Aldığım notlardan yaa alla bilir ne zaman not almışım bunu.Güncel okuyup yansıttığımda linki paylaşırımKaynak ingilizce değilse paslayabilirsin babuşrenault garip firma ya kastığı zaman çok güzel işler yapıyor

Aldığım notlardan yaa alla bilir ne zaman not almışım bunu.Güncel okuyup yansıttığımda linki paylaşırımKaynak ingilizce değilse paslayabilirsin babuşrenault garip firma ya kastığı zaman çok güzel işler yapıyor
Aynı motor yeni 1,2,3 ve 4 serilerinde de var, 18i modellerinde. Yakıtına bakamadım ama sesi falan hoştu.İlginç bilgilerde bugün 2 : Downsizing akımını başlatan Vw nin 2005 yılında tanıttığı 1,4 tsi motor olmuş.Şu an ise piyasada downsizingin en iyi uygulandığı motor olarak BMW nin B38 kodlu 1,5 L lik i8 lerde kullandığı motor gösteriliyormuş.(Kullanmak nasip olmadı)
Şimdi ben premium olmaktan bahsediyorum ondan daha iyi bir yalıtım olsa hoş olur diyorumAslen rüzgardan çok şikayetçi değilim 120'den sonra falan beni rahatsız etmeye başlıyor ama ben pek problem etmiyorum. Mesela lastik sesinden kafam şişiyordu ama düzce-istanbul arası otobana yeni beton asfalt döktüler lastik sesi falan kalmadı. Asfalt güzel olunca lastikten yana hiç sıkıntı yaşamıyorum. Ama işçilik konusu cidden vasat yani. Yeni focus'da hepsine el atmışlar duyduğum kadarıyla.
3 silindirin çıkardığı sestir hoşuna gidenAynı motor yeni 1,2,3 ve 4 serilerinde de var, 18i modellerinde. Yakıtına bakamadım ama sesi falan hoştu.
Hatta ben de bilgi vereyim: BMW 3 silindirli motorlara üretim maliyetini azaltmak amacıyla geçti. 3, 4 ve 6 silindirli motorların tek silindir genişlikleri falan aynı. Yani hem motor bloğu hem kullanılan parça olarak ciddi oranda ortak parça var.
Sorma, ben de telefonu Hakan'ın tavsiyesiyle Android 6.0a güncellemiştim. O zamandan sonra downgrade filan yaptıysam da bi daha dikiş tutmadı. Mobil konusu müdürde sıkıntıHakan en son senin tavsiyene uyup bi şeyi silip yüklediğimde bütün sifrelerim bilgilerim vs yok olmuştu senin tavsiyene uyanı s
Tabii hoş olur ama çok zor. Sanıyorum ki mk4 titanium focus'un fiyatı golf'ten bile pahalı olacak. Hele bir de yalıtıma falan kasıp maliyeti iyice arttırırlarsa yollarda göremeyiz bileŞimdi ben premium olmaktan bahsediyorum ondan daha iyi bir yalıtım olsa hoş olur diyorum![]()
Ben geçeceğini sanmıyorum. Geçse bile altyapısına değer zatenTabii hoş olur ama çok zor. Sanıyorum ki mk4 titanium focus'un fiyatı golf'ten bile pahalı olacak. Hele bir de yalıtıma falan kasıp maliyeti iyice arttırırlarsa yollarda göremeyiz bile![]()
Bizi kopartıyo başka bi açıklaması olamazSorma, ben de telefonu Hakan'ın tavsiyesiyle Android 6.0a güncellemiştim. O zamandan sonra downgrade filan yaptıysam da bi daha dikiş tutmadı. Mobil konusu müdürde sıkıntı![]()
