Geyik Başlığı 2

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Berkin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
o da sıkıntı, benim başıma bile geldi kızın biri çıktı 3-5 ay sonra durduk yere iyi ki varsın abim gibi seviyorum seni diye msj attı telefonu elimden fırlattım. Ben seni kanka olarak, arkadaş olarak görüyorum dedikleri zaman da çıldırıyor insan. :)
sen benim en iyi arkadaşımsın biliyosun dimiğğ ve hep öyle kalcksn .s

yok ben caddy için demedim bunu bu seferki araba oydu sadece. Buna benzer çok arabayla kapışıyoruz arabayı eski görünce arkadan sellektör korna vs geliyorlar direk. Kusura bakmayın caddy ve tır benzetmesi sadece bu anlattığım olay için örnekti yani o arabaya demiyorum :)
Arkadan selektör yapan önünüzden yesin abi :D :D caddy örneği vermene alınmadım yav şaka yapıyorum :D

Standart dışı plakalar ağır kusur sayılacak
Araç muayenelerinde uygulanan kusur tablosunda yapılan değişiklikle standartlara uygun olmayan plakalar, muayeneden geçemeyecek. Genişliği 11 santimetre, uzunluğu 52 santimetre olacak plakalarda, silik, bold, italik veya kapatma şeklindeki yazı ve rakamlar ağır kusur kapsamında değerlendirilecek.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğünce 3 Temmuz itibarıyla geçerli olacak kusur tablosu yayımlandı.

Buna göre, Hızlı Geçiş Sisteminde (HGS) yanlış ceza yazılmasına da neden olan rakamların arasında vida bulunması, yazıların silik, bold, italik veya kapatma şeklinde olması ağır kusur kapsamına alındı.

Söz konusu düzenlemeyle plakalardaki yazı ve rakamların, Karayolu Trafik Kanunu'nun tescil plakaları bölümünde belirtilen 11 santimetre genişliğinde, 52 santimetre uzunluğunda olmayan plakaların bulunduğu araçlar, TÜVTÜRK tarafından yapılan araç muayenesinden geçemeyecek.

"MERDİVEN ALTI PLAKALAR STANDART DIŞI"

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, plakaların basım ve dağıtımının, TŞOF ve federasyona bağlı odalara verildiğini anımsatarak, merdiven altı yerlerde basılan plakalarda belirlenen standartların dışına çıkıldığını ifade etti.

Sahte plakaların terör olayları, gasp, soygun gibi işlerde kullanıldığını dile getiren Apaydın, sahte plaka basan, dağıtan ve aracına takanlara para cezası uygulandığını anımsattı.
TÜVTÜRK fenni muayene istasyonlarında temmuz ayı itibarıyla "sahte" olarak nitelendirilen, standardın dışında basılan plakaların birinci derecede ağır kusurlu sayılacağını belirten Apaydın, "Silik, italik veya bold olarak yazılan, rakam ve harflerin arasında vida olan, ortasındaki boşluğun köşeli şeklinde olması gibi standarda uygun olmayan şekilde plaka takılı araçlar, muayeneden geçmeyecek. Bir defaya mahsus ceza kesilmeyecek araç sahiplerinden plakaların standartlara uygun olarak değiştirmeleri istenecek." ifadelerini kullandı.

"PLAKALAR 31 LİRAYA DEĞİŞTİRİLECEK"

Apaydın, aracın kimliği niteliğindeki plakaların, standartların dışında olması halinde otoyol ve köprülerde görüntüleme cihazları tarafından okunamadığına dikkati çekti.

Söz konusu plakaların değişimi için araç sahiplerinin öncelikle Trafik Şube Müdürlüklerine başvurarak, buradan temin edecekleri formları doldurmaları gerektiğini kaydeden Apaydın, daha sonra bu belgeyle il ve ilçelerde TŞOF ile Kayıt Tescil Bürolarında 31 lira karşılığında yaklaşık 10 dakikada değiştirilebileceğini kaydetti.

http://www.hurriyet.com.tr/standart-disi-plakalar-agir-kusur-sayilacak-40472441

Plakayı değiştirip gideriz afsgshd

Tapatalk kullanılarak Tapatalk aracılığıyla gönderildi

Bugün bizde Denizli'den Burdur Yeşilova'nın Bayındır köyüne gittik. Giderken Serinhisar Yeşilyuva SAlda gölü üzerinden gittik. Dönüşte de Çardak KAklık üzerinden döndük. 200 km yol yaptık, yol bilgisayarı olmadığı için hesaplayamıyorum tam ama Lpg göstergesi dibe vurdu, Gidiş yolu özellikle rampalar bayırlar virajlar vs biraz zorladık arabayı. Yüksek ihtimal o sebeptendir ki yine 30 kuruş civarı yaktı. Dönüş yolumuz ise düzlük ve rahattı. Uzun yolda araba muhteşem. Bilenler bilir, Şahin tepesinden Cankurtaran'a giden yol hem bayır hemde keskin virajlar içeriyor. Virajlara dışardan içeri doğru almazsan eğer düşük süratlerde çıkmak zorunda kalırsın ki düşük vites sinir bozar. Babamda Viraj kasa kasa gidiyordu. Arkadan gelen bi caddy sürücüsü babamı yaşlı arabayı eski gördüğünden midir nedir kornaya yüklendi, yanındaki eşi de tuhaf tuhaf el hareketleri yaptı. Rampanın sonunda 170le arkasına yapışıp sellektör yapınca sağa çekti, camı açtım hayırdır sorun nedir dedim, kafalarını sola çevirmediler bile put gibi devam ettiler. Sanırsın 2 dk önce arkamızdan gelip kornaya basan, yılmaz vural benzeri el kol hareketleri yapan beyefendi ve eşi hanımefendiler korkmuş olacaklar ki bizi görmezden gelip yan yola daldılar. Yanınızdan tır geçse sallanacak arabalarınızla eski gördüğünüz arabaları küçümsemeyin. Yaşlı gördüklerinizi ise asla küçümsemeyin. Benim peder gibi çılgın şoför denkgelir sıkıntı yaşarsınız.Arkanıza yapıştıklarında ise put gibi durmayın, pardon falan diyin de yaşıyormuş bunlar diyebileyim.

Ciğerli makina taunus heyt be taştaşlarına beton yetmez

Takipçi haberlerine açacaktım ama alıntı haber yasak yazıyor bölüm kurallarında. Uygun neresiyse siz açarsanız oradan devam etsin.

sohbet başlığından açabilirsiniz :)

iyi kanka nolsun dolanıyorm öyle senden

eiyi bende yav bugün biraz yol yaptık yarına hazırlık pantolon takım elbise ütüleme vs takılıyorumasdfasda

sen benim en iyi arkadaşımsın biliyosun dimiğğ ve hep öyle kalcksn .s

küfür yasak olm niye zorluyon beni?

Arkadan selektör yapan önünüzden yesin abi :D :D caddy örneği vermene alınmadım yav şaka yapıyorum :D

ama yanlarından geçerken normalde babama sürekli basma basma diyen annem bile kahkaha attı. KAdınla kocası baya put gibi kaldı kafalarını çevirmiyorlar... İnsan gerçekten hayret ediyor.

Ben sırf bu yüzden babamla arabaya bindiğimde direksiyona oturmuyorum. Babamın sarhoş hali bile senin benim gibi 10 şoförü cebinden çıkartır

sohbet başlığından açabilirsiniz :)

eiyi bende yav bugün biraz yol yaptık yarına hazırlık pantolon takım elbise ütüleme vs takılıyorumasdfasda

küfür yasak olm niye zorluyon beni?

ama yanlarından geçerken normalde babama sürekli basma basma diyen annem bile kahkaha attı. KAdınla kocası baya put gibi kaldı kafalarını çevirmiyorlar... İnsan gerçekten hayret ediyor.

Ben sırf bu yüzden babamla arabaya bindiğimde direksiyona oturmuyorum. Babamın sarhoş hali bile senin benim gibi 10 şoförü cebinden çıkartır
Hayır @alfhonso sen gerçekten çok iyi bir insansın

ama olmuyor işte

Edit: Aman abi şaka yaptım :D

IMG_5714.PNG

Abiler kardeşler 1.6 Edition 60 lira verip bayiden alıp çıkmak mantıklı mı? Anneme düşünüyoruz fiyatı bana makul gibi geldi ne dersiniz ?

Hayır @alfhonso sen gerçekten çok iyi bir insansın

ama olmuyor işte

Edit: Aman abi şaka yaptım :D

Lan küfüre teşvikten ceza yazsam kimse neden demez yapma asdfsfasfasdf

Revizyondan sonra çiçek gibi olacak onu düşün :)

Ayıpsınnnn... Valla motor yürüyen canavar bugün bi kere daha o bayırlarda hayran bıraktı kendine. Tek sıkıntı yakıyor yav........ Her türlü yakıyor (140'la virajlara girmiş olabiliriz ama yakmasın diye de kendimizi kasacak değiliz... :( )

Ayıpsınnnn... Valla motor yürüyen canavar bugün bi kere daha o bayırlarda hayran bıraktı kendine. Tek sıkıntı yakıyor yav........ Her türlü yakıyor (140'la virajlara girmiş olabiliriz ama yakmasın diye de kendimizi kasacak değiliz... :( )
Abi yapalım sana bi Sierra sık gırtlağını:D

Yarrasın paşayaaa

@emre16 O fiyat seviyesinde sıfır alınabilecek C sınıfı bir kaç araba var zaten, o bakımdan mantıklı. Ama biraz fazla yakıyor. Bir de sedanlarda aynı sorun var mı bilmiyorum ama hblerin mavi renginde daha 2-3 yıl içinde tavanda boya dökülmesi yaşayanlar olmuştu.
Yakıtı pek önemli değil uzun süre atmosferik benzinli kullandık çok yüksek devir çevirmeyiz genelde sakin kullanılır araba ama boya olauını bi araştırayım:)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...