Akaryakıt Fiyatları

50 TL'ye benzin aldım, 7 litre civarında geldi bu normalde şehir dışı 100km'me yetmez :( @İstanbulluu abiye bağlayıp 19 yıllık atmosferik 1.8 arabayla 6.6 ortalama tutturarak Kurtköy-Kavacık yaptım :D

Haci hypermiling iyidir. Eger yuksev devirle yuruyen atmosferik bir motorun var ise viteslerde kisa oranliysa yolculuğun yuzde 99.5 i ayagin bu halde kalir.
Bu benim legroom
IMG_20180909_110928-1600x1200.jpg

Ben kitap almaya erkenden Cekmekoy Kadikoy yol geldim. Hypermiling adam pazar gunu erken saate yola cikar. 30 dakika surdu buraya ulasmam. Sifir trafik ve maksimum hypermiling yaparak. Taß catlasa 6 liralik gaz yakmişimdir. Akuyude şarj ettim. Miss gibi double yaptim.

Aslında düşük devirle de yürüyor ama vites oranı çok kısa bu sebeple düşük tüketim yakalamak için 80-90 civarı gitmem gerekiyor.
Modelinin normallerinden iyi aslında vites oranı. O yıllardaki d sınıfı hangi araca bindiysem 3bin devir üstünde 100km/h görüyorlar. Aklıma gelen en net örnek arkadaşımın 2005 avensisi 3500 devirlerde 110-115 arası bi hız görüyor. Biz 3bin devirde 110u bi tık geçebiliyoruz mesela. Belki 1.8 olmasından bi tık uzundur ama fena değil bence günümüz 5 ileri atmosferiklerin bile çoğu bu ayarda

Modelinin normallerinden iyi aslında vites oranı. O yıllardaki d sınıfı hangi araca bindiysem 3bin devir üstünde 100km/h görüyorlar. Aklıma gelen en net örnek arkadaşımın 2005 avensisi 3500 devirlerde 110-115 arası bi hız görüyor. Biz 3bin devirde 110u bi tık geçebiliyoruz mesela. Belki 1.8 olmasından bi tık uzundur ama fena değil bence günümüz 5 ileri atmosferiklerin bile çoğu bu ayarda
Benim yolumun önemli kısmı tem otoyolunda, sabit 120-130 gidiyorum genelde. Yarım saat boyunca 3500 devir civarında gitmek bence israf :(

Benim yolumun önemli kısmı tem otoyolunda, sabit 120-130 gidiyorum genelde. Yarım saat boyunca 3500 devir civarında gitmek bence israf :(
120de 3100-3200 civarı oluyo. 130 da da haklısınız da 5 vites olduğuna göre baya iyi diye düşünüyorum. 6. Vites olsa 2500 civarlarında gitsek daha iyi olurdu tabi.

Ama bir de şöyle bişey var bu araç max torku 3500 de veriyo. Bu gaza minimum basmak anlamına gelmiyor mu sabit hızda gitmek için?

BLL-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:
120de 3100-3200 civarı oluyo. 130 da da haklısınız da 5 vites olduğuna göre baya iyi diye düşünüyorum. 6. Vites olsa 2500 civarlarında gitsek daha iyi olurdu tabi.

Ama bir de şöyle bişey var bu araç max torku 3500 de veriyo. Bu gaza minimum basmak anlamına gelmiyor mu sabit hızda gitmek için?

Evet öyle ama benim sabit o hızda ilerlemek için o kadar torka ihtiyacım yok ki :)

Evet öyle ama benim sabit o hızda ilerlemek için o kadar torka ihtiyacım yok ki :)
Minimum gaz için diyorum yoksa çok daha az torkla da sabit tutabilirsiniz. Hani diyorlar ya düşük devir az yakmak demek değildir minimum gaz vermeye ihtiyacınız olan devirde daha verimli olur diye o açıdan dedim. Yoksa bizimki lpg li zaten 120 sabit gidiyorum 30kuruş yakıyo 160 sabit gidiyorum 32-33 kuruş yakıyo çok bi fark yok :D

Minimum gaz için diyorum yoksa çok daha az torkla da sabit tutabilirsiniz. Hani diyorlar ya düşük devir az yakmak demek değildir minimum gaz vermeye ihtiyacınız olan devirde daha verimli olur diye o açıdan dedim. Yoksa bizimki lpg li zaten 120 sabit gidiyorum 30kuruş yakıyo 160 sabit gidiyorum 32-33 kuruş yakıyo çok bi fark yok :D

Bu arada yaptığım mantık hatamı da farkettim laf anlatmak için yormayın kendinizi @kaanc5 :)

Akaryakıt ürünlerinde ÖTV düzenlemesi;

11/09/2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere;

LPG Otogazda 9 krş/LT

Fiyat artışı gerçekleşmiş olup artış ÖTV’den karşılandığından pompa fiyatlarına yansımayacaktır.

@trepgis
Akaryakıt ürünlerinde ÖTV düzenlemesi; 13/09/2018 tarihinden geçerli olmak üzere, Benzinde 15 Kuruş/Litre indirim gerçekleşmiştir. Mevcut Uygulama olan Eşel Mobil Sistemi gereği indirim oranı kadar ÖTV’de artış gerçekleştiğinden pompa fiyatlarında değişiklik olmayacaktır