Elmacılar her sene tabiri caizse inek gibi sömürülüyor fakat hala desteklemeye devam
Yahu gıdım gıdım özellikleri veriyorlar adamlar sizde "vay canina" diyorsunuz. Daha normal modelleri 2000 mah batarya ya sahip değil, ekran kasa orani desen evlere şenlik
Bu akılsız Samsung güncelleme desteğini kesmese nalları dikecek Elma fakat işte o konuda Samsun size iyilik yapıyor.
Ya genele bakınca aslında öyle olmuyor. Şu anda Samsung'un özellik olarak çıkardığı şeylerin çoğu Apple'da yok, ama Samsung kullanıcısı da kullanmıyor. Çünkü bu teknolojiler ya teknoloji olarak nitelendirilmiyor, yada yeterince iyi yapılamıyor.
Temassız hareket, side-by-side multi tasking, retina göz tarama (önceden de göz taramayla Android sayesinde pazarlandı), NFC ve diğer sayamadığım bir sürü özelliği hangi kullanıcı tam anlamıyla kullanıyor ?
Tablet ve büyük telefonlarında (Note serisinde) side by side multi-tasking'i çıkarttılar. Uygulamaları yan yana tek ekranda konumlandırabileceksiniz dendi. Samsung'un kendi uygulamaları dışında facebook twitter bir iki popüler uygulama daha. Diğer uygulamalarda multi tasking desteği yok. Uygulama geliştiricisi anca uyumlu hale getirecek.
iOS 9'dan beri side by side multi tasking iPad'lerde var. Neredeyse tüm uygulamalarla destekli halde çalışıyor. iOS 11 ile birlikte zorunlu hale getirilecek. Aynı ekranda yan yana ölçeklenemeyen uygulama markette olamayacak. Samsung çıkıp böyle bir şeyi bugün diyemez. Çünkü yazılımı kendi yapmıyor, yapsa bile lafta büyüklüğü yok.
Eh Samsung bunu iOS 9'dan önce yapmıştı. Ama şu anda adı sanı bile geçmiyor. İşte bir firmanın büyüklüğü burada ortaya çıkıyor. Apple her zaman donanım ve yazılımı yapan olmanın büyük avantajını yaşadı ve yaşayacak.
Zaten 2007'de iPhone'un tanıtılmasıyla oluşan akıllı telefon patlamasıyla 2010 yılındaki tablet patlamasını saymıyorum. Apple bugün hiçbir şey yapmasın, gelecek 10 yıl halen bu başarılarıyla övünebilir.
2015'de çıkan iPhone 6S ile Samsung Galaxy S8'in 10 tane uygulamayla testini yapmışlar. Uygulama açılınca hemen diğerine geçiliyor. 6S, iki yıllık donanımsal eskiliğiyle S8'i son anda uygulama açma hızı bakımından geçiyor. Bence bu bile bir başarısızlıktır. Samsung'un yıllar boyunca denediği ama beceremediği işletim sistemi furyasıda bünyesinde mühendislerin ve tasarımcıların ileri görüşlü olamamasından ötürü. Kendi işletim sistemlerini kullanmamız için bir fikir sunamadılar.
Ha diyebilirsin iOS ve Android popüler hale geldiği için artık yeni işletim sistemi çıkaramazlardı. Eh o dönemde, Palm ve HP ortaklığında Windows Mobile (bugünkü haliyle alakası yoktu, çok daha iyiydi) ve Symbian yok muydu ? Yada masaüstü bilgisayarlara bakarsak Apple, 1990'larda artık ölmüş hale gelen, 5-10 dolar seviyesinde seyreden hisse senetleriyle, herkesin Windows kullandığı bir dönemde OS X işletim sistemini nasıl canlandırıp Windows'un yıllarca ötesine geçebildi ?
Çöp Motorola işlemcilerle Mac'leri yıllarca peynir ekmek gibi sattılar. Çünkü Mac OS X o kadar iyiydi ki performans olarak o çöp işlemcilerle güçlü Windows'ları ötede bırakıyordu. Steve Jobs, Motorola 3 GHz işlemciyi üretemediği ve tüketiciye verdiği sözü tutamadığı için Intel'e geçti.
Özellikleri gıdım gıdım sunması bir pazarlama taktiği. Taktirle olumlu karşılıyorum. Bugün tüm istediğimiz özellikleri iOS 4 veya 5'de verebilirlerdi. Yıllardır beklenilen Files uygulaması iOS 11 ile gelecek. Bütün iPad 2, 3, 4 kullanıcıları şu anda tabletlerini sırf bu ve dock geldiği için yenilemek istiyor. Adam bunların hepsini sunsa, gelecek sene "Abi biz bu sene bir şey düşünemedik, seneye bakacağız." mı diyecek ? Mecburen yavaş yavaş veriliyor.
Geek sayılabilecek adamlardanım. Bu siteyi Ubuntuyla yönetiyoruz, bugüne kadar hiçbir Apple ürününü kullanmadım. ASUS'da çalışıyorum ve geçen seneye kadar bir android telefon kullanıyordum. Şu anda tüm seti Apple ürünleriyle değiştirdim. Hayatım kolaylaştı, yapacağım işleri çok daha kısa sürede, daha iyi bir sürdürülebilirlikle yapabiliyorum. Bence tüketicinin deneyimi çok daha önemli kağıttaki yazılardan ziyade.