Hangi listeye baktın ceyhun?Dün baktığımda Yuvarlak 138 bin yazıyordu.Bu arada fiyat listelerine baktım da Ranger Amarok'dan yaklaşık 2000TL daha pahalı olmuş. Bu durumda kimi seçerdiniz sayın forumdaşlarım?
Hangi listeye baktın ceyhun?Dün baktığımda Yuvarlak 138 bin yazıyordu.Bu arada fiyat listelerine baktım da Ranger Amarok'dan yaklaşık 2000TL daha pahalı olmuş. Bu durumda kimi seçerdiniz sayın forumdaşlarım?
Az önce bilgisayardan girip baktık babamla.Hangi listeye baktın ceyhun?Dün baktığımda Yuvarlak 138 bin yazıyordu.
Merkezi kilit Ranger'da da var, olmasa ön aksla arka aksı birleştiremezler. Ranger'ın kayma sebebi çok büyük ihtimalle lastikler.Amarok ta merkezi kilit var ondan bahsetmemisler ondan dolayi yanal egimlerde kayma amarokta yok ondan ranger daha fazla kayiyor benim tercihim bu ikisi arasinda amarok olurdu
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Torsen diferansiyel çeşidi yahu. Onu kim yazmışsa iyi sallamış bana kalırsa. ZF'in Wiki sayfasında var Amarok.Vallahi Torsen yazan var, gönderdiğiniz gibi zf8 yazan var, ben de anlamadım hangisi kesinlikle doğru. Vw'de sanırım resmi sayfasında şanzıman hakkında direkt bir bilgi vermiyor.
Amarok un farkli ofroad modu var havada kalan tekerden gucu alip yere basan tekere veriyor ama rangerde arka kilitte iki dekerde birbirine bağlı donuyor amarok bunu 4 tekere elektronik olarak yapıyor. Ama tabiki lastikte cok onemli bu konuda katılıyorum. Arazide hersey lastik [emoji3]Merkezi kilit Ranger'da da var, olmasa ön aksla arka aksı birleştiremezler. Ranger'ın kayma sebebi çok büyük ihtimalle lastikler.
Tamam da Ranger'ı istediğin zaman 2WD, istediğin zaman 4WD kullanabiliyorsun. Bunu sağlayan da ortadaki merkez diferansiyel. Yani sadece arka aksta kilitli diferansiyel yok Ranger'da. Ayrıca mekanik diferansiyelin her türlü elektronikten daha iyi iş yapacağını savunanlardanım. Amarok'un da mutlaka iyidir offroadu ama mekanik difli olsaydı daha iyiydi bana kalırsa.Amarok un farkli ofroad modu var havada kalan tekerden gucu alip yere basan tekere veriyor ama rangerde arka kilitte iki dekerde birbirine bağlı donuyor amarok bunu 4 tekere elektronik olarak yapıyor. Ama tabiki lastikte cok onemli bu konuda katılıyorum. Arazide hersey lastik [emoji3]
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
savunmana gerek yok mekanik herzaman daha iyidir bunu herkes biliyor donanım açısından ranger çok iyi mekanik difransiyel kilidi amarokda opsiyonTamam da Ranger'ı istediğin zaman 2WD, istediğin zaman 4WD kullanabiliyorsun. Bunu sağlayan da ortadaki merkez diferansiyel. Yani sadece arka aksta kilitli diferansiyel yok Ranger'da. Ayrıca mekanik diferansiyelin her türlü elektronikten daha iyi iş yapacağını savunanlardanım. Amarok'un da mutlaka iyidir offroadu ama mekanik difli olsaydı daha iyiydi bana kalırsa.
evet powershift dendi ama tork konvertörlü kullanılıyor.Drag'dada tork konvertörlü diyince kafam karıştıFord Ranger da 6R80 kodlu tam otomatik şanzıman kullanıyor, testte powershift denmişti sanırım
3.2 dizel motorun torkunu uzun yıllar sorunsuz kaldıran çift kavramanın ben şeyini öperim, balatasınıevet powershift dendi ama tork konvertörlü kullanılıyor.Drag'dada tork konvertörlü diyince kafam karıştı
Büllük o büllük balata olsa yerinde duramazsın3.2 dizel motorun torkunu uzun yıllar sorunsuz kaldıran çift kavramanın ben şeyini öperim, balatasını
çift kavrama offroad'da ısınma yapmaz mı ? pick uplarda tork konvertörlü tercih ediliyor bu sebepten3.2 dizel motorun torkunu uzun yıllar sorunsuz kaldıran çift kavramanın ben şeyini öperim, balatasını
Aynen bu yüzden DSG koyulmuyor Amarok'a hatta.çift kavrama offroad'da ısınma yapmaz mı ? pick uplarda tork konvertörlü tercih ediliyor bu sebepten
çift kavrama koyan markaların aklına şaşarım off road olsun binek olsun mantık işi değil...en azından dakika dakika kaç debriyaj kullandığı sayan ben için hiç ama hiç değilçift kavrama offroad'da ısınma yapmaz mı ? pick uplarda tork konvertörlü tercih ediliyor bu sebepten
herkes ZF ve AISIN gibi tork konvertörlü koyamıyorkiçift kavrama koyan markaların aklına şaşarım off road olsun binek olsun mantık işi değil...en azından dakika dakika kaç debriyaj kullandığı sayan ben için hiç ama hiç değil
sanayide Golf 4 R32 vardı ve DSG şanzımana sahipti viskoz, 3 kere motor kırdı ama şanzımana yağ değiştirip değiştirip biniyorlardıherkes ZF ve AISIN gibi tork konvertörlü koyamıyorkikeşke koyulabilse ama bineklerde çok sorun olmaz kuru kavrama olmadığı sürece
Torseni ben de dif kilidi diye biliyorum ama linklerde torsen otomatik arazi tipi sanziman deyince Allah Allah boyle bir otomatik sanziman markasi mi varmis dedim kendime hatta. Ama zf oldugu anlasildi. Sanirim torsen de zf ile ilgili bir alt terim dif kilidi ismi disinda.Merkezi kilit Ranger'da da var, olmasa ön aksla arka aksı birleştiremezler. Ranger'ın kayma sebebi çok büyük ihtimalle lastikler.
Torsen diferansiyel çeşidi yahu. Onu kim yazmışsa iyi sallamış bana kalırsa. ZF'in Wiki sayfasında var Amarok.
Ortadaki merkezi diff sadece bagimsiz 4 ceker olarak bagliyor ama kilitli merkezi diff 4 cekeri patinaj ihmali olduginda guc dagitiyor bendede defender var ordan biliyorum amrokta aynı. Amorok surekli bagimsiz 4 ceker araziye girdinmi kilitli olarak 4 ceker calisiyor bunu elektronik olarak yapiyor mekanik değil bu konuda tez bile yazarım [emoji16]Tamam da Ranger'ı istediğin zaman 2WD, istediğin zaman 4WD kullanabiliyorsun. Bunu sağlayan da ortadaki merkez diferansiyel. Yani sadece arka aksta kilitli diferansiyel yok Ranger'da. Ayrıca mekanik diferansiyelin her türlü elektronikten daha iyi iş yapacağını savunanlardanım. Amarok'un da mutlaka iyidir offroadu ama mekanik difli olsaydı daha iyiydi bana kalırsa.