Bi su tutun şuna

Bi su tutun şuna
Gusül Abdestinin önemihttps://www.59saniye.com/kil-payi-faciadan-kurtulan-otomobil/
bence intihar etcekmiş son anda vazgeçmiş
Virajın en yukarı kısmını değil de önündeki aracın izini takip ediyor gerizekalı. Virajın üstüne baksa bembeyaz tırı çok rahat görürdü. Ayrıca sollanmaz çizgisi ve virajda bunu yapması hepten facia. Direkt ehliyetini alacaksın..https://www.59saniye.com/kil-payi-faciadan-kurtulan-otomobil/
bence intihar etcekmiş son anda vazgeçmiş
Land gibi gidiyo makineAbi bunu bana yapma zaten kafayı yiyecem ya.
memlekette o kadar çok var ki böylesiVirajın en yukarı kısmını değil de önündeki aracın izini takip ediyor gerizekalı. Virajın üstüne baksa bembeyaz tırı çok rahat görürdü. Ayrıca sollanmaz çizgisi ve virajda bunu yapması hepten facia. Direkt ehliyetini alacaksın..
Her zaman diyorum, ehliyeti aldın bitti. Artık 40 yıl sınav falan yok oh mis anlayışına ifrit oluyorum. 2 yılda bir direksiyon ve kural sınavı yapacaksın, fiyatı da uygun tutacaksın ve yeterliliği görülmeyen kişilere ehliyeti vermeyeceksin. Şunu uygulasalar var ya şuan trafiktekilerin %70'den fazlası yeniden ehliyet alamaz.memlekette o kadar çok var ki böylesi![]()
Her zaman diyorum, ehliyeti aldın bitti. Artık 40 yıl sınav falan yok oh mis anlayışına ifrit oluyorum. 2 yılda bir direksiyon ve kural sınavı yapacaksın, fiyatı da uygun tutacaksın ve yeterliliği görülmeyen kişilere ehliyeti vermeyeceksin. Şunu uygulasalar var ya şuan trafiktekilerin %70'den fazlası yeniden ehliyet alamaz.
Zaten asıl amaç trafik güvenliğini ve eğitimini sağlamak olsa sembolik bir ücretle bile devlet bunu yapardı ama nerede.. Adam 70 yaşına gelmiş, 3 şerit genişliğindeki yolun kenarına park etmiş arabalardan birine vuruyor. Soruyorsun şeker ve tansiyon var, güneş altına çıkması yasak ama adamın cebinde ehliyet var. Ben doğmadan evvel almış koymuş köşeye o kadar. Sağlık kontrolünden bile geçirmiyorlar adamı. Ancak ehliyetini kaybedeceksin yahut yeniden çıkarman gerekecek ki o zaman kontrole alıyorlar. Zaten kuralları bilmeyen, bilse de uygulamayan tipleri hep görüyoruz yukarıdaki videoda olduğu gibi. Sonra hep kaza hep ölüm.aynen öyle abi ama bunu düşünseler bile sınav ücretini yüksek tutacakları için yine tepki çeker, geçiremezler yasayı
%70 iyimser bir değer aslındaHer zaman diyorum, ehliyeti aldın bitti. Artık 40 yıl sınav falan yok oh mis anlayışına ifrit oluyorum. 2 yılda bir direksiyon ve kural sınavı yapacaksın, fiyatı da uygun tutacaksın ve yeterliliği görülmeyen kişilere ehliyeti vermeyeceksin. Şunu uygulasalar var ya şuan trafiktekilerin %70'den fazlası yeniden ehliyet alamaz.
