aynen parası biraz pahalıbana pahalı geldi.
canlısını görüp ilanda gördüğüm için biraz tuhaf hissettim gerçekte caddede giderken de aynı his olmuştu nedensizce E46 lara karşı bi saygım varAraba çok çok bakımlı duruyor ama 2001 318ci olduğu için o parayı kesinlikle etmez bunun hakkı 45-50bin tl en baba.Makyajsız 318i ler 130 küsür beygir bir de tork konvertörlü otomatik şanzımanla, spor ve coupe arabadan beklentiyi bir hayli düşürür. Arkadaş da ucuz dememiş iç geçirmiş görünce bende bir iç geçirdim taa ki 318 2001 görene kadar.![]()
Bana da çok samimi geliyor nedense garip.BMW sevgisi Türk milletinin hep damarlarındaaynen parası biraz pahalı
canlısını görüp ilanda gördüğüm için biraz tuhaf hissettim gerçekte caddede giderken de aynı his olmuştu nedensizce E46 lara karşı bi saygım var![]()
Doksanlı yılları konu almış stolk reyiz
olmaz hocam araç 17 yıllık 2 sahip değiştirmiş dünyanın boyası var ama auto king de yapılmış!!!!bir!!!bir! vay anasını ya arabası çok temizmiş sahibindeki kafadan istiyorum. 50 bin ne ya bu araba 3000€ değeri var dünyaların parasını istiyorlar. millet avrupada aynı şekilde bakıyor bınlara ama bu yaşta çöpe atılıyor artık miladı doldu diye. 3000-5000 euro anca ediyor. onlar içinde 3000 bin tl gibi düşünün artık değerini. değeri bu çünkü; görünmeyen kısımları pastan geçilmez bir kazada içinden cıkılmaz. konserve olur o yıldaki bir metal. o paraya clio falan alın daha iyi daha güvenli.https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-sahibinden-3,18-coupe-143hp-siyah-plusbej-deri-doseme-378826876/detay
Bak bu olur 2000 motor manuel 143 bg :![]()
olmaz hocam araç 17 yıllık 2 sahip değiştirmiş dünyanın boyası var ama auto king de yapılmış!!!!bir!!!bir! vay anasını ya arabası çok temizmiş sahibindeki kafadan istiyorum. 50 bin ne ya bu araba 3000€ değeri var dünyaların parasını istiyorlar. millet avrupada aynı şekilde bakıyor bınlara ama bu yaşta çöpe atılıyor artık miladı doldu diye. 3000-5000 euro anca ediyor. onlar içinde 3000 bin tl gibi düşünün artık değerini. değeri bu çünkü; görünmeyen kısımları pastan geçilmez bir kazada içinden cıkılmaz. konserve olur o yıldaki bir metal. o paraya clio falan alın daha iyi daha güvenli.
nasıl takmiyim hocam benim cüzdanımdaki parayı çalıyorlar haraç kesiyorlar resmen günün yarısını badem bıyıklılar için çalışıyoruz. i.melih gibi nokta noktalar için. kendimi köle gibi hissetmekten daha doğal ne olabilir. sonuçta bu vergiler önce hazineue oradan da onların çimento fabrikalarına aktarılıyor. o yüzden bu vergiler bu kadar yüksek. siz rahatsız olmuyor musunuz. nasıl hazmediyorsunuz. nasıl kabullendiniz. nasıl bu kadar rahatca gülerek anlatıyorsunuz. bende bunu anlamıyorum. kimse kusura bakmayın ama 5 para etmez insanlar için kölelik yapıyoruz, sizde bende bu sistemin çarkından çıkamıyoruz. kusura bakmayında sesim çıksın birazda değil mi.Tesla Hocam, avrupadaki araç fiyatlarıyla Türkiye'deki araç fiyatlarını ne kadar çok karşılaştırırsanız o kadar çok psikolojiniz bozulur, hatta açtığınız konulara ve yorumlarınıza bakılırsa Türkiye'deki fiyatlara epey kafayı takmış haldesiniz. Ayrıca da 2004 model bile olsa bmw, clio'nun içinden geçer![]()
nasıl takmiyim hocam benim cüzdanımdaki parayı çalıyorlar haraç kesiyorlar resmen günün yarısını badem bıyıklılar için çalışıyoruz. i.melih gibi nokta noktalar için. kendimi köle gibi hissetmekten daha doğal ne olabilir. sonuçta bu vergiler önce hazineue oradan da onların çimento fabrikalarına aktarılıyor. o yüzden bu vergiler bu kadar yüksek. siz rahatsız olmuyor musunuz. nasıl hazmediyorsunuz. nasıl kabullendiniz. nasıl bu kadar rahatca gülerek anlatıyorsunuz. bende bunu anlamıyorum. kimse kusura bakmayın ama 5 para etmez insanlar için kölelik yapıyoruz, sizde bende bu sistemin çarkından çıkamıyoruz. kusura bakmayında sesim çıksın birazda değil mi.
