Geyik Başlığı 2

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Berkin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kesinlikle FM Transmitter, ses kalitesi cok daha yuksek olur, arac neydi? Nasil bir teyp var aracta?
fiat panda kaset çalarlı ve istanbulda oturuyorum.
Screenshot_20170513-151644_1.jpg

ya transmaitter alırız sıkıntı değil de boş frekans bulmak problem olmasın istanbuldayım sonuçta
bende izmirde kullanıyorum şimdi zor oldu ama buldum bi kaç kanal. 0.2 mH frekans aralığını yakalarsan yani iki kanal arasında 0.4 mH olması lazım kullanırsın bide kaliteli bi cihaz olursa fm sinyalini daha güçlü gönderir kullanımı daha iyi olur. evde teybi aç kanallara tek tek bak aralıklarını takip et not al illaki vardır. hiç bulamazsan o zaman adaptör araştırırsın.

ya transmaitter alırız sıkıntı değil de boş frekans bulmak problem olmasın istanbuldayım sonuçta
valla İstanbul'da fm transmitter yaş. Ben kasetten aux yapan aparattan aldım. Ses kalitesi olarak fm transmitter'dan çok daha iyi, 1. kalite kasetçalar kalitesine erişebiliyor. Ama onun da handikapları var, paylaşayım:
- Bendekinin kablosunun sonlarına yakın temassızlık başladı ilk 1 yılda. Yolcuları iyi seçmek lazım =)
- Bazı modellerin çarkları bir garip oluyor, kasetçalar kendi kendine autoreverse yapıp duruyor. Cihazın içini açıp çarkları çıkarmak gerekiyor.
- En iyi kasetçalarda bile araba sallandığında veya bir çukura girildiğinde kaset hafif bir oynama yapar. Benim arabanın kasetçaları bu konuda biraz fazla oynak yapıda. Bu cihazlarda da öyle yapıldığında ses kalitesi sıfıra iniyor, ses düzeyi çok azalıyor, boğuk arkaplandan gelen bir ses haline geliyor. Ancak çıkarıp takınca düzeliyor. O yüzden Gebze-Körfez arasında E-5'te 5-6 kez eject yapıp tekrar takıyorum kasedi.
- Belli düzeyde kablo kalabalığı kaçınılmaz zaten...

Ben bir arkadaşın şirket aracında kasetçalara takılan bluetooth alıcısı görmüştüm. Yani yukarıda bahsettiğim cihazın kablosuzu. Allah şimdi beni kahrediyor nereden aldığını sormadığım için. 2 senedir hala bulamadım öyle bir cihaz. Sen bulabilirsen sen al, bana da nereden aldığını söyle. :)

Aslında sizin teyp standart single-din. Direk olarak usb ve sd card takılan, varsa direksiyon kumandalarını destekleyen bir cihaz da alıp takabilirsiniz.

abi istanbulda olduğumdan boş kanal bulma sorunu olur falan diye okudum. Yoksa alıyım da kafamı kurcalıyo işte
Bursa'da bana da demişlerdi ama sıkıntı çıkmadı ara frekanslar olur her zaman ucuz bi tane al istersen dene memnun kalırsan daha iyi bişey alırsın , 5 liraya almıştım ben bir milyonculardan baktım sıkıntı Yok daha iyi bişey almıştım

@berkertekin sana katiliyorum ama bazen bazi arkadaslarin bilgi sahibi olmadan ahkam kesmeleri, yazilanlari dogru duzgun okumamalari, hatta tahrikkar, insani yalanci konumuna sokan ifadeleri ve imalari insanin sakin kalamamasina neden oluyor. Bu konu ozelinde soylemiyorum, acikcasi konuyu bastan sona okuma firsatim da olmadi, genel olarak soyluyorum.
Ewet belki forumda cok yeniyim ama coook eski bir Otopark takipcisiyim, forumun bu guzel ortamini bilsem yillar once sizlerle olmak isterdim. En azindan ben kendim icin ifade edecek olursam, bir cok arkadasimizin yasini bilmiyorum, ama hepsine saygi ve sevgi cercevesi icerisinde cevap vermeye calisiyorum, herkesinde ayni felsefeyi benimsemesi gerektigi kanaatindeyim.
Unutmayin cogaldikca zenginlesir, bilgileniriz, eksilmeyelim, eksiltmeyelim !!!

konuya bilerek müdahil olmadım,

Yönetici mode off

kimin hangi konuda ne kadar bilgisi olduğunu bilemezsiniz. Herşeyi en iyi bilen de siz değilsiniz. Büyük küçük saygı sevgi derken bunu da düşünürseniz sevinirim. Kaldı ki konuyu daha okumadığınızı söylüyorsunuz ama kendi yaşadığınız tartışmanın forum genelinde varolduğunu düşünüyorsunuz. Herkesten görüşlerinize saygı gösterilmesiniz isterken siz de saygı göstermeyi unutmayın.

