11 at 19.59.06 (1).jpeg

Son düzenleme:
Son!

Uzun sürecin ardından artık kavuştuk. Bir süre sonra spor yaylarımız gelir, paçayı sıvamış dereye gidiyor gibi gözüktüğüne bakmayın. :) Güzel bir kamera olmadığı için fotoğraflayamadım. Aynı zamanda hala daha anahtar teslim yapmıyorlar, hatasız olması için toplanırken üst üste araç üzerinden geçiliyor. Sinirlensem de anahtar teslim olan çarşamba gününü bekliyorum. Bir gün güzel bir albüm yapıp burada paylaşırım. Bu süreçte iyi dileklerini eksik etmeyen, konuyu takip eden herkese teşekkür ederim. :)

F9329CAE-942A-40AD-8CDA-78D09EFDA53B.jpeg 5FCCC607-40A4-4472-9E63-A1440326C790.jpeg 4F295DE5-1826-488F-8853-AE9D79C7BF47.jpeg

Son düzenleme:
Son!

Uzun sürecin ardından artık kavuştuk. Bir süre sonra spor yaylarımız gelir, paçayı sıvamış dereye gidiyor gibi gözüktüğüne bakmayın. :) Güzel bir kamera olmadığı için fotoğraflayamadım. Aynı zamanda hala daha anahtar teslim yapmıyorlar, hatasız olması için toplanırken üst üste araç üzerinden geçiliyor. Sinirlensem de anahtar teslim olan çarşamba gününü bekliyorum. Bir gün güzel bir albüm yapıp burada paylaşırım. Bu süreçte iyi dileklerini eksik etmeyen, konuyu takip eden herkese teşekkür ederim. :)

Ekli dosyayı görüntüle 13611 Ekli dosyayı görüntüle 13612 Ekli dosyayı görüntüle 13613
Bazi sonlar gerçekten mutlu mu olur? Yada her mutluluk son mu getirir?
1. Sorunun cevabını arabaya bakınca verebiliyorum. Diğerine bakacaz :D

Arkalara spacer uygulansa acaba nasıl olur diye düşünmeden edemiyorum. Arka lastikler çok içeride
Yük olduğunda veya süspansiyon herhangi bir sebeple dip yaptığında bildiğim kadarıyla bu kasada lastik çamurluk içerisine bir miktar gömülüyor. Spacer o işi bozar.

Boyadan çıktığımız günden bu güne başımıza gelmeyen kalmıyor. En büyük derdim insanların araba üzerinde toz varken ellerini gezdirmeleri, üstüne yaslanmaları. Bıraktığım yerde herkes arabanın üzerinde elini gezdiriyor, hatta tek kişilik garajıma girip yapıyorlar bunu. Maalesef meraklı bir çocuk garaja bisikletiyle girmiş, bisikletin gidonunu aracın sağ ön çamurluğuna düşürmüş. Ön sağ çamurlukta dolu tanesi büyüklüğünde göçük ve boya sıyırması oldu. Dün akşam da garaja inek girmiş, aracın tamponuna sürtünüp pastayla geçecek kıvamda bir çizik yapmış. Nazarlık diyoruz, ama 1 ay içerisinde yaptıracağım. Hesaplarıma göre 1 ayda başımıza 2 olay geldiyse 1 yılda neler neler olur. :(

Boya sonrası pek fotoğrafımız yoktu. 3 ay sonra vernikte ki portakal kabuğu görüntüsünün giderilmesi için pasta ve cilaya gideceğiz. O zamana kadar son fotoğrafları atalım:

Boyadan çıktığımız günden bu güne başımıza gelmeyen kalmıyor. En büyük derdim insanların araba üzerinde toz varken ellerini gezdirmeleri, üstüne yaslanmaları. Bıraktığım yerde herkes arabanın üzerinde elini gezdiriyor, hatta tek kişilik garajıma girip yapıyorlar bunu. Maalesef meraklı bir çocuk garaja bisikletiyle girmiş, bisikletin gidonunu aracın sağ ön çamurluğuna düşürmüş. Ön sağ çamurlukta dolu tanesi büyüklüğünde göçük ve boya sıyırması oldu. Dün akşam da garaja inek girmiş, aracın tamponuna sürtünüp pastayla geçecek kıvamda bir çizik yapmış. Nazarlık diyoruz, ama 1 ay içerisinde yaptıracağım. Hesaplarıma göre 1 ayda başımıza 2 olay geldiyse 1 yılda neler neler olur. :(

Boya sonrası pek fotoğrafımız yoktu. 3 ay sonra vernikte ki portakal kabuğu görüntüsünün giderilmesi için pasta ve cilaya gideceğiz. O zamana kadar son fotoğrafları atalım:

Sansa bak yav ben kendime hakim olamazdım heralde

Sansa bak yav ben kendime hakim olamazdım heralde

Moralim çok fazla bozuldu, çocuklara da birşey diyemiyoruz doğal olarak. Tatlı tatlı yanlış olduğunu uyardım. Resmen başımıza iki tane boya işi çıktı. Sen gibi ben de kendime hakim olamıyorum ama muhattap yok ortada, ne inek sahibi var ne çocukların ailesi ortada. Şansımıza boya yeni ve taze, zarar gören yerler yapıldığında birebir aynı ton tutar.

Son düzenleme:
Moralim çok fazla bozuldu, çocuklara da birşey diyemiyoruz doğal olarak. Tatlı tatlı yanlış olduğunu uyardım. Resmen başımıza iki tane boya işi çıktı. Sen gibi ben de kendime hakim olamıyorum ama muhattap yok ortada, ne inek sahibi var ne çocukların ailesi ortada. Şansımıza boya yeni ve taze, zarar gören yerler yapıldığında birebir aynı ton tutar.
Aynen aynen bence de :D