Kullanıcı adımdaki Mazda'ya LPG'de Pamukkale Gaz'dan.
Benzini nadir de alsam Shell veya BP.
Golf 6'ya ise Shell'den şaşmıyorum.
Hemşerim pamukkale gazı bosver benzer fiyata aytemiz veya aygazı öneririm.
Kullanıcı adımdaki Mazda'ya LPG'de Pamukkale Gaz'dan.
Benzini nadir de alsam Shell veya BP.
Golf 6'ya ise Shell'den şaşmıyorum.
Hocam Aygaz 2,90 3 civarına bulunuyor ama aytemiz hatırladıgım kadarıyla bayağı pahalıydı. Pamukkale Gazı niye tavsiye etmiyorsunuz?Hemşerim pamukkale gazı bosver benzer fiyata aytemiz veya aygazı öneririm.
Rafineri çıkış temiz yakıt Opetin zaten öyle Bp gibi bir katkısı yok sıradan yakıt satıyor sadece heryerde dağın başında dahi temiz güvenilir yeterli kalitede yakıt satıyor. Aytemiz ise Doco istasyonu denilen doğrudan Aytemiz markasının kendisinin açtığı istasyonlarda Opet ile aynı rafineri çıkış temiz güvenilir ve kaliteli yakıtı satıyor Ben de şirket araçları ile beraber %12 indirim ile Doco istasyonundan alıyorum. Eğer siz de Aytemiz Doco istasyonu olan yere yakın oturuyor iseniz indirimli almaktan asla çekinmeyin akaryakıtta kar marjı bayi + ana dağıtıcı toplam %17 yani rahatlıkla indirim yapabilirlerNasıl aynı yakıt? Katkı maddesi aynı deterjan firmasından aynı özellikte mi?
P.O. nun belirli bir kalite standardı yok bazı yerde iyidir bazı yerde uyduruk firmalardan farksızBence PO 'dan durabildiğiniz kadar uzak durun. Opet daha iyi bir tercih olur.
Hocam Aygaz 2,90 3 civarına bulunuyor ama aytemiz hatırladıgım kadarıyla bayağı pahalıydı. Pamukkale Gazı niye tavsiye etmiyorsunuz?
Bu arada forumda Denizlili görmek hoşuma gitti )
Aslında ben denemeyi seven biriyim. Ve güvenilir olduğunu bildikten sonra alırım da dert değil o kısmı. Aytemiz den geçtiğimiz ay bonus kampanyası nedeniyle aldım. İlettiğiniz gibi pekte fark göremedim. Bonus un yaptığı kampanyalara göre hareket ediyorum. Yalnız benim bildiğim özellikle büyük markaların hepsinde katkı maddesi ve marker var. Marker yakıtın markasının ayırt edilebilmesi için, katkı maddeside iddia ettikleri temizleme, menzil, performans vs. İçin. Zamanında bir yakıt firmasının çağrı merkezinde yöneticilik yaptım. Oradan biliyorum. Şimdi Soil, Euroil vb. Gibi markalarda yok katkı ama büyük markalarda var.Rafineri çıkış temiz yakıt Opetin zaten öyle Bp gibi bir katkısı yok sıradan yakıt satıyor sadece heryerde dağın başında dahi temiz güvenilir yeterli kalitede yakıt satıyor. Aytemiz ise Doco istasyonu denilen doğrudan Aytemiz markasının kendisinin açtığı istasyonlarda Opet ile aynı rafineri çıkış temiz güvenilir ve kaliteli yakıtı satıyor Ben de şirket araçları ile beraber %12 indirim ile Doco istasyonundan alıyorum. Eğer siz de Aytemiz Doco istasyonu olan yere yakın oturuyor iseniz indirimli almaktan asla çekinmeyin akaryakıtta kar marjı bayi + ana dağıtıcı toplam %17 yani rahatlıkla indirim yapabilirler
Zaten 5 yılda en çok bayi kaybeden marka olmuş. En çok kazanan ise Opet. Yarı yarıya belki daha fazla bayi sayısı vardı PO nun ama şimdi fark 200-300 kadar kalmış. İnsanlarımız hala PO yu yerli sanıyor ama uzun zamandır Avusturya kökenli OMW firmasına ait. Ben şimdiye kadar nereden aldıysam çok kötü çıktı PO.P.O. nun belirli bir kalite standardı yok bazı yerde iyidir bazı yerde uyduruk firmalardan farksız
Zaten 5 yılda en çok bayi kaybeden marka olmuş. En çok kazanan ise Opet. Yarı yarıya belki daha fazla bayi sayısı vardı PO nun ama şimdi fark 200-300 kadar kalmış. İnsanlarımız hala PO yu yerli sanıyor ama uzun zamandır Avusturya kökenli OMW firmasına ait. Ben şimdiye kadar nereden aldıysam çok kötü çıktı PO.
