km de 9 kururş tasarruf demek istedi. Lpg yakarken 20 lira , Benzin yakarken 30 lira yazkıyoruz. düz hesap söyledim.
ortalama bir araca sıralı sistem enaz 2000-3000lira desek muayeneye tekrar girme 200lira ruhsat yenileme 100lira.ortalama toplam 3300 lira.yıllık bakımda 100lira lpg filitresi desek 3400lira.Merhaba Arkadaşlar, LPG takmak isteyenler için kendimden bir istatistik.
1 yıl içinde 16560 km yol yapmışım. Konuyu uzatmadan, litresi 2,80 liradan LPG, 5,5 liradan benzini hesapladığımda, 1882 tl tasarruf yaptığım ortaya çıkıyor. fakat bundan 329 tl benzin parasınıda düşmem gerek. Yani araba ilk çalıştırmalarda ve otobanda yüksek süratte benzine dönebildiği için bu 16560 km yolda 329 liralıkda benzin yakmışım.
Yani en direk ağızdan söyleyerek benim LPG ile 16560 km yolda yaptığım tassaruf sadece 1553 tl.
Varın lpg takıp takmamayı siz düşünün.
Aklıma geldi şimdi ekleme yapayım, 1.5 yıl önce de tüp beyni yanmıştı 750 lira vermiştik. Sırf uzun yola 2-3 defa çıkacak ve benzine zam geliyor diye yaptırmak zorunda kalmıştık.Lpg arıza çıkarmaz diyenlere duyurulur, şamandırada büyük ihtimalle arıza var şu an bizimkinde. Eski ve kalitesiz bir sistem de değil üstündeki, BRC.
Aklıma geldi şimdi ekleme yapayım, 1.5 yıl önce de tüp beyni yanmıştı 750 lira vermiştik. Sırf uzun yola 2-3 defa çıkacak ve benzine zam geliyor diye yaptırmak zorunda kalmıştık.
Lpg arıza çıkarmaz diyenlere duyurulur, şamandırada büyük ihtimalle arıza var şu an bizimkinde. Eski ve kalitesiz bir sistem de değil üstündeki, BRC.
Şu anda bizimki de öyle, depo dolu ama boş görünüyor.Araçta yakıt tipi olarak Lpg'ye güvenmediğim için kullanmam ama 6 yıldır Civic'ler BRC kiti ile satıldığı için mecburen BRC ve Lpg yorumlarını okumak durumunda kalıyorum. Gördüğüm kadarıyla BRC Lpg sisteminde sürekli şamandra arızası yapıyor. Bir çok kişi Lpg tankını doldurduğu halde boş gözüküyor diye şikayet ediyor.
Brc bayisinde sorunu hallediyorlar diye duydum. Yolda kalmadan en kısa sürede baktırın derim.Şu anda bizimki de öyle, depo dolu ama boş görünüyor.
Teşekkürler hocam, en yakın zamanda götürelim o zaman bir baktıralımBrc bayisinde sorunu hallediyorlar diye duydum. Yolda kalmadan en kısa sürede baktırın derim.
gazın sıvıya dönmesi vakit alıyor olabilir miBende lpg deposu senede 2 defa ters çalışıyor. Depo fullersin ama yarımın bir üstünde kalır. Sonra araba sürdükce kendi kendine ibre yükselir. Yakıtın indiği noktaya geldipinde eşitlenir. Normale döner.
Her lpg arabada varmı bilmiyorum. Benim depo fullendiğinde caaart diye öter. Biraz fazla öterse böyle durum oluşuyor.gazın sıvıya dönmesi vakit alıyor olabilir mi
Taunusu satmayinŞamandıra arızasının temeli kalitesiz lpg ve lpg istasyonlarından geçiyor. Rasgele her gördüğünüz yerden almayın. Taunusa ilk lpgyi biz taktırmıştık. Babam gitti ben gaz alıp duramam dedi atiker kit ve 60 litrelik tank taktırdı. ilk zamanlar hariç 38 litreden fazla gaz almıyordu, bi kaç ay önce alfanın lpg'sine bakım yaptırdığım zavoliciye götürdüm, tankın yarısı hava çıktı. ama depo boş sözde. yarım saat boşaltıldı temizlendi şamandıra bakımı yapıldı vs 50 litre civarında alıyor şimdi. Sebep olarakta denizlide ucuz gaz satan bi yer vardı, babam sürekli ordan alırdı araba zaten eski düzen karbüratörden yarısı kaçıyor nasıl olsa derdi. Şimdi ordan almıyoruz sıfır sıkıntı
Hayırlısı dolar Euro oynak zaten
Hocam demeyin öyle ya, haftaya 1000 km yolum var.7-9 krş arası gelir benzine zam