Umarım öyle bir şey olmaz çünkü bizim milletimize 5 senede bir sınav yapmaya kalksan sürücü kurslarının altında en kötü Porsche Panamera olur.aynen öyle abi ama bunu düşünseler bile sınav ücretini yüksek tutacakları için yine tepki çeker, geçiremezler yasayı
Farkındayım da rakamı artırıp daha fazla kararmasın dedim içimizKurs hocası olarak Alman getireceksin bak nasıl oluyor
%70 iyimser bir değer aslında![]()
+65 yaş için tekrar ehliyet sınavı yapılacak diyorlardı galiba?Zaten asıl amaç trafik güvenliğini ve eğitimini sağlamak olsa sembolik bir ücretle bile devlet bunu yapardı ama nerede.. Adam 70 yaşına gelmiş, 3 şerit genişliğindeki yolun kenarına park etmiş arabalardan birine vuruyor. Soruyorsun şeker ve tansiyon var, güneş altına çıkması yasak ama adamın cebinde ehliyet var. Ben doğmadan evvel almış koymuş köşeye o kadar. Sağlık kontrolünden bile geçirmiyorlar adamı. Ancak ehliyetini kaybedeceksin yahut yeniden çıkarman gerekecek ki o zaman kontrole alıyorlar. Zaten kuralları bilmeyen, bilse de uygulamayan tipleri hep görüyoruz yukarıdaki videoda olduğu gibi. Sonra hep kaza hep ölüm.
Yanlış hatırlamıyorsam yeni yönetmelikde 10 yılda bir muayene zorunluluğu var diyorlardı.(tam emin değilim)Zaten asıl amaç trafik güvenliğini ve eğitimini sağlamak olsa sembolik bir ücretle bile devlet bunu yapardı ama nerede.. Adam 70 yaşına gelmiş, 3 şerit genişliğindeki yolun kenarına park etmiş arabalardan birine vuruyor. Soruyorsun şeker ve tansiyon var, güneş altına çıkması yasak ama adamın cebinde ehliyet var. Ben doğmadan evvel almış koymuş köşeye o kadar. Sağlık kontrolünden bile geçirmiyorlar adamı. Ancak ehliyetini kaybedeceksin yahut yeniden çıkarman gerekecek ki o zaman kontrole alıyorlar. Zaten kuralları bilmeyen, bilse de uygulamayan tipleri hep görüyoruz yukarıdaki videoda olduğu gibi. Sonra hep kaza hep ölüm.
Vallahi benim babam 68 yaşında, geçenlerde ehliyetini kaybetti. Yenisini çıkarmak için sağlık kontrollerine girdi, sol gözü tekrar ehliyet verilmesi için yeterli seviyede göremiyordu. Gözlüğün numarasını büyüttüler ve öyle ehliyet verdiler. Tam 40 küsür yıl sonra 2.defa ehliyet aldı. O seneler boyunca ' gel kardeşim senin sağlığın araç kullanmaya elverişli mi ' diye kimse sormadı. Ehliyeti kaybetti de öyle kontrole soktular. Zaten dediğin gibi sınav olacak dendi ama öyle bir şey uygulansa babamdan bilirdim mutlaka.+65 yaş için tekrar ehliyet sınavı yapılacak diyorlardı galiba?
10 yıl çok fazla, ortalama bir ömrün 6 veya 7'de 1'i oluyor. Çok büyük rakam bu. Mesela 18 yaş ile 28 yaş arasındaki sağlık durumuyla, 38-48 yahut 58-68 yaş arası aynı değil. O süreyi standart tutmak yerine yaşlara göre düzenleyeceksin. Ya da standart yapacaksan da 2 yılda bir herkes girecek.Yanlış hatırlamıyorsam yeni yönetmelikde 10 yılda bir muayene zorunluluğu var diyorlardı.(tam emin değilim)
Hocam çok iyi söylüyorsunuz da bizim Türkiye de uygulayamazlar uygulasalar dahi olan garibana olur mesela 2 yıl sonra Sürücü kursları fahiş fiyattan tekrara alır.Şu an dosya masrafsız 1000 tl bir ehliyet almak.Onu da geçtim Devlet ehliyet ilk alındığında 600 tl dosya masrafı alıyor.2 yılda bir yaparsa tahmin bile edemiyorum.Allah korusun...En basitinden ben motorsiklet ehliyeti almak istiyorum ama şimdi gitsem hiç yoktan 1000 tl'me mal olacak.10 yıl çok fazla, ortalama bir ömrün 6 veya 7'de 1'i oluyor. Çok büyük rakam bu. Mesela 18 yaş ile 28 yaş arasındaki sağlık durumuyla, 38-48 yahut 58-68 yaş arası aynı değil. O süreyi standart tutmak yerine yaşlara göre düzenleyeceksin. Ya da standart yapacaksan da 2 yılda bir herkes girecek.