Cep Telefonu ve Tablet Başlığı

Hangi Marka kullanıyorsunuz


  • Kullanılan toplam oy
    153

Kim?

Panpa
15 Eyl 2016
1,025
1,996
2,770
Marka
Subaru
Yazan çizen hekese teşekkür ederim. Yazılan telefonlar için indirim kovalayıp birini alacağım.
 
  • Beğeni
Tepkiler: emert20

kwolf

Profesör
7 Kas 2016
66
89
1,010
Timbuktu
Marka
Mazda
4 yila yakin oneplus 5 kullaniyorum. asiri memnunum. telefon kuyrugu titretene dek kullanmayi planliyorum :)
 

Raniyah

Raniyah Dagher
Taklacı Güvercin
9 Ara 2020
11
15
295
29
India
Marka
Audi
My Samsung Galaxy Grand Prime is 5 years old now. It works fine and no technical issue. I hope to use it until it's broken. but, I'm suspicious if new apps in the future will support this model
 
  • Wow
  • Beğeni
Tepkiler: bt ve M.Shadows

Raniyah

Raniyah Dagher
Taklacı Güvercin
9 Ara 2020
11
15
295
29
India
Marka
Audi
Samsung Tool Pro bir Windows programıdır. Kullanıcılar bu programı sim kartların, Flash akıllı telefonların ve daha birçok şeyin kilidini açmak için kullanabilir. Bu program yalnızca Samsung akıllı telefonlarını destekler ve Samsung Akıllı Telefonların% 95'ini destekler. Samsung Tool Pro, başlangıçta Z3X kutusu veya Z3X dongle için mevcuttu. Ancak artık Samsung Tool Pro bir kutu veya donanım kilidi olmadan da kullanılabilir. Umarım bu bilgiler buradaki Samsung kullanıcıları için yararlı olur
 

muhammed37

Panpa
17 Haz 2018
2,648
2,912
4,020
İstanbul
Marka
Volkswagen
2 yılı aşan deneyimden sonra telefonum hakkında yorum yazmak istedim
Xiaomi Mi 8 Lite
Ram:6 GB
Hafıza:128 GB
İşlemci: Snapdragon 660
Ekran: IPS LCD
Batarya:3350 mAh
Kamera: Arka:12 MP-5MP/Ön:24 MP
Telefonumu 2018 Aralık ayında Xiaomi mağazasında aldım. Telefon hızıyla çok memnun ediyordu. Ama bir sorunu vardı. Bazen ekran dokunmatiği çalışmıyordu. Bildirim ekranı açılıyordu ama herhangi bir uygulama girilmiyordu. Kapatıp açılınca düzelen bu sorun sonradan gelen Miui güncellemeleriyle çözüldü. Sonrasında yazılımsal bir problem yaşadığımı hatırlamıyorum.
(+)128 GB lık hafızası sayesinde depolama seviyesine neredeyse hiç bakmadım.
(+)6 GB rami sayesinde 2 yıllık süreçte hızından bir şey kaybetmedi.
(+)Batarya kapasitesi işimi görüyordu ama 4000 civarı olsa fena olmazdı :D
(+)Ön kamerası gayet başarılı çekimleri net.
(-)Arka kamera sabit çekimlerde başarılı olsa da özellikle video çekimlerindeki hareketlerde kötü. Gece çekimleri başarısız. Kamera, 1,5 yıllık süreden sonra hafif karıncalanmalara başladı.
(-) 2. yılına yaklaşırken ekranda uzun süreli oynatmalarda birkaç kez hayalet ekrana rastladım. Bir başka ekran sorunuda siyah ekranda dikkatli bakınca ekran yanık gibi kırmızı lekeler var gibi duruyor.
Toparlamak gerekirse 2. yılını dolduracağı zamana kadar çok memnun olsam da son zamanlarda yaşadığım ekran sorunları biraz canımı sıktı. Ama genel olarak memnunum. Ekranda görüşü engellemeyecek bir sorun olmadığı sürece 2 yıl daha kullanırım diye düşünüyorum.
xiaomi-mi-8-lite-64gb-siyah-cep-telefonu-xiaomi-turkiye-garantili-18175-600x550.jpg
 
Son düzenleme:

Akın

Panpa
Beta Programı
9 Eyl 2016
3,365
7,204
4,970
İstanbul-Tunceli
Marka
Yok
Realme C21 nasıldır? Telefonu Anneme alacağım (garanti 4-5 sene kullanır). sosyal medya ve kamera dışında bir şey kullanmadığından dolayı telefonun günlük kullanımda stabil olması dışında performans konusunda pek bir beklentim yok.
 
