Shell Fuel Save gerçekten ekonomik mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MertEren
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Caddede and in evine yakin olan buyuk opetten aliyordum memnundum kapandi shell oldu ilk baslarda kotuydu ama alisinca ust devirlerde baya fark oldu. 2.viteste 120 yi goruyor en azindan

nasıl anlıyorsunuz cidden şaşırıyorum bana da iza edin. 1 sene boyunca lukoil'den aldım. zararını görmedim. yararı var mı bilmem. bir sene shell nitro kullandım zararını görmedim. yararı var mı bilmem. 2 aydır bp,opet,shell ortaya karışık alıyorum hala bir fark görmedim. psikolojik olarak nitro diyorum. ismi güzel:D
Bende sendenim bizim arabadan anlamıyoruz bilemedim :D nasıl kanıya döner yada nasıl uçar araba

aracın kullanma klavuzunda kaç oktan veya hangi tür yakıt olacağı yazar farkıda vites küçültmeden gaza bastığımda anlıyorum ben aracn en verimli şekilde yakıyorsa yakıtı kendini rahatca topluyor fakat yakıt tam verim vermiyorsa araba biraz sağırlaşıyor

arabayı yakından tanımayı falan boşverin bunlar goy goy 3 senedir aynı arabayı kullanıyorum herşeyini bilirim de size ne anlatacağım;

bulgaristan'dan 98 oktan benzin aldım. pompa üzerinde bayrak işareti var:cool: daha alırken anlıyorsunuz bir şeyler var. o benzini aldım araba kendine geldi. ne bereketli benzin onunla depo rekorumu kırdım ve hep basa basa gittim sınırı geçtikten sonra. biz burada net kazıklanıyoruz. yazıyorum buraya. araba zaten normalde öncelik olarak 98 oktan diyor. depoya onu koyunca harbiden yürüdü be:D elal dedim elal:D
şuan nitro oktan olarak 98 oktana en yakın yakıt olarak biliyorum aracınız 98 oktan diyorsa 95 oktan alıyorsanz bir nebze performans değişir haliyle

Şu an alınan 98'lerin 95, 95'lerin de 93 oktan olduğu yönünde duyumlar alıyorum sürekli. Gerçeklik payı nedir bunun bilen var mı?

Şu an alınan 98'lerin 95, 95'lerin de 93 oktan olduğu yönünde duyumlar alıyorum sürekli. Gerçeklik payı nedir bunun bilen var mı?
zaten Türkiye'de 98 yok leagl olarak. illegalini bilemem. Tam da bunu yazmıştım birkaç post önce. 95 oktan olarak geçen benzinin zaten oktanının yüksek olmadığı 92 civarı olduğu iddia ediliyor. Bunun aslı astarı nedir bilemem ancak yurtdışından aldığım(mız) benzin ile her zaman daha çok mesafe kat ediyoruz.

Yakıt içinde en temiz ve verimlisi e85 yani ethanol deniyor ama o da bizim ülkede yok. Var ama pompada yok varil olarak satılıyor diye biliyorum

zaten Türkiye'de 98 yok leagl olarak. illegalini bilemem. Tam da bunu yazmıştım birkaç post önce. 95 oktan olarak geçen benzinin zaten oktanının yüksek olmadığı 92 civarı olduğu iddia ediliyor. Bunun aslı astarı nedir bilemem ancak yurtdışından aldığım(mız) benzin ile her zaman daha çok mesafe kat ediyoruz.
92 yanmaz ya o kadar değildir inşallah. Bir arkadaşım anlattı Almanya'dan gelen akrabasının E46 3 30i sinde depo kapağında 98 oktan koyunuz diye yazdığını neden bizde 98 yok anlamıyorum

arabanda stage2 yazılım olsa veya sonradan tamamen performans odaklı motor yapılmış olsa oktan arttırıcı depoya dökersin de stock araba da gereksiz bir hareket olur abi @Renard

oktan güçlü yanma değil bilakis benzinin yanma özelliğini kısar şöyleki yüksek oktanı yüksek sıkıştırmalı araçlara önerirler çünkü yüksek sıkıştırmada düşük oktanlı benzin erken tutuşma gösterip vuruntuya yani ateşleme zamanının bozulmasına sebep olur bu yüzden yüksek sıkıştırmalı araçlarda yüksek oktan önerilir.

Benzinli arabam olsaydı en uzun menzilli yakıtı alırdım po alırdım mesela. Dizel sıkıntı enjektör menjektör. po dan bir kaç kere depo almıştık yazın, egzoz dumanı artmıştı. Benzinlide o sıkıntı yok o yüzden dediğim gibi markaya değil iş yeri kalitesine bakardım. Eski arabam corollaya son 5-6 ay boyunca moil den yakıt aldım performans aynı, menzili en uzun yakıttı

Hep shell den aliyorum. Yazin hep nitro aliyodum son birkaç aydır fuelsave e döndüm. Kış mevsiminden de olabilir yada başka sebepten ama aracın ortalamasi son dönemde 6.3 ten 6.8 e çıktı.

nasıl anlıyorsunuz cidden şaşırıyorum bana da iza edin. 1 sene boyunca lukoil'den aldım. zararını görmedim. yararı var mı bilmem. bir sene shell nitro kullandım zararını görmedim. yararı var mı bilmem. 2 aydır bp,opet,shell ortaya karışık alıyorum hala bir fark görmedim. psikolojik olarak nitro diyorum. ismi güzel:D

Abi benim araba 1.7dti biliyosun :) benim arabada yazılımda kesici yok , kaliteli mazot aldığımda yanma iyi olduğu için 5200 devirde korumaya alıyo ve çok hoş zarif bi kesiciye giriyo çatır çatır kesmiyoda daha nazik böyle :) ama kötü yakıt olduğu zaman yanmıyo araba 4700 devirde kalıyo ben ordan anlıyorum , bide attığı dumanın yoğunluğu ve kokusuyla , aytemizden aldığımda attığı en yoğun dumanı attı ve kesiciye girmedi ahshshsh

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...