Realme C21 nasıldır? Telefonu Anneme alacağım (garanti 4-5 sene kullanır). sosyal medya ve kamera dışında bir şey kullanmadığından dolayı telefonun günlük kullanımda stabil olması dışında performans konusunda pek bir beklentim yok.
fiyat açısından C21 daha uygun durduğundan C21'e yönelmiştim. Bu Reeder nasıl bir markadır? A101'de falan görüyorum ama hiç dikkatimi çekmemişti
Şöyle bir şey daha iyi olmaz mı ? 128/8 GB ?
Teşekkür ederim.
Siyah aldım.
Memnunum. Günlük işler için kullanıyorum telefonu (konuşma, mesajlaşma, mail, navigasyon vb.), oyun oynamıyorum benim kullanımımla 2 gün yetiyor (uyuduğum süreler dışında wifi veya mobil veri açık). Akşam yatarken pil tasarrufu ve uçak modunu açınca şarjı %1 bile gitmiyor.
Quick charge 4.0 var cihazda ancak 5v 2a şarj aleti çıkıyor kutudan. Bununla 2 saat kadar bir sürede tam şarj oluyor.
Uzun sayılabilecek bir süre araştırma yaptım telefonlar hakkında. Galaxy A30-A50 ve bu telefon arasındaydım. A30 siparişi vermiştim başta ama kaptanın da önerisiyle onu iptal edip bunu almaya karar verdim. (A50 şu an bundan 900 lira kadar daha pahalı, fiyat olarak rakibi olmaktan çıktı.)
İnternette bayağı araştırdım. Konuşurken sesin iyi gelmediğini, ses yankılandığını, hoparlörün iyi ses vermediğini, iyi çekmediğini yazanlar olmuş. Almadan önce bunlar benim de kafamı kurcalayan şeylerdi ancak böyle şikayetlerim yok. Çekim gücü, hoparlör, karşıdan gelen ses gayet iyi, yankılanma gibi bir sorunum da yok.
Fiyatı çok değişken. Hbde 2 bin liraydı. Sonra siyahı 1850, mavisi 1900 liradan satılıyordu (Xiaomi Türkiye garantili fiyatları). Ancak mağazada her rengi aynı fiyat. Media Markt vb. yerlerde 2400 liralarda seyrediyor oralara ancak telefonu görmek için gidilir. Bir süredir İstanbul'dasınız diye hatırlıyorum. Mi store'a gidip incelemenizi, orada fiyatlara bakmanızı öneririm. İnternetten daha uyguna düştüğü zamanlar oluyor. Evofone'un açtığı mi storelar Forum İstanbul, Akasya AVM ve Vadi İstanbul'da var. Cepport'un Marmara Park AVM'den başka bir yerde var mı bilgim yok. Forum İstanbul ve Marmara Park'a gittim, eğer mümkünse Forum İstanbul'a gitmenizi öneririm (fotoğraflara baktım Akasya ve Vadi'deki mağazalarda büyükmüş). Marmara Park'a göre çok daha büyük bir mağaza, Xiaomi'nin her telefonu var sanırım istediğinizi inceleyip rahatça karşılaştırabilirsiniz, diğer tarafta çok daha küçük, telefona bile doğru düzgün bakamadım aynı avmde Media Markt'a gitmek durumunda kalmıştım.
Telefon ile ilgili memnun olmadığım konu kamera çıkıntısı fazla. Kutudan çıkan kılıf korumuyor. Bir yere koyarken fazla yavaş davranıyorum bir şey olmasın diye. Onu kapayacak bir kılıf alacağım ama fazla seçenek yok şu an.
Son olarak, bildirim ışığı telefonun alt kısmında yer alıyor ve karşıdan bakmadıkça çok net gözükmüyor.
Haziran ayında annemin kullanması için aldık, genellikle sosyal medya ve youtube için kullanıyor şuana kadar stabil çalışıyor bi problem yaşamadık özellikle batarya performansı çok iyi tam sarj ile 5 gün kullanabiliyor.Realme C21 nasıldır? Telefonu Anneme alacağım (garanti 4-5 sene kullanır). sosyal medya ve kamera dışında bir şey kullanmadığından dolayı telefonun günlük kullanımda stabil olması dışında performans konusunda pek bir beklentim yok.
Hocam peki kamera performansı nasıl?Haziran ayında annemin kullanması için aldık, genellikle sosyal medya ve youtube için kullanıyor şuana kadar stabil çalışıyor bi problem yaşamadık özellikle batarya performansı çok iyi tam sarj ile 5 gün kullanabiliyor.
Ortalama bir kamera performansı var. Düşük ışık altında çekilen fotoğraflar pek başarılı değil gündüz çekilen fotoğraflar daha iyi.Hocam peki kamera performansı nasıl?