Son düzenleme:
  • Beğeni
Tepkiler: erkal99

S.Asil

Quadrifoglio Verde
Destekçi
Beta Programı
Stage 2
16 Eyl 2016
5,700
2
9,630
5,020
Adana
Marka
Alfa Romeo

sputnik

Üye
Beta Programı
11 Kas 2016
5,475
2
19,695
5,320
İstanbul
Teşekkür ederim.
Siyah aldım.
Memnunum. Günlük işler için kullanıyorum telefonu (konuşma, mesajlaşma, mail, navigasyon vb.), oyun oynamıyorum benim kullanımımla 2 gün yetiyor (uyuduğum süreler dışında wifi veya mobil veri açık). Akşam yatarken pil tasarrufu ve uçak modunu açınca şarjı %1 bile gitmiyor.
Quick charge 4.0 var cihazda ancak 5v 2a şarj aleti çıkıyor kutudan. Bununla 2 saat kadar bir sürede tam şarj oluyor.

Uzun sayılabilecek bir süre araştırma yaptım telefonlar hakkında. Galaxy A30-A50 ve bu telefon arasındaydım. A30 siparişi vermiştim başta ama kaptanın da önerisiyle onu iptal edip bunu almaya karar verdim. (A50 şu an bundan 900 lira kadar daha pahalı, fiyat olarak rakibi olmaktan çıktı.)

İnternette bayağı araştırdım. Konuşurken sesin iyi gelmediğini, ses yankılandığını, hoparlörün iyi ses vermediğini, iyi çekmediğini yazanlar olmuş. Almadan önce bunlar benim de kafamı kurcalayan şeylerdi ancak böyle şikayetlerim yok. Çekim gücü, hoparlör, karşıdan gelen ses gayet iyi, yankılanma gibi bir sorunum da yok.

Fiyatı çok değişken. Hbde 2 bin liraydı. Sonra siyahı 1850, mavisi 1900 liradan satılıyordu (Xiaomi Türkiye garantili fiyatları). Ancak mağazada her rengi aynı fiyat. Media Markt vb. yerlerde 2400 liralarda seyrediyor oralara ancak telefonu görmek için gidilir. Bir süredir İstanbul'dasınız diye hatırlıyorum. Mi store'a gidip incelemenizi, orada fiyatlara bakmanızı öneririm. İnternetten daha uyguna düştüğü zamanlar oluyor. Evofone'un açtığı mi storelar Forum İstanbul, Akasya AVM ve Vadi İstanbul'da var. Cepport'un Marmara Park AVM'den başka bir yerde var mı bilgim yok. Forum İstanbul ve Marmara Park'a gittim, eğer mümkünse Forum İstanbul'a gitmenizi öneririm (fotoğraflara baktım Akasya ve Vadi'deki mağazalarda büyükmüş). Marmara Park'a göre çok daha büyük bir mağaza, Xiaomi'nin her telefonu var sanırım istediğinizi inceleyip rahatça karşılaştırabilirsiniz, diğer tarafta çok daha küçük, telefona bile doğru düzgün bakamadım aynı avmde Media Markt'a gitmek durumunda kalmıştım.

Telefon ile ilgili memnun olmadığım konu kamera çıkıntısı fazla. Kutudan çıkan kılıf korumuyor. Bir yere koyarken fazla yavaş davranıyorum bir şey olmasın diye. Onu kapayacak bir kılıf alacağım ama fazla seçenek yok şu an.
Son olarak, bildirim ışığı telefonun alt kısmında yer alıyor ve karşıdan bakmadıkça çok net gözükmüyor.


2 yılı aşkın süredir kullandığım redmi note 7 ile ilgili ufak bir değerlendirme yazayım:
Telefondan genel olarak memnunum. Daha yoğun kullanım ve muhtemelen bataryanın zamanla eskimesi nedeniyle 2 tam günü çıkarmıyor. Ama hâlen 1 günü çok rahat çıkarıyor, 1.5 gün götürür. @muhammed37 'nin yazdığı ekran sorunu (kırmızı çizgi değil, diğeri) bende de var. Aynı sayfayı biraz uzun süre tam parlaklıkta kullandıktan sonra nereye baksam onu görüyorum (arada olan bir şey değil, kesinlikle oluyor). :D Ancak kalıcı bir sorun değil. Genelde de tam parlaklık kullanmıyorum zaten ondan çok rahatsız edici değil. Note 7'lerde bununla ilgili çok şikayet gördüm, garantiye yollanan cihazlarda ekran değişimi yapılıyormuş ancak yenisinde de devam ediyormuş. Bir gün çok rahatsız edici hâle gelirse o zaman ilgilenirim, garanti 2 ay kadar önce bitti ama bu sorun 1 yıldır belki biraz daha uzun süredir var ve dediğim gibi çok rahatsız edici seviyede olmadığı için telefonu elletmiyorum.
Bunun dışında bir şikayetim yok. Üstte alıntıladığım, aldığım zamanda yazdığım bu mesajdaki "araştırdım şu şekilde şikayetler varmış" bölümünde yazdığım sorunların hiçbirini yaşamadım.
 

