Arabalarınızın Bakım Maliyetleri

• Marka: VW
  • Model: Passat Variant
  • Yıl: 2023
  • Bakıma girdiği kilometre: 2258
  • Motor: 1.5 TSI ACT
  • Şanzıman: DSG
  • Yapılan İşlemler: 1.Yıl Periyodik Bakımı - Fazla yatmasından dolayı ilave Rot ve Balans Kontrol-Ayarı
  • Maliyet: 10.098 TL (0 TL)
  • İşlem yapılan servis: Doğuş Oto
  • Verilen hizmetten memnun kaldınız mı: Aracı çok geç geri almak dışında sorun yok.
Bayiden trafiğe çıkarılmış ancak çıkarılmamış bir araç olduğundan ilk yıl bakımı hediye.
Fatura tutarı bu şekildeydi.

• Yapılan İşlemler: 1.Yıl Periyodik Bakımı - Fazla yatmasından dolayı ilave Rot ve Balans Kontrol-Ayarı
  • Verilen hizmetten memnun kaldınız mı: Aracı çok geç geri almak dışında sorun yok.
Bayiden trafiğe çıkarılmış ancak çıkarılmamış bir araç olduğundan ilk yıl bakımı hediye.
miktarlar çok acımasız...

Çok ama passat için bence normal. Ağustosta corsayi ilk bakimina sokacagim ve muhtemelen 8 10 bin arası isteyecekler. Passat nerede Corsa nerede.

miktarlar çok acımasız...

Çok ama passat için bence normal. Ağustosta corsayi ilk bakimina sokacagim ve muhtemelen 8 10 bin arası isteyecekler. Passat nerede Corsa nerede.

Geçen yıl Temmuz manuel Golf’e 6200₺ vermiştim, aynı bakıma Doğuş 8000+ fiyat çekmişti. Ondan bana da çok gelmedi garanti devam ettirme haracı. Bakım parası diyemiyorum maalesef bakımlık pek bir şey yok.

Bir de etraftan da marka farketmeksizin hep benzer fiyatlar duyuyorum. Kesin en az 12K fatura çıkar diye gitmiştim.

Son düzenleme:
Geçen yıl Temmuz manuel Golf’e 6200₺ vermiştim, aynı bakıma Doğuş 8000+ fiyat çekmişti. Ondan bana da çok gelmedi garanti devam ettirme haracı. Bakım parası diyemiyorum maalesef bakımlık pek bir şey yok.

Bir de etraftan da marka farketmeksizin hep benzer fiyatlar duyuyorum. Kesin en az 12K fatura çıkar diye gitmiştim.
Beğen tuşunu kırdım. "Garanti devam ettirme haracı" tabiri çok doğru.

• Marka: Ford
  • Model: Fiesta
  • Yıl: 2012
  • Bakıma girdiği kilometre: 161.000
  • Motor: 1.4 TDCi Euro 5
  • Şanzıman: Manuel
  • Yapılan İşlemler: 10.000 Periyodik Bakımı, yağ soğutucu değişimi ve direksiyon ara mafsal onarımı
  • Maliyet: 11.500
  • İşlem yapılan servis: ASM Oto - Barış Çer
  • Verilen hizmetten memnun kaldınız mı: Fiesta’yı aldığımdan beri götürdüğüm tek adres. İşçilik 2500 yazıldı. Bir tık fazla fakat aracı çok iyi tanımaları ve 2.sefer gitmemem en güzel tarafı. Yağ soğutucuda sızıntı vardı komple değişti.

• Marka: Daihatsu
  • Model: Terios
  • Yıl: 2011
  • Bakıma girdiği kilometre: 168.682
  • Motor: 1.5 VVT-i Euro 5 102 HP
  • Şanzıman: 4 ileri Shitbox
  • Yapılan İşlemler: Periyodik Bakım,Fren Bakımı,Genel Temizlik,Rot Balans
  • Maliyet: 1500 TL + 2000 TL Malzeme
  • İşlem yapılan servis: Apaydın Otomotiv
  • Verilen hizmetten memnun kaldınız mı: Evet

Bir japon klasiği olarak periyodik bakıma ek herhangi bir büyük sürprizle karşılaşmadık.Arabanın ön takımı hala fabrikasyon duruyor ve rotil kauçuğu hariç hiçbir kauçukta deformasyon dahi yok, bu sevindirici. Ön diferansiyel kutusunda ve arka amortisörlerde hafif yağ terlemesi tespit ettim bu hoşuma gitmedi.

IMG_9353.jpeg

Bu bakımda hava filtresini Blue Print,yağ filtresini Filtron, motor yağını LM Molygen 5W-30 ve fren hidroliğini Ferodo Dot 4 olarak tercih ettim.

IMG_9162.jpeg

IMG_9160.jpeg

Arka kampanalar muayenede çıkan %20 lik bir sapma payından dolayı ayarlandı ve temizlendi. Geçen bakımda içime sinmeyen sadece haznedeki fren hidroliğini değiştirme işleminden sonra bu bakımda hidroliğin kötü durumda olduğunu ölçünce bu sefer tüm sistemi makine ile tazeledik.

IMG_9354.jpeg

Antifriz -15 olarak ölçüldü, bu nedenle değiştirilmedi. Boğaz kelebeği temizliği, diferansiyel yağ terlemelerinin temizliği yapıldı.

Bakımda sürpriz olarak sayılabilecek tek şey karter tapasının yalama olması oldu, karterde diş açma işlemi gerçekleştirildi ve yeni conta&tapa ile sızdırmazlığı kontrol edildi.

Son düzenleme:
Nissan Xtrail 90bin bakımı için perşembe gününe yetkili serviste randevu aldım.Araç alındığından beri servis bakımlı olduğu için seriyi bozmayalım dedik :) Fiyat tahminleri alalım perşembe editleyeceğim

Mercedes C220CDI , Yağ filtre bakımı, Diferansiyel yağ ve bakımı, marş motor dinamo revize, şarj dinamo revize. 17k.

Memnun kaldım mı ? Henüz almadım aracı, umarım bugün alırıım.

ERA'cana üst kapak taşlamadan sonra rodaj yağ değişimi gerçekleştirilecek. Hava filtresini daha önce kendim değiştirmiştim (yaklaşık 1000 km önce)
Model: Accent Era 1.6 otm. benzin/lpg
Km: 204.000
Yağ: Motul 6100 5w40 4lt (yağı 3 ay önce 600 tl'ye almıştım, şu an sanırım 800 tl civarı)
Yağ filtresi: Mando (100 tl)
İşçilik: 700 tl

500L 1.4 Fire yağ bakımı
Km: 35.000
Yağ: Mobil 3000 5w40 4 lt (900 tl)
Yağ filtresi: Bosch (135 tl)
Hava Filtresi: Opar (110 tl)
Kabin filtresi: Sardes (90 tl)
İşçilik: 700 tl
Her ikisi içinde Ankara Şaşmaz Lider oto servis Hasan Usta
Motul dışındaki fiyatlar 08.05.2024 itibari iledir.
Buji değişikliğimizi de 35.000 km gerçekleştirdik.

Daha önce değişmeyen bujiler ngk yapımı orjinal lancia bujiler ile değişti (takımı 750 tl). Çıkanların fotoğrafını bırakıyorum yorum sizlere kalmış :) 30.000 km bile uzun bir süre bence, bu bujiler 20.000 km'yi geçmemeli.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2024-06-25 at 10.22.14 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2024-06-25 at 10.22.14 (1).jpeg
    80.3 KB · Görüntüleme: 0
  • WhatsApp Image 2024-06-25 at 10.22.18 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2024-06-25 at 10.22.18 (1).jpeg
    95.8 KB · Görüntüleme: 0
  • Marka: Nissan
  • Model: X-Trail
  • Yıl: 2018
  • Bakıma girdiği kilometre: 909xx
  • Motor: 1.6Dci
  • Şanzıman: CVT
  • Yapılan İşlemler: periyodik bakım,fren hidroliği,antifriz
  • Maliyet: 8.439 TL
  • İşlem yapılan servis: Nissan Mar yetkili servis
  • Verilen hizmetten memnun kaldınız mı: çok uzun sürmesi dışında evet

Ekli dosyalar

• IMG_6804.jpeg
    IMG_6804.jpeg
    2.3 MB · Görüntüleme: 0
Bedava

90k bakımının adı kalmış, içi boşalmış. bu bildiğimiz 10k bakımı olmuş. Bizim tahminler yattı😅
Ona rağmen güzel fiyat bu arada.

• Marka: Mitsubishi
  • Model: ASX
  • Bakıma girdiği kilometre: 172xxx
  • Motor: 1.6
  • Yapılan İşlemler: periyodik bakım, ön takım düzeninde tamir, rot balans, cam fitilleri temizliği
  • Maliyet: 4.750 TL
  • İşlem yapılan servis: Mutlu Otomotiv
  • Verilen hizmetten memnun kaldınız mı: Hanım ve çocuklarla gitmişken İzmir'i gezelim dedik.(Aydın'da işin ehli Mitsubishi tamircisi yok ne yazık ki) Sağolsun araya sokup 1.5 saatte işlemleri tamamladı. Biz gezimize arabamızla devam ettik.

• Marka: Mitsubishi
  • Model: ASX
  • Bakıma girdiği kilometre: 172xxx
  • Motor: 1.6
  • Yapılan İşlemler: periyodik bakım, ön takım düzeninde tamir, rot balans, cam fitilleri temizliği
  • Maliyet: 4.750 TL
  • İşlem yapılan servis: Mutlu Otomotiv
  • Verilen hizmetten memnun kaldınız mı: Hanım ve çocuklarla gitmişken İzmir'i gezelim dedik.(Aydın'da işin ehli Mitsubishi tamircisi yok ne yazık ki) Sağolsun araya sokup 1.5 saatte işlemleri tamamladı. Biz gezimize arabamızla devam ettik.
Çok sevdiğim bir araçtır, kazasız belasız güzel günlerde kullanın.