Mokka ve Vectra dışında kalıcılık sağlayan olmadı. Mokka'nın bu kadar sert ve güçlü olacağını hiç tahmin etmemiştim gözümdeki imajı yumuşak, güçsüz bayan arabasıydı ama öyle değilmiş, ilk bindiğim günü ve yaşadığım şaşkınlığı unutmuyorum. Vectra alındığında da anaokuluna gidiyordum, insan mutlu oluyor ama çocukken arabalara aşırı bir ilgim yoktu o yüzden pek anlamazdım, arabamız kırmızı çok hızlı gider kafasındaydım biraz![]()
bu arada 2004 bmw son model bir clionun icinden geçemez. önemli olan bmw nin tokluğu yada ne kadar ağır demirler kullanıldığı değildir. önemli olan destekleyici demirlerin dik açıyla inmesidir. teslanın önden darbeye karsı en sağlam araç olmasının sebebi motor yerine şu açıyla demir geçirebilmesidir şaseden ---)Hocam, her konuda her yorumda her cevapda bu mevzulardan bahsederek kendi psikolojimi bozamam kusura bakmayın, ben sandıkta ve başkalarını bu mevzuda ikna edebileceğim platformlarda görüşlerimi dile getiriyorum.
bu arada 2004 bmw son model bir clionun icinden geçemez. önemli olan bmw nin tokluğu yada ne kadar ağır demirler kullanıldığı değildir. önemli olan destekleyici demirlerin dik açıyla inmesidir. teslanın önden darbeye karsı en sağlam araç olmasının sebebi motor yerine şu açıyla demir geçirebilmesidir şaseden ---)
clio alt sınıf olabilir, bmw tokluğunda olmayabilir ama 2012 de üretilen bir arabanın şase destek açıları ve darbe emiş mühendisliği premium bir bmw de olsa 90 ların ortasındaki bir bilgi birikimle kıyaslayamaz. crash teste de iki aracın aynı acıyla kafa kafaya girme testinden de 2016 model bir clio sürücüsü 2004 yılındaki eski bir 3 kasa bmw den daha az hasarla çıkar
Clio örneği abartı olsa bile fikir bence doğru. BMW'ler 2010'larda ncap'ten 5 yıldız almaya başladı, ondan öncekiler 3-4 yıldız alıyordu (5 alanı da vardı). Bir de bunun metal yorgunluğu, kaza yaptıysa nasıl tamir edildi gibi etmenler var. O Bursa'daki 72 binlik araç komik mesela. Sürüş zevki falan tamam ama benim için her şeyden önce araç içindekilerin güvenliği gelir. Hemde hız yapmaya müsait ve teşvik edici araçlarda güvenliğin önemi daha da artıyor.Tesla Hocam, avrupadaki araç fiyatlarıyla Türkiye'deki araç fiyatlarını ne kadar çok karşılaştırırsanız o kadar çok psikolojiniz bozulur, hatta açtığınız konulara ve yorumlarınıza bakılırsa Türkiye'deki fiyatlara epey kafayı takmış haldesiniz. Ayrıca da 2004 model bile olsa bmw, clio'nun içinden geçer![]()
Clio örneği abartı olsa bile fikir bence doğru. BMW'ler 2010'larda ncap'ten 5 yıldız almaya başladı, ondan öncekiler 3-4 yıldız alıyordu (5 alanı da vardı). Bir de bunun metal yorgunluğu, kaza yaptıysa nasıl tamir edildi gibi etmenler var. O Bursa'daki 72 binlik araç komik mesela. Sürüş zevki falan tamam ama benim için her şeyden önce araç içindekilerin güvenliği gelir. Hemde hız yapmaya müsait ve teşvik edici araçlarda güvenliğin önemi daha da artıyor.
S2000'leri eskiden beri çok beğenirim mesela, ama almak için şartlar oluşsa bile almam. Türkiye'de neredeyse kazaya karışmayan araç yok, onlar nasıl toplandı? Bir s2000 kaza fotoğrafı görmüştüm, daha önceden nasıl toplandıysa artık araç kağıt gibi yok olmuş. Onu alacağına ne bileyim Mx5 al, Gt86 al, Brz al.
Merak ettim o yorumlarıKonu ile alakasız olduğu için alıntıyı geyikbaşlığı 2'ye yaptımMokkta'nın sert imajı ile ilgili @123456mtn , @MertEren ve @gtepro 'nun dertli yorumları aklıma geliyor
![]()