Gule güle kullanın. Uzun dönem deneyimlerinizi de paylaşırsanız sevinirim.Poco X3 GT. Son zamanlarda OnePlus 6 üzmeye başlamıştı beni, değiştirme vakti geldi sanırım.
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim, belirli bir kullanım sonrası + - lerini burada paylaşmaya çalışırım tabiki.Gule güle kullanın. Uzun dönem deneyimlerinizi de paylaşırsanız sevinirim.
Bir de oneplus nasıl üzmeye başladı? Bu markanın yenileri sizce fiyatını hak ediyor mu? Özellikle yazılım ve buna bağlı stabilizasyonu benim için esas konu. Diğer donanımlar zaten fiyatına göre sonuçlar veriyor.
Ben sırf yazılım stabilizasyonu meselesi için Xiaomi ve yan markalarına gitmedim. Eskiden Huawei kullanıyordum ve yazılım tarafında çok memnundum. 4 yılda 1 kez bile fabrika ayarlarına dönüşe ihtiyaç bırakmadı. Sadece storage yetersiz kaldığı için yeniledim. Yeniden Huawei tercih etmememin tek sebebi de Google'la çok fena göbek bağımın olması :') O yüzden gittim Oppo aldım.İyi dilekleriniz için teşekkür ederim, belirli bir kullanım sonrası + - lerini burada paylaşmaya çalışırım tabiki.
Geçen sene gelen yazılım güncellemeleri ile stabilizasyon problemleri yaşıyordum. Bu problemler uygulama kitlenmesinden, telefonun kendine reboot çakmasına kadar değişkenlik gösterebiliyordu. Downgrade yaparak tekrar eski bir kararlı sürüme dönmüştüm bir süredir bu şekilde kullanıyordum fakat şuanda yine stabilizasyon sorunları baş göstermeye başladı. Kameranın açılıp foto çekebilecek konuma gelmesi bile uygulama iconuna bastıktan sonra 7-8sn arası süre alıyor. Ayrıca pil performansıda önceden 4.5-5 saat günlük ekran süresi çıkarabiliyordu ve bu benim için yeterli bir değer. Fakat son zamanlarda 2.5-3 saat aralığını anca denk getiriyor çok yoğun olmayan kullanımlarda bile.
Ben aldığım zaman OnePlus'ın mottosu amiral gemisi donanımı uygun fiyata sunmaktı fakat 7 serisi ile birlikte bunu göz ardı edip premium donanım-premium fiyat şeklinde ilerliyorlar. Bence bu karar ile pazardaki çekiciliğini kaybetti. Herhangi başka bir çin üretimi telefonu veya samsungun orta segment telefonlarını bile tercih etmemek için bir sebep göremiyorum..
Eğer forum xda da gezip romdan roma atlamayı seviyorum, devamlı root yapıp çeşitli ileri seviye yazılım değişimleri yapıyorum diyorsanız belki bootloader kilidinin açık olması ve belirli bir kominitesinin olması bir artı sayılabilir ama.
Turkiye kayitli mi ?Xiaomi yazılım konusunda rezalet. Tam bir yıldır redmi note9s kullanıyorum huaweideki tek bir yazılım hatası dahi almadığım 3 yıldan sonra eziyet gibi oldu bana.
En basitinden telefonu yeniden başlat diyorum 5 denemenin ikisinde sonsuz döngüye giriyor açılamıyor müdahale etmezsem ve bunu aldığı birsürü güncellemeye rağmen yapmaya devam ediyor
Evet Xiaomi Türkiye garantili olarak aldımTurkiye kayitli mi ?
Xiaomi yazılım konusunda rezalet. Tam bir yıldır redmi note9s kullanıyorum huaweideki tek bir yazılım hatası dahi almadığım 3 yıldan sonra eziyet gibi oldu bana.
En basitinden telefonu yeniden başlat diyorum 5 denemenin ikisinde sonsuz döngüye giriyor açılamıyor müdahale etmezsem ve bunu aldığı birsürü güncellemeye rağmen yapmaya devam ediyor
Bu sorunları 2012 yılında Galaxy S2 kullanırken güncelleme sonrası çok yaşardım. Eğer sistem zaten aktif olarak kullanılıyorsa ve zaten kullanıcının kendi uygulamaları vs kuruluysa, bunun üstüne sistemsel değişiklikler içeren güncellemeler gelince bu tarz sorunlar yaşanabiliyor. Tavsiyem sistem güncellemesi yaptıktan sonra telefona boot ekranından format veya en basitinden sistemin cache dosyalarını silmek gibi eylemler yapmanız.Xiaomi yazılım konusunda rezalet. Tam bir yıldır redmi note9s kullanıyorum huaweideki tek bir yazılım hatası dahi almadığım 3 yıldan sonra eziyet gibi oldu bana.