Yeni Hyundai i30 ilk test

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

fatih yavuz

Profesör
8 Eyl 2016
559
1,083
2,320
İstanbul
Marka
Saab
Lpg için sıvı sistem birde karma sistem var gdi motorlara
Karma sistem adı üzerinde benzin ve lpg yi ortak kullanan bir sistem ve fiyatları 2800-4000 arası genelde. %30-40 arası bir tasarruf sağlamak mümkün diyorlar ama yine de km de 35-40 kuruşun altına inmiyormuş pek.
Sıvı sistem ise tamamen LPG ile çalışan bir sistem ve tasarruf oranı %45-50 arası. Bu sistemlerin de en ucuzu marjet marka olanıdır. 4500 tl civarına montajları yapılıyor fakat marş uzaması gibi sorunları olduğundan genelde prins ve brc tercih ediliyor onların fiyatları ise 9 bin tl lere kadar çıkıyor.
 

TheMachinist

Profesör
9 Eyl 2016
194
381
1,335
Beyler ben farklı bir açıdan olaya yaklaşacağım. 2015 i30 sahibiyim. yeni i30 u da çok sevdim. ama alır mıyım ? valla o paralara o arabaları almaktansa ikinci el mercedes ler var bebek gibi :) yahut bmw ler bulunur. her neyse asıl söylemek istediğim şey şu: 2008 den beri hyundai kullanıcısıyım. hyundai tam olarak fiyatın performansına oynuyor.
ilk üretime başladığı yıllarda aracı kendi üretse de motoru mitsubishi den alıyordu. hatta 90 lara kadar bu şekilde devam etti. ki gdi motorun da ilk kullanımı mitsubishi de diye biliyorum. adamlar azimle bir şeyleri geliştirme, kendilerini tanıtma amacıyla hatta zararına satışlar yaparak (kendi dergilerinde yazıyordu ) bu günlere geldiklerini söylüyorlar. ki yorumlarda da okuduğum kadarıyla gayet başarılılar.

keşke biz de yapabilsek. kasasını kendimiz üretip motoru herhangi bir firmanın yardımıyla üretime başlatsak, korelilerin bu gelişme azmiyle ilerlesek te bundan 40 50 yıl sonra kendi markamızın dünya devlerinin segment belirleyen modelleriyle kıyaslayıp üstün yönlerini savunabilsek.

keşşke bizim olsaa :p
olaya çok fazla duygusal yaklaştım galiba :)
 

bsonmez

Profesör
8 Eyl 2016
64
84
1,010
Konya
Bu aracı Fiat Egea'ya benzetenlere sormak istediğim bir soru var. 2016'nın martında tanıtılmış hatchback Egea'dan Hyundai esinlenip, ilham alıp, tasarımını çalarak, 5 ayda yeni i30'u mu tasarladı açıklayın bunu. Bu arabaların tasarlanıp, kille modellenip, kalıba alınıp, üretilip, montajlanması 5 ayda tamamlanabiliyor mu? Eğer cevabınız evet ise hyundai tasarımı çalmış diyebiliriz. Yok yapılamaz diyorsanız o zaman şu ''Buna benzemiş yeağğh, şundan çalmış yeağğh '' laflarını bırakalım. Sonuçta bu araçta insanların emeği var diğerlerinde olduğu gibi.
https://www.otopark.com/2016/03/karsinizda-fiat-egea-hatchback-ve-wagon/
https://www.otopark.com/2016/09/karsinizda-hyundai-i30-2017/
 

At

Takipçi
Beta Programı
29 Eki 2016
6,487
16,238
5,020
Antalya
Marka
Aston Martin
Aracı otopark testi gelmeden yorumlamak istemiyorum, birkaç kişi kopyalamadan bahsetmiş, ben en çok Elantra'nın içinin Leon'la nasıl aynı olduğunu düşünüyorum. Makyajlı eski Elantra'nın içi kat kat daha iyiydi bence.
 
  • Beğeni
Tepkiler: becool ve Porsche

kansuvargun

Profesör
8 Eyl 2016
237
259
1,385
34
İstanbul
Benzetmeler olası, daha da devam edecek çünkü emisyon limitlemelerinde markaların karşısına çıkan sorunlarda birisi de sürtünme direnci. Direnci ne kadar düşürürseniz araç daha düşük emisyonlu oluyor.

E fizik kuralllarına göre en düşük tasarım için 1 model olacağından, tüm araç üreticileri buna doğru gidiyor. Araçları dikkatli incelediğinizde çoğunun şekli şemali birbirine benziyor. Yanal çizgilerle, ön ızgara ile, arka stoplar ile bir imaj çiziyorlar kendilerine.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım