Akaryakıt Fiyatları

@trepgis
Gün itibari ile akaryakıt fiyatları üzerinde feragat edilen ÖTV miktarları
(KRŞ/LT) Motorin 99
Benzin 89
Oto Gaz 87
Şayet ÖTV yansıması olsaydı akaryakıt fiyatları
( İST )
Motorin 7.25
Benzin 7.80
Oto gaz 4.74 TL/LT Olacaktı.
Ferağ edilen tahmini toplam ÖTV 4.1 Milyar TL

Bunların hepsi toptan geberip gitse de rahat etsek artık. Asgari ücretli 1 günlük parasıyla tuvalet kağıdını bile zor alır hale geldi. Yakıtı ve zamları hesaplamaktan bir yere gidemez, para denkleştiremez oldum. Bir ülkenin ancak bu kadar içine edilirdi onu da başardılar. Emeği geçen, parmağı olan herkese hakkım haram olsun.

Bunların hepsi toptan geberip gitse de rahat etsek artık. Asgari ücretli 1 günlük parasıyla tuvalet kağıdını bile zor alır hale geldi. Yakıtı ve zamları hesaplamaktan bir yere gidemez, para denkleştiremez oldum. Bir ülkenin ancak bu kadar içine edilirdi onu da başardılar. Emeği geçen, parmağı olan herkese hakkım haram olsun.
Biraz sert olmuş hocam :D Sonuna kadar haklısınız orası ayrı konu...

Biraz sert olmuş hocam :D Sonuna kadar haklısınız orası ayrı konu...
1 haftadır kenara ayırdığım 800 lirayla 2 günlük seyahati nasıl yapacağımı düşünüyorum. Topu topu 2 gece kalacağım ama akaryakıt fiyatı canıma okuyor. Ne yapsam etsem diye düşün düşün kafayı yedim hocam. Artık işin içinden çıkamayınca bana bu sıkıntıyı çektirenlerin hepsine bela okuyorum. Elimden de başka bir şey gelmiyor. Belki tutar da kurtuluruz. Bize de yazık yahu..

1 haftadır kenara ayırdığım 800 lirayla 2 günlük seyahati nasıl yapacağımı düşünüyorum. Topu topu 2 gece kalacağım ama akaryakıt fiyatı canıma okuyor. Ne yapsam etsem diye düşün düşün kafayı yedim hocam. Artık işin içinden çıkamayınca bana bu sıkıntıyı çektirenlerin hepsine bela okuyorum. Elimden de başka bir şey gelmiyor. Belki tutar da kurtuluruz. Bize de yazık yahu..
Şu asgari maaşın yarısı olan 800 TL değil mi? Ülkede paranın değeri kalmadı ki...
Yazık, inşallah Benzin 10 mazot 9 lira gibi rakamları görmeyiz.

Şu asgari maaşın yarısı olan 800 TL değil mi? Ülkede paranın değeri kalmadı ki...
Paranın pul kadar değeri kalmadı. Oradan alıyorsun oraya koyuyorsun ama hesap tutmuyor bir türlü. Sadece akaryakıt olsa iyi, bir yerde kalacaksın fiyatlar fırlamış, bir yerde karnını doyuracaksın cep yakıyor, misliyle zam yemeyen hiç bir şey yok. Bilsem ki litresi 10 liraya çıkınca bu insanlar isyan edecek vallahi çıksın derim. Ama yine etmeyecekler. Ceremesini de biz çekiyoruz ben anlamadım bu işten bir şey.

Umarım daha fazlasını görürüz de insanlar artık biraz gözünü açar diyicem ama bisiklete biner yine sesini çıkarmazlar.

Umarım daha fazlasını görürüz de insanlar artık biraz gözünü açar diyicem ama bisiklete biner yine sesini çıkarmazlar.
Biniyolar ya anlamadığım bir şekilde. İnsanlarda, en azından benim çevremdeki insanlarda para varmış demekki hiçbir şey olmamış gibi devam ediyolar aynı harcamalara. Şaşkınım

BLL-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Cidden yeter 15 tl olsun kurtulalım. Sadece herkes ihtiyacı kadar biner en azından bıktım artık bu zamcıklardan.

Valla uzun yoldan geldiğimizden beri evdekiler de bende arabayı elimizden geldiğince yatırıyoruz.
Arabayı dizel aldığıma da pişman oldum açıkçası. Benzinli alsaydım en azından bakımları daha az olurdu. Bir de insan ister istemez daha az binerdi..

Valla uzun yoldan geldiğimizden beri evdekiler de bende arabayı elimizden geldiğince yatırıyoruz.
Arabayı dizel aldığıma da pişman oldum açıkçası. Benzinli alsaydım en azından bakımları daha az olurdu. Bir de insan ister istemez daha az binerdi..
Valla bizde dizel kullanıyoruz ama keşke benzinli olsa. Çünkü bazen çıkıp saçma sapan 20km geziyorum sıkıntıdan. Benzinli olsa bunları yapmicağımı biliyorum :D Ama oda 50 tlye 100km gidecek bu dizelde aynı km gidiyor aslkdflkasdglka

En iyisi arabasızlık. Gerçekten mecbur olmadığım hiçbir yere gitmiyorum toplu taşımadan nefret ettiğim için. Aynı nedenden 4km altı heryere de yürüyom spor oluyo :D

Valla bizde dizel kullanıyoruz ama keşke benzinli olsa. Çünkü bazen çıkıp saçma sapan 20km geziyorum sıkıntıdan. Benzinli olsa bunları yapmicağımı biliyorum :D Ama oda 50 tlye 100km gidecek bu dizelde aynı km gidiyor aslkdflkasdglka

Ya Lpg varken ben ne kadar aldığıma bakmıyordum bile nerdeyse dolduruyordum depoyu gittiği yere kadar gidiyordu gitmediğinde zaten benzin oluyordu..
Hee bir de arasira benzinde (kendimce) gazlıyordum..
Lpg den sonra diesel benim için ölüm oldu..
Simdi de hypermilling videoları izliyorum nasıl az yakarım diye.

Edit : Hypermilling'ten bahsedip @İstanbulluu yu etiketlememek kötü olmuş

Son düzenleme:
En iyisi arabasızlık. Gerçekten mecbur olmadığım hiçbir yere gitmiyorum toplu taşımadan nefret ettiğim için. Aynı nedenden 4km altı heryere de yürüyom spor oluyo :D

Dediklerin doğru da bir sure sonra insan arıyor ve lazim da oluyor maalesef..
Hele ki çocuk varsa

Orası öyle. Benim abimde var araba çok lazım olursa ondan alıyorum zaten. Keyfi işlerde de zorlanıyorum da iyi kötü idare ediyoz

Açıkçası benim akrabam öyle yakında hiç yok eş dostta bir yere kadar oluyor. Hatta alınca bir de üstüne yakıt koyup veriyorsun ayıp olmasın diye yani - olarak geri dönüyor. Bir de aman bir şey olmasın tedirginliğide ayrı. Üstüne sakındığın göze cöp batar ya..

Açıkçası benim akrabam öyle yakında hiç yok eş dostta bir yere kadar oluyor. Hatta alınca bir de üstüne yakıt koyup veriyorsun ayıp olmasın diye yani - olarak geri dönüyor. Bir de aman bir şey olmasın tedirginliğide ayrı. Üstüne sakındığın göze cöp batar ya..
Öz abim olduğu hlde ben bile çekiniyorum elimde bişey olur diye. Ehliyet alalı 6 ay oldu bir kere aldım sadece kendim için. Şuanki tek tesellim şimdiye kadar arabam mı vardı 1-2 sene daha olmasın diyorum. Zaten öğrenciyim öğrencilikte lüks sayılır araba