Yönetici mode on

valla İstanbul'da fm transmitter yaş. Ben kasetten aux yapan aparattan aldım. Ses kalitesi olarak fm transmitter'dan çok daha iyi, 1. kalite kasetçalar kalitesine erişebiliyor. Ama onun da handikapları var, paylaşayım:
- Bendekinin kablosunun sonlarına yakın temassızlık başladı ilk 1 yılda. Yolcuları iyi seçmek lazım =)
- Bazı modellerin çarkları bir garip oluyor, kasetçalar kendi kendine autoreverse yapıp duruyor. Cihazın içini açıp çarkları çıkarmak gerekiyor.
- En iyi kasetçalarda bile araba sallandığında veya bir çukura girildiğinde kaset hafif bir oynama yapar. Benim arabanın kasetçaları bu konuda biraz fazla oynak yapıda. Bu cihazlarda da öyle yapıldığında ses kalitesi sıfıra iniyor, ses düzeyi çok azalıyor, boğuk arkaplandan gelen bir ses haline geliyor. Ancak çıkarıp takınca düzeliyor. O yüzden Gebze-Körfez arasında E-5'te 5-6 kez eject yapıp tekrar takıyorum kasedi.
- Belli düzeyde kablo kalabalığı kaçınılmaz zaten...

Ben bir arkadaşın şirket aracında kasetçalara takılan bluetooth alıcısı görmüştüm. Yani yukarıda bahsettiğim cihazın kablosuzu. Allah şimdi beni kahrediyor nereden aldığını sormadığım için. 2 senedir hala bulamadım öyle bir cihaz. Sen bulabilirsen sen al, bana da nereden aldığını söyle. :)

Aslında sizin teyp standart single-din. Direk olarak usb ve sd card takılan, varsa direksiyon kumandalarını destekleyen bir cihaz da alıp takabilirsiniz.
vallahi abi buralarda da hiç yok. İnternetten bakıyorum çok az var. Bulmaya çalışıyom ama fm transmattier kafama yatmadı değil valla düşünülebilir.

konuya bilerek müdahil olmadım,

Yönetici mode off

kimin hangi konuda ne kadar bilgisi olduğunu bilemezsiniz. Herşeyi en iyi bilen de siz değilsiniz. Büyük küçük saygı sevgi derken bunu da düşünürseniz sevinirim. Kaldı ki konuyu daha okumadığınızı söylüyorsunuz ama kendi yaşadığınız tartışmanın forum genelinde varolduğunu düşünüyorsunuz. Herkesten görüşlerinize saygı gösterilmesiniz isterken siz de saygı göstermeyi unutmayın.

Yönetici mode on
Oncelikle siz neden uzerinize alindiniz gercekten anlamadim (yonetici mode off dediginiz icin yaziyorum, kaldi ki yonetici olarak ta cvp vermenizi gerektirecek birsey yazdigimi dusunmuyorum). Ben herseyi bildigimi iddaa da etmedim, paylastiklarim sadece mevzuat in anlasilir hali ve yasadigim tecrubelerin harmanlanmis haliydi, zaten kaynak ta gosterdim. Ben kimseye saygisizlik etmedim, kimsenin goruslerine de saygisizlik ta etmedim, rica ederim Gürcistan'dan Otomobil Getirmek konusunda yazilanlari yeniden gozden gecirin. Benim anlatmaya calistigim sey klavye delikanliligi yapmayalim, insanlar tahrik edici kelimeler kullanmasin.

Son düzenleme:
Oncelikler siz neden uzerinize alindiniz gercekten anlamadim (yonetici mode off dediginiz icin yaziyorum, kaldi ki yonetici olarak ta cvp vermenizi gerektirecek birsey yazdigimi dusunmuyorum). Ben herseyi bildigimi iddaa da etmedim, paylastiklarim sadece mevzuat in anlasilir hali ve yasadigim tecrubelerin harmanlanmis haliydi, zaten kaynak ta gosterdim. Ben kimseye saygisizlik etmedim, kimsenin goruslerine de saygisilik etmedim, rica ederim Gürcistan'dan Otomobil Getirmek konusunda yazilanlari yeniden gozden gecirin. Benim anlatmaya calistigim sey klavye delikanliligi yapmayalim, insanlar tahrik edici kelimeler kullanmasin.

üzerime alınma sebebim o konuda kapattığımız mevzuyu içeriğini bile okumadığınızı söylediğiniz konu ile alakalı alıntı yaparak o konudan söz etmeniz. Bana neden üzerine alındığımı söylerken sizin o konudaki okumadığınız sohbeti neden üzerinize alındığınızı algılayamadığımı da belirtmem gerek. Moderasyon uygulanan konuların uzatılması size veya başkasına yarat sağlamaz, karşı tarafa söz hakkı doğurduğu için tekrar moderasyon yapmamı gerektirir. Düzeltme yapma sebebim bu yüzdendi. Yönetici olarak yazmadığımı belirtmem de bu yüzden.

üzerime alınma sebebim o konuda kapattığımız mevzuyu içeriğini bile okumadığınızı söylediğiniz konu ile alakalı alıntı yaparak o konudan söz etmeniz. Bana neden üzerine alındığımı söylerken sizin o konudaki okumadığınız sohbeti neden üzerinize alındığınızı algılayamadığımı da belirtmem gerek. Moderasyon uygulanan konuların uzatılması size veya başkasına yarat sağlamaz, karşı tarafa söz hakkı doğurduğu için tekrar moderasyon yapmamı gerektirir. Düzeltme yapma sebebim bu yüzdendi. Yönetici olarak yazmadığımı belirtmem de bu yüzden.

Gercekten bende uzatmak istemiyorum ama amacim sadece @berkertekin in soylediklerini desteklemekti, bahsettigi tartismanin hepsini okumadim evet, ama benim okuduklarim, bu yorumu yapmama yetti, yani saygi sinirlarinin disinda 2-3 ifadeyi gormustum zaten.
BU ARADA SAYGISIZLIK YAPTIGIMI DUSUNEN BIR ARKADASIMIZ VARSA SOYLESIN, OZUR DILEYECEGIM.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...