Engine flush öncesi yağ basıncı. Motorun talep ettiğinden daha yüksek yağ basıncı var. Turuncu cizgi motorun talep ettiği, Mavi çizgi ise gerçek yağ basıncı.

1758968579228.png

Yağ değişimi ve Engine Flush sonrası Ecu Yağ basıncı arz ver talep durumu neredeyse eşit.

1758968638770.png

Merhaba . Arabamın kara kutusu olan FAP programı ile, obd datalarını aktif topluyor ve arızalarını inceliyorum. Son günlerde başıma bela olan P000A hatası ile uğraşıyorum. Araba P000A hatasını verdiğinde VVTI sistemi tamamen kapanıyor. Araba sıradan 75 beygir atmosferik motora dönüşüyor. Bunu motor yağı soğuk iken yapıyor.
P000A hatası alana araba VVTI sistemi kapandığında, sürüşte durmaya yakın fren yaparken motorun stop etmesi ile anlıyorsunuz. Ekranda herhangi bir arıza yanmaz. Araba rampa çıkarken zorlanır ve çok yakmaya başlar. Aşağidaki tipik geçikmeler Emme exzantrik için mavi kutular, Egzos kam mili için Gri boyalı kutulardan anlaşılıyor. Bunun bir çok sebebi var. Ben çözümümü bulana kadar çözüm yazmıyacağım. Sadece şunu bilin , arabanız durmaya yakın stop ediyor ise bilinki P000a veya P000B hatası alıyorsunuz. Eğer bunun oluşmasını engel olmak istiyorsanız yada daha az yaşanmasını talep ediyorsanız yağ ısınana kadar bir süre arabayı nazik sürün .

1759663466793.png

Mıknatıslı tutucu + fap 1.62 yazılımı gayet iyi yönetilebilir bir araba oldu.

Ekli dosyalar

• IMG_4117.jpeg
    IMG_4117.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 0
  • IMG_4118.jpeg
    IMG_4118.jpeg
    2.2 MB · Görüntüleme: 0
  • IMG_4119.jpeg
    IMG_4119.jpeg
    2.2 MB · Görüntüleme: 0
  • IMG_4120.jpeg
    IMG_4120.jpeg
    2.6 MB · Görüntüleme: 0
Araba 137000 km geçti. Bende ilana koydum. İlan süresi dolduğunda satılmazsa dopingli bir kez daha uzatır yine satılmazsa ailede kalmaya devam eder.
Biz ailecek kolay kolay arabamızı satmayız. En az 3 en çok 20 sene aynı aracı kullanıyoruz. Araç bizde ancak nakit sıkışıklığı ev alınırken satılır. Her yeni araba yeni sorunlar masraflar demek. Babam Cruzu 2019 yılında aldı halen kullanır. Arabaya para harcamak yerine memlekete ev yapdık. Yoksa bizde isteriz sıfır araba kullanmak. Araba sabit kalınca masraflarda sabit kalır. Hatta yıldan yıla masrafı düşer.
Benzinli almak önemli bir nokta. Lpg olmaması hayati bir karar. Bundan 10 yıl önce asgari ücret ile alınan yakıt 2000 km yola yetmezdi. Şimdi benzin ucuz dizel ve lpg gereksiz oldu. Bu gün asgari ücretle benzin alınsa Cruze 7500 km den fazla yol yapar. Benzinli atmosferik motorlar neredeyse ölümsüzler. Araba masrafları kısıldıkca kalan nakit ev ve tatile harcıyorsunuz. Yaş oldu 43 , bu saaten sonra en güzel araba bozuk olmayan kredi borcu olmayan arabadır bizim için. Geçen sene 3 tatilde 6 uzun yolumuz oldu. Ekonomimizi kullanamadığımız her ay kredisini ödemek için aile içi moral bozacak bir arabaya vermek için doğru zamanda değiliz. İyi geceler.

Bir sabah arabanın gösterge paneli sapıtınca, akünün yatarak bittiğini ön gördüm. İş bu sebeble 230 km kadar bir yolu bugün kat ederek aküyü şarj ettim. Arabanın obd loglarına göre araba zaten 130 km yoldan sonra şarj olmuş. Fazladan 100 km daha sürmüş olduk.