Yeni kasa çok muamma durumda açıkçası. Torsiyonlu ve bağımsız olarak 2 versiyon olacak bu kesin. Torsiyonlu halini Avrupa'ya verirlerse evlere şenlik, bağımsız halini Avrupa'ya verirlerse sürüş ne olacak ? Konforlu bir araç üretmeye çalıştıklarını okudum, her ne kadar sürüş zevkinden kısmadan bunu yapmaya çalışıyoruz diye dip not geçmiş olsalar da c segmentte falan böyle bir şey mümkün değil. O yüzden mk4 focus'un sürüşü nasıl olacak tam anlamıyla muamma diyebiliriz.Ben geçeceğini sanmıyorum. Geçse bile altyapısına değer zaten![]()
Benim için segmenti belirleyen ilk önemli unsur altyapıdır. Bunun içinde şase, süspansiyon ve direksiyon sistemi vardır. İkinci önemli unsur ise aracın boyutlarıdır. Boyutlarının büyüklüğünü iç mekan hacmine yansıtıp yansıtamaması ayrı bir konu ama boyut her zaman ikinci unsurdur. İnsanlar genellikle ilk unsura boyutu koyarlar hatta daha da ileri gidip iç mekan hacminin büyüklüğüne göre yorumlarlar. Bu bana göre yanlıştır.Beyler sohbetinizi takip ettim de aklımda şu soru oluştu ikiniz de güncel takipçisisiniz bu işin.Bir arabanın segmentini ne belirler sizin için? @CenkGs @berkay4408
Katılıyorum genel anlamda markalarda bunlara dikkat ediyor arabalarını konumlandırırken.İyiden iyiye forumda iç hacime göre konumlandırma sezince bu işte bir iş mi var diye danışmak istedim.Saydıklarının üzerine abi işçiliği eklemezsem olmaz.Kötü işçilikli bir D segmenti oraya yakışmıyor mesela.Büyütülmüş C oluyorBenim için segmenti belirleyen ilk önemli unsur altyapıdır. Bunun içinde şase, süspansiyon ve direksiyon sistemi vardır. İkinci önemli unsur ise aracın boyutlarıdır. Boyutlarının büyüklüğünü iç mekan hacmine yansıtıp yansıtamaması ayrı bir konu ama boyut her zaman ikinci unsurdur. İnsanlar genellikle ilk unsura boyutu koyarlar hatta daha da ileri gidip iç mekan hacminin büyüklüğüne göre yorumlarlar. Bu bana göre yanlıştır.
Egea focus'tan daha fazla iç hacim sunuyor diye focus'la aynı segment diyebilir miyiz ? Mümkün değil denemez. Çünkü araç lwb yani genişletilmiş b segment platformunda üretiliyor.
nasıl da döküldü cenk hocamFord araçlarıyla yürümeyi pek sevmiyorum. Ama bazen alengirli giden bir focus'cu gördüğümde şoförlüğünü ölçmek için atışmaya davet ettiğim oluyorAslında tamamen meraktan sormuştum bu özellikleri
![]()
Viraj görürsem dayanamam, virajlı yokuşlu yol gördüğüm zaman marka, model, motor algısı bende sıfırlanıyor. 1.25 fiesta'yla s320'ye Ereğli yolunda artistik yapmaya kalktığım olmuştur. Gerçi boyumun ölçüsünü aldım ama huy işte vazgeçemiyorum![]()
Eskiden beri boyutlar büyüdükçe segmentte büyür mantığından dolayı bir aracın boyutlarının büyük olduğunu görenler üst segment olarak nitelendiriyor. Halbuki markalar son bir kaç yıldır b segment şaselerini genişleterek c segmente yakın veya aynı boyutları verebiliyorlar. İnsanlar bu ayrıntıyı bilmedikleri için boyut büyüdükçe segmentte büyümüştür mantığına bürünüyor doğal olarak.Katılıyorum genel anlamda markalarda bunlara dikkat ediyor arabalarını konumlandırırken.İyiden iyiye forumda iç hacime göre konumlandırma sezince bu işte bir iş mi var diye danışmak istedim.
ashfajfjasf kapışmak kötüdür kötü, hele öyle hadi kapışakk bilader falan demek hepten kötüdür hiç gerek yoknasıl da döküldü cenk hocam![]()
![]()
Yeni kasa çok muamma durumda açıkçası. Torsiyonlu ve bağımsız olarak 2 versiyon olacak bu kesin. Torsiyonlu halini Avrupa'ya verirlerse evlere şenlik, bağımsız halini Avrupa'ya verirlerse sürüş ne olacak ? Konforlu bir araç üretmeye çalıştıklarını okudum, her ne kadar sürüş zevkinden kısmadan bunu yapmaya çalışıyoruz diye dip not geçmiş olsalar da c segmentte falan böyle bir şey mümkün değil. O yüzden mk4 focus'un sürüşü nasıl olacak tam anlamıyla muamma diyebiliriz.
Yeni 8 ileri şanzıman maliyeti arttıracak. 150 ve 200'lük ecoboost Türkiye'ye gelecek ama Ford ecoboost motoru uygun fiyatlandırmıyor. Dizelin fiyatı zaten yıldızlara çıkar. Standart donanımlar çoğaldı, head up display v.s eklenmiş. Malzeme kalitesi ve işçilik arttırılmış. Buna ek olarak mondeo'daki pahalı süspansiyon gelirse fiyata bir etki de o olur. Tahminimce highline golf ile fiyat konusunda kıyasıya rekabete girecek.
Cenk abi açıklamış herşeyi sadece şuraya katılmıyor.Beyler sohbetinizi takip ettim de aklımda şu soru oluştu ikiniz de güncel takipçisisiniz bu işin.Bir arabanın segmentini ne belirler sizin için? @CenkGs @berkay4408
Egea için durum ne bilmiyorum ama bu kullanılan altyapı modüler bir altyapı mı? Evetse c segmenti denilebilir ama değilse o zaman direk b.ünkü araç lwb yani genişletilmiş b segment platformunda üretiliyor.
Yanlışım yoksa Gm ile ortak üretilen, yeni mustang'de ve camaro'da kullanılan 10 ileri tork konvertörün bir türevi bu 8 ileri hocam.Baya değişik bir araba geliyor bu yüzden bir şey ön görmek biraz zor.
8 ileri şanzımanlar sanırım psa ve opel in kullandığı aisinler ve bildiğim kadarıyla onlar 2.0 motora göre uyumlu. Eğer kendi şanzımanları ise bilemem.
Modüler derken hocam biraz daha açar mısın ?Egea için durum ne bilmiyorum ama bu kullanılan altyapı modüler bir altyapı mı? Evetse c segmenti denilebilir ama değilse o zaman direk b.
o işin dingil mesafesiyle direk alakası olur ya. Tabii markanın lanse ettiği sınıflandırma da önemli. Bu dediklerim kağıt üstündeki teorik sınıflandırma için geçerli tabii. Pratikte altyapılar veya iç hacim genişlikleri bir alt veya bir üst sınıf gibi hissettirebiliyor.Katılıyorum genel anlamda markalarda bunlara dikkat ediyor arabalarını konumlandırırken.İyiden iyiye forumda iç hacime göre konumlandırma sezince bu işte bir iş mi var diye danışmak istedim.Saydıklarının üzerine abi işçiliği eklemezsem olmaz.Kötü işçilikli bir D segmenti oraya yakışmıyor mesela.Büyütülmüş C oluyor
bildiğim kadarıyla o şanzıman 2.0 ve üstü motorlar için. Ne psa ne de opel o şanzımanı daha küçük hacimli motorlarında kullanmadıYanlışım yoksa Gm ile ortak üretilen, yeni mustang'de ve camaro'da kullanılan 10 ileri tork konvertörün bir türevi bu 8 ileri hocam.
Mesela en büyük örnek MQB. Bu şasi golf ile çıktı ama superb,tiguan,kodiaq,passat gibi üst sınıf arabalarda da kullanılıyor.Modüler derken hocam biraz daha açar mısın ?