Mutlaka bir katkı maddesi vardır lakin Opet in marka değeri Arge den ziyade kalite standardı temizlik vs den geliyor Opetin ekstra parayla sattığı katkılar da zaten kaliteli değil bir Shell Bp değil yani Aytemiz de Doco larda aynı rafineri çıkış kaliteli yakıta yine yüksek Arge sonucu olmayan bir katkı katıyor iki markada da düşük miktarlarda o nedenle aşağı yukarı aynı yakıt burada önemli olan Aytemiz in Doco istasyonu olması yani Markanın kendisinin işlettiği istasyon olacak aksi halde Bp den tutun Shell e kadar yakıtın kalitesini istasyonun sahibi de belirler markanın kalitesi de zaten tam bu noktada devreye giriyor Aytemiz kendi Doco haricinde çok da önemsemezken Opet heryerde kaliteyi standartlaştırıyor keza 2 PO istasyonu olan tanıdığım birinde kalitesiz yakıt satarken şehir merkezinde olan fazla yakıt sattığı istasyonda kaliteli satıyor yada Aytemiz haricinde aldığım BP sahibi İlçeye Opet açılınca müşteri kaçmasın diye Yüksek katkılı yakıt aldığını söylemişti ki gerçekten aracında farklılığı bizzat hissediyorum Oktan değeri belli ki daha yüksek. Firmalarda kar marjinın dışında bayilere ekstra tanker başına prim veriler ortama 100 $ civarındadır yani sürümden de kazanırsınız bu prim de aldığınız tanker yakittaki katkı oranına göre artar yada azalır Yüksek katkılı BP nin sahibi 60$ aldığını söylemişti yakitta durum bu %17 toplam kârın olduğu pazarda indirimli yakıt almak oldukça mantıklı yeter ki ince eleyip sık dokuyunAslında ben denemeyi seven biriyim. Ve güvenilir olduğunu bildikten sonra alırım da dert değil o kısmı. Aytemiz den geçtiğimiz ay bonus kampanyası nedeniyle aldım. İlettiğiniz gibi pekte fark göremedim. Bonus un yaptığı kampanyalara göre hareket ediyorum. Yalnız benim bildiğim özellikle büyük markaların hepsinde katkı maddesi ve marker var. Marker yakıtın markasının ayırt edilebilmesi için, katkı maddeside iddia ettikleri temizleme, menzil, performans vs. İçin. Zamanında bir yakıt firmasının çağrı merkezinde yöneticilik yaptım. Oradan biliyorum. Şimdi Soil, Euroil vb. Gibi markalarda yok katkı ama büyük markalarda var.
Tekrar satılacağını duymuştum ama takip etmedim doğrusu. Hollandalıymış Vitol bu arada.2017'nin ortasında İsviçre kökenli Vitol firması tarafından alındı.
Çok marka denedim ama benzinde ben Opet te aldığım verimi diğer markalarda alamamıştım. Dizel de şu güne kadar çok övülen total dahil bende bir etki yaratmadı. Sadece PO inanılmaz kötü geldi. Bu arada test edip görmüş ona göre yazmıştırsınız eminim ama PO sadece Türkiye de faaliyet göstermesine rağmen Amerikalı bir deterjan firması ile anlaşmıştı. 100 litre de 4 litreye varan tasarruf sağlayan katkı maddesini anlaşma gereği sadece PO ya verebiliyordu ilgili firma. Yani aslında bu katkı maddelerini üreten firmanın kalitesi ile de alakalı. Misal yaygın olmayan Q Plus firmasının anlaşmalı yağ tedarikçisi Veedol. Veedol aslında çok büyük firma ama Türkiyede bilinmiyor ve tek anlaşmalı istasyon Q Plus.Mutlaka bir katkı maddesi vardır lakin Opet in marka değeri Arge den ziyade kalite standardı temizlik vs den geliyor Opetin ekstra parayla sattığı katkılar da zaten kaliteli değil bir Shell Bp değil yani Aytemiz de Doco larda aynı rafineri çıkış kaliteli yakıta yine yüksek Arge sonucu olmayan bir katkı katıyor iki markada da düşük miktarlarda o nedenle aşağı yukarı aynı yakıt burada önemli olan Aytemiz in Doco istasyonu olması yani Markanın kendisinin işlettiği istasyon olacak aksi halde Bp den tutun Shell e kadar yakıtın kalitesini istasyonun sahibi de belirler markanın kalitesi de zaten tam bu noktada devreye giriyor Aytemiz kendi Doco haricinde çok da önemsemezken Opet heryerde kaliteyi standartlaştırıyor keza 2 PO istasyonu olan tanıdığım birinde kalitesiz yakıt satarken şehir merkezinde olan fazla yakıt sattığı istasyonda kaliteli satıyor yada Aytemiz haricinde aldığım BP sahibi İlçeye Opet açılınca müşteri kaçmasın diye Yüksek katkılı yakıt aldığını söylemişti ki gerçekten aracında farklılığı bizzat hissediyorum Oktan değeri belli ki daha yüksek. Firmalarda kar marjinın dışında bayilere ekstra tanker başına prim veriler ortama 100 $ civarındadır yani sürümden de kazanırsınız bu prim de aldığınız tanker yakittaki katkı oranına göre artar yada azalır Yüksek katkılı BP nin sahibi 60$ aldığını söylemişti yakitta durum bu %17 toplam kârın olduğu pazarda indirimli yakıt almak oldukça mantıklı yeter ki ince eleyip sık dokuyun
Doğru, ben genel merkezi Cenevre görünce İsviçre zannetmiştim.Tekrar satılacağını duymuştum ama takip etmedim doğrusu. Hollandalıymış Vitol bu arada.
Kaliteli istasyon bulmak yine kolay da işte o performanslı istasyonu bulmak gerçekten zor haklısınızÇok marka denedim ama benzinde ben Opet te aldığım verimi diğer markalarda alamamıştım. Dizel de şu güne kadar çok övülen total dahil bende bir etki yaratmadı. Sadece PO inanılmaz kötü geldi. Bu arada test edip görmüş ona göre yazmıştırsınız eminim ama PO sadece Türkiye de faaliyet göstermesine rağmen Amerikalı bir deterjan firması ile anlaşmıştı. 100 litre de 4 litreye varan tasarruf sağlayan katkı maddesini anlaşma gereği sadece PO ya verebiliyordu ilgili firma. Yani aslında bu katkı maddelerini üreten firmanın kalitesi ile de alakalı. Misal yaygın olmayan Q Plus firmasının anlaşmalı yağ tedarikçisi Veedol. Veedol aslında çok büyük firma ama Türkiyede bilinmiyor ve tek anlaşmalı istasyon Q Plus.
Aynen öyle. İstasyon güvenilir olacak önce.Kaliteli istasyon bulmak yine kolay da işte o performanslı istasyonu bulmak gerçekten zor haklısınız
Bu arada ben göremedim belki ama işlerine geldiği için sanıyorum Web sayfasında falan yazmıyor Vitol. Zamanında OMW de yazmazdı. Devletin olduğu hissiyatı işlerine geliyor baya.Doğru, ben genel merkezi Cenevre görünce İsviçre zannetmiştim.
Alpet 'in yakıtın hiç tutmadım. PO' dan belki 1 tık iyi.Bugün de Alpet aldım denemek için. Performans anlamında sanki devir yükselirken diğerlerine göre zorlandı gibi geldi ama daha ilk gün erken konuşmamak lazım. Menzil bilmiyorum şimdilik.