erkal99

Erkal
Profesör
18 Eyl 2016
438
451
1,445
İstanbul
Realme C21 nasıldır? Telefonu Anneme alacağım (garanti 4-5 sene kullanır). sosyal medya ve kamera dışında bir şey kullanmadığından dolayı telefonun günlük kullanımda stabil olması dışında performans konusunda pek bir beklentim yok.
Haziran ayında annemin kullanması için aldık, genellikle sosyal medya ve youtube için kullanıyor şuana kadar stabil çalışıyor bi problem yaşamadık özellikle batarya performansı çok iyi tam sarj ile 5 gün kullanabiliyor.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Akın

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,019
7
51,352
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Poco X3 GT. Son zamanlarda OnePlus 6 üzmeye başlamıştı beni, değiştirme vakti geldi sanırım.
Gule güle kullanın. Uzun dönem deneyimlerinizi de paylaşırsanız sevinirim.

Bir de oneplus nasıl üzmeye başladı? Bu markanın yenileri sizce fiyatını hak ediyor mu? Özellikle yazılım ve buna bağlı stabilizasyonu benim için esas konu. Diğer donanımlar zaten fiyatına göre sonuçlar veriyor.
 

BorgaXxX

Panpa
29 Ocak 2017
443
1,434
2,645
Marka
Ford
Gule güle kullanın. Uzun dönem deneyimlerinizi de paylaşırsanız sevinirim.

Bir de oneplus nasıl üzmeye başladı? Bu markanın yenileri sizce fiyatını hak ediyor mu? Özellikle yazılım ve buna bağlı stabilizasyonu benim için esas konu. Diğer donanımlar zaten fiyatına göre sonuçlar veriyor.
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim, belirli bir kullanım sonrası + - lerini burada paylaşmaya çalışırım tabiki.

Geçen sene gelen yazılım güncellemeleri ile stabilizasyon problemleri yaşıyordum. Bu problemler uygulama kitlenmesinden, telefonun kendine reboot çakmasına kadar değişkenlik gösterebiliyordu. Downgrade yaparak tekrar eski bir kararlı sürüme dönmüştüm bir süredir bu şekilde kullanıyordum fakat şuanda yine stabilizasyon sorunları baş göstermeye başladı. Kameranın açılıp foto çekebilecek konuma gelmesi bile uygulama iconuna bastıktan sonra 7-8sn arası süre alıyor. Ayrıca pil performansıda önceden 4.5-5 saat günlük ekran süresi çıkarabiliyordu ve bu benim için yeterli bir değer. Fakat son zamanlarda 2.5-3 saat aralığını anca denk getiriyor çok yoğun olmayan kullanımlarda bile.

Ben aldığım zaman OnePlus'ın mottosu amiral gemisi donanımı uygun fiyata sunmaktı fakat 7 serisi ile birlikte bunu göz ardı edip premium donanım-premium fiyat şeklinde ilerliyorlar. Bence bu karar ile pazardaki çekiciliğini kaybetti. Herhangi başka bir çin üretimi telefonu veya samsungun orta segment telefonlarını bile tercih etmemek için bir sebep göremiyorum. 🤷‍♂️.

Eğer forum xda da gezip romdan roma atlamayı seviyorum, devamlı root yapıp çeşitli ileri seviye yazılım değişimleri yapıyorum diyorsanız belki bootloader kilidinin açık olması ve belirli bir kominitesinin olması bir artı sayılabilir ama.
 
  • Beğeni
Tepkiler: bt

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,019
7
51,352
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim, belirli bir kullanım sonrası + - lerini burada paylaşmaya çalışırım tabiki.

Geçen sene gelen yazılım güncellemeleri ile stabilizasyon problemleri yaşıyordum. Bu problemler uygulama kitlenmesinden, telefonun kendine reboot çakmasına kadar değişkenlik gösterebiliyordu. Downgrade yaparak tekrar eski bir kararlı sürüme dönmüştüm bir süredir bu şekilde kullanıyordum fakat şuanda yine stabilizasyon sorunları baş göstermeye başladı. Kameranın açılıp foto çekebilecek konuma gelmesi bile uygulama iconuna bastıktan sonra 7-8sn arası süre alıyor. Ayrıca pil performansıda önceden 4.5-5 saat günlük ekran süresi çıkarabiliyordu ve bu benim için yeterli bir değer. Fakat son zamanlarda 2.5-3 saat aralığını anca denk getiriyor çok yoğun olmayan kullanımlarda bile.

Ben aldığım zaman OnePlus'ın mottosu amiral gemisi donanımı uygun fiyata sunmaktı fakat 7 serisi ile birlikte bunu göz ardı edip premium donanım-premium fiyat şeklinde ilerliyorlar. Bence bu karar ile pazardaki çekiciliğini kaybetti. Herhangi başka bir çin üretimi telefonu veya samsungun orta segment telefonlarını bile tercih etmemek için bir sebep göremiyorum. 🤷‍♂️.

Eğer forum xda da gezip romdan roma atlamayı seviyorum, devamlı root yapıp çeşitli ileri seviye yazılım değişimleri yapıyorum diyorsanız belki bootloader kilidinin açık olması ve belirli bir kominitesinin olması bir artı sayılabilir ama.
Ben sırf yazılım stabilizasyonu meselesi için Xiaomi ve yan markalarına gitmedim. Eskiden Huawei kullanıyordum ve yazılım tarafında çok memnundum. 4 yılda 1 kez bile fabrika ayarlarına dönüşe ihtiyaç bırakmadı. Sadece storage yetersiz kaldığı için yeniledim. Yeniden Huawei tercih etmememin tek sebebi de Google'la çok fena göbek bağımın olması :') O yüzden gittim Oppo aldım.

Eğer Xiaomi'nin yazılım tarafında tamamen stabil hale geldiğine ikna olursam bir sonraki cihaz tercihimde beni kazanabilir =). O yüzden uzun kullanım deneyiminiz benim için önemli.
 

Toprak

Toprak
Faforitçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
6,853
26,182
5,720
Ankara
Marka
Skoda
Xiaomi yazılım konusunda rezalet. Tam bir yıldır redmi note9s kullanıyorum huaweideki tek bir yazılım hatası dahi almadığım 3 yıldan sonra eziyet gibi oldu bana.

En basitinden telefonu yeniden başlat diyorum 5 denemenin ikisinde sonsuz döngüye giriyor açılamıyor müdahale etmezsem ve bunu aldığı birsürü güncellemeye rağmen yapmaya devam ediyor
 

Sailor

Kaptan
Beta Programı
6 Kas 2016
12,004
26,074
6,520
istanbul
Marka
Nissan
Xiaomi yazılım konusunda rezalet. Tam bir yıldır redmi note9s kullanıyorum huaweideki tek bir yazılım hatası dahi almadığım 3 yıldan sonra eziyet gibi oldu bana.

En basitinden telefonu yeniden başlat diyorum 5 denemenin ikisinde sonsuz döngüye giriyor açılamıyor müdahale etmezsem ve bunu aldığı birsürü güncellemeye rağmen yapmaya devam ediyor
Turkiye kayitli mi ?
 

alfhonso

Hakan BIÇAK
Eski İnfazcı, Yeni Eğitici
Yönetici
Admin
9 Eyl 2016
24,655
1
64,534
6,820
34
Denizli
Marka
Mercedes
Xiaomi yazılım konusunda rezalet. Tam bir yıldır redmi note9s kullanıyorum huaweideki tek bir yazılım hatası dahi almadığım 3 yıldan sonra eziyet gibi oldu bana.

En basitinden telefonu yeniden başlat diyorum 5 denemenin ikisinde sonsuz döngüye giriyor açılamıyor müdahale etmezsem ve bunu aldığı birsürü güncellemeye rağmen yapmaya devam ediyor

bu çaomi de yap ya hiç galiba ya. ben hiç sıkıntı yaşamadım, çevremde 3 arkadaşta daha var onlar da yaşamadı. ama böyle forumda vs görüyorum üzülüyorum
 

BorgaXxX

Panpa
29 Ocak 2017
443
1,434
2,645
Marka
Ford
Xiaomi yazılım konusunda rezalet. Tam bir yıldır redmi note9s kullanıyorum huaweideki tek bir yazılım hatası dahi almadığım 3 yıldan sonra eziyet gibi oldu bana.

En basitinden telefonu yeniden başlat diyorum 5 denemenin ikisinde sonsuz döngüye giriyor açılamıyor müdahale etmezsem ve bunu aldığı birsürü güncellemeye rağmen yapmaya devam ediyor
Bu sorunları 2012 yılında Galaxy S2 kullanırken güncelleme sonrası çok yaşardım. Eğer sistem zaten aktif olarak kullanılıyorsa ve zaten kullanıcının kendi uygulamaları vs kuruluysa, bunun üstüne sistemsel değişiklikler içeren güncellemeler gelince bu tarz sorunlar yaşanabiliyor. Tavsiyem sistem güncellemesi yaptıktan sonra telefona boot ekranından format veya en basitinden sistemin cache dosyalarını silmek gibi eylemler yapmanız. 🤷‍♂️ Örnek link.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Toprak ve bt
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım