Akaryakıt Fiyatları

Akaryakıt ürünlerinde fiyat artışı;
14/08/2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere;
Benzinde 46, Motorinde 58 Kuruş/Litre Fiyat artışı gerçekleşmiş olup artış ÖTV’den karşılandığından pompa fiyatlarına yansımayacaktır.

Bu ÖTV;'den karşılanma muhabbeti bittiği zaman büyük olay var.

İsyan çıkıcak, isyan :)

Benzine 50 kuruş, mazota 45 kuruş, LPG'ye 30 kuruş zam geldi. ÖTV'den karşılanıyor. Zaten aldığımız yakıtın çoğunluğu vergiydi (5 liranın 1.4 lirası mı ne yakıt bedeliydi, geri kalanı vergi, dağıtıcı kârı vs).
Bunlar yanlış değilsem pompaya yansıdı. Son gelen zamlar itibariyle ÖTV eriyince çözüm olarak ÖTV'yi güncellediler. Bundan sonraki zamlar ÖTV'den kesilmeye devam edecek.

Bunlar yanlış değilsem pompaya yansıdı. Son gelen zamlar itibariyle ÖTV eriyince çözüm olarak ÖTV'yi güncellediler. Bundan sonraki zamlar ÖTV'den kesilmeye devam edecek.

Haberlerde çok yuvarlak yazılıyor, akaryakıt sitelerine girip baktım fiyatı aynı görünce yansımadı sandım.
Benzin 6,75 oldu o zaman.

2 gün sonra bir sonraki zamların ÖTV'den kesilmesinden de vazgeçerler.

Lan 50 kuruş dedim daha fazla çıktı :(
4zWrl7.jpg

ÖTV yi arrttırarak, aslında ÖTV için karşılanan artış miktarını, pompaya yansıtmışlar..
"ÖTV içinden karşılanma" dediğimiz seçim yatırımı bitince görün siz şenliği asıl .. 10 geliyor 10 :D

ÖTV yi arrttırarak, aslında ÖTV için karşılanan artış miktarını, pompaya yansıtmışlar..
"ÖTV içinden karşılanma" dediğimiz seçim yatırımı bitince görün siz şenliği asıl .. 10 geliyor 10 :D
Enflasyonu dengelemek için bir süre bu politikayı uygulayacaklar. 10 dan kaçış yok elbet gelecek ne zaman geç o kadar iyi. Son yaşanan gelişmelerden sonra akaryakıt fiyatı hala uygun

Enflasyonu dengelemek için bir süre bu politikayı uygulayacaklar. 10 dan kaçış yok elbet gelecek ne zaman geç o kadar iyi. Son yaşanan gelişmelerden sonra akaryakıt fiyatı hala uygun
Bu bir dramdır... yani akaryakıt fiyatlarına uygun demek ... ama haklısınız, halen, en azından güncel petrol varil fiyatları ve dolar kuruna göre normal ...

Geçen gün hesap yapmıştımki eğer ÖTV den karşılanmasaydı akaryakıt fiyatları ortalama 2 lira civarı artacaktı....
Yerel seçime kadar, eğer idare edebilirlerse, son ana kadar idare edecekler... ya da bu gün ki gibi 50-40kr zamları her ay yapıp hasarı azaltacaklar..

Bugün uzun yola çıktım benzini 6.90lı mazotu 6.30lu fiyatlarda görünce bir an paralel evrende sandım